Factori care influenteaza negativ buna functionare a creierului

Constient sau nu, este posibil sa faci unele lucruri extrem de daunatoare creierului tau. In mod deloc surprinzator, acestea iti reduc capacitatea de concentrare si cognitiva, iar calitatea vietii se diminueaza considerabil.
Iata care sunt lucrurile care iti dauneaza bunei functionari a creierului:
Nu iti stimulezi creierul. Nu este suficient sa mergi la munca si sa te concentrezi asupra sarcinilor primite. Pentru a-ti tine creierul in priza si sanatos…scrie, citeste, fii creativ, descopera si invata lucruri noi! Doar asa iti poti feri cel mai important organ de rutina si de a fi micsorat! Pentru ca…da, cu cat creierul este mai putin folosit, cu atat acesta se micsoreaza!
Fumezi. Micile placeri nevinovate sunt, de fapt, destul de vinovate. Compusii din tigari afecteaza direct creierul, iar lipsa de odihna, de concentrare si de rabdare sunt, deseori, cauzate de intolerant creierului la…tutun!
Nu dormi suficient. Inainte sa pui orice altceva inaintea celor 7-8 ore de somn, este bine sa stii ca lipsa somnului ucide celulele creierului si te vei bucura de tot mai putine amintiri, energie si pofta de viata!
Mananci prea multe grasimi. Sunt persoane care nu concep o masa fara carne. Totusi, o data pe saptamana, in cantitati echilibrate, carnea este suficienta. Chiar si atunci, ideal ar fi sa o alegi pe cea slaba si sa eviti grasimile. Grasimile nu sunt bune pentru creier, decat acelea sanatoase, care ii sunt necesare, in cantitatea echilibrata.
Nu faci sport. Nu exista sa nu ai timp, sport poti face si acasa, zece minute cand te trezesti si zece minute inainte de somn. Iti gasesti exercitiile care ti se potrivesc ca dificultate si te motivezi sa faci ceva pentru tine. Lipsa sportului reduce oxigenarea creierului, apare oboseala, se instaleaza lipsa de energie si de concentrare, apar starile de proasta dispozitie si, in final, depresia se face confortabila in viata ta.
Pont. Nu sari peste micul dejun, consuma fibre, bea suficienta apa, zambeste, fa sport si bucura-te! Dupa o luna vei observa deja primele schimbari majore.
Photo by: pexels.com
Postat de: Sorina-Corneanu Vineri, 09 Februarie 2018
sfaturi viata
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?