Cum sa fim mai fericiti

Inainte de toate, trebuie sa admitem faptul ca fericirea este un concept pe cat de abstract, pe atat de complex, caci fiecare individ are propria definitie atunci cand vine vorba despre fericire. Ce-i drept, aceasta are intr-adevar mai multe definitii.

Daca mergem pe partea  psihologica, fericirea este o stare deosebita de implinire a ceva ce s-a realizat si a provocat un succes neasteptat sau mult asteptat, aceasta manifestandu-se ca o stare euforica. O alta definitie a fericirii este egala cu o starea mentala de bine, iar multi asociaza fericirea cu comoditatea, stare financiara buna si o familie sanatoasa, ceea ce probabil conteaza cel mai mult.

Fericirea este sa iti doresti ce ai deja, spune Sfantul Augustin, Albert Camus declara ca fericirea este cea mai mare biruinta, Charles Baudelaire este de parerea ca fericirea este alcatuita dintr-un sir de placeri marunte, Aristotel o declara ca si multumirea de sine, iar George Calinescu o asociaza cu viata activa, asadar, dupa cum spuneam, fericirea are o alta forma pentru fiecare din noi, desi ideea de baza este aceeasi.

Cu totii ne dorim fericire. Ne dorim sanatate, noroc si fericire. Aceasta uram celor dragi, aceasta ne dorim si noua, insa stim noi oare ceea ce ne face fericiti? Uneori este indeajuns ca oamenii ce-i iubim sa fie sanatosi si alaturi de noi, sa avem un loc de munca stabil, armonie in familie si…gata. Insa, uneori simtim ca ceva lipseste din ecuatie, asa este? Uneori avem cele dorite, alteori nu si totusi, parca nu atingem fericirea cu degetul, nu? De ce? Ce trebuie sa mai facem pentru a fi multumiti?

O prietena mi-a spus ca ea nu cumpara nimic fara garantie, ca absolut nicio metoda nu garanteaza fericirea si are dreptate. Fericirea nu consta in metode, poate nu exista in realitate ceva ce poti face cu propria vointa si cu scopul de a fi fericit, insa…poate da. Nu totul in viata merge pe principiul acesta, nu toate lucrurile si investitiile pot fi acoperite de o garantie, mai ales cand vine vorba de lucruri abstracte, de sentimente…pana la urma nici macar nu avem o garantie a vietii si totusi avem viata, iar noi alegem cum sa o traim.

Multi dintre inteleptii lumii spun ca fericirea vine din noi si totodata este asociata cu puterea gandului. Se pare ca totul tine de noi. Putem alunga toate gandurile negative si cele ce ne trag in jos, astfel, vom fi mai usori si vom putea pluti…de fericire. Uneori, in a inlatura gandurile negre, ajuta scrisul, aruncati pe hartie ceea ce nu va face bine! Va veti redescoperi linistea si veti fi uimiti cat de bine va veti simti.

Munciti pentru a va indeplini visele. Atunci cand iti atingi scopul, indiferent cat de marunt este, ai o stare de implinire, te simti bine si mandru de tine, asa ca…lupta pentru scopurile tale! Totul consta in a va face scopuri cat mai benefice din toate punctele de vedere.

Alte metode care ne fac mai fericiti sunt micile vacante, micile placeri ca acelea de a petrece mai mult timp cu oamenii ce ne fac sa ne simtim bine, sexul, momentele de relaxare in cada, filmele bune, mancarea buna, jocuri in zapada, pantofi noi, muzica, mici placeri ce deseori ni le furam.

Si nu in ultimul rand, nu uitati sa iubiti, sa primiti iubirea, profitati de tot ceea ce va ofera viata, caci nimic nu este vesnic si radeti cat mai mult!

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
2215 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Olga-Menai Vineri, 31 Ianuarie 2014

Etichete pentru acest articol:

fericire, implinire, zambet


S-ar putea sa va intereseze si:

Ce este fericirea? Toti o cautam, fara a avea macar un indiciu. Nu stim ce este, unde se [..]
citeste si comenteaza
Dragele mele, ca oricare dintre semenii nostri si eu vreau ceva de la voi. Nu ma [..]
citeste si comenteaza
Tinuta mersul, vocabularul si principiile pot diferi de la o persoana la alta. Cineva [..]
citeste si comenteaza
Cutremurul nu a ridicat niciodata probleme guvernului din Romania, si asta pentru ca se [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Viata la tara nu este tot aceeasi cu aceea de la oras. De o perioada, mai exact, de cand imi tot [..]
citeste si comenteaza
Daca nu ai iubit, nu ai trait! Asa se spune, dar ce ne facem daca suferim de filofobie? [..]
citeste si comenteaza
Atunci cand lesina si speranta, totul e haos. Deznadejde-n maduva. [..]
citeste si comenteaza
Termenul avant-garde (garda inainte) este pentru prima data folosit in Franta in anul 1830, iar in [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate