5 lucruri care conteaza cu adevarat in viata

Daca ai afla ca maine este ultima zi din viata ta...ai putea spune ca ai fost un om fericit? Ai trait asa cum ti-ai dorit? Ti-ai indeplinit dorintele? Ti-ai urmat sufletul? Ce regreti ca ai facut? Ce regreti ca NU ai facut? Ce ai schimba daca maine ai putea da timpul cu 10 ani in urma?
Te trezesti in fiecare zi si iti construiesti planuri si ambitii fara temei real: vrei sa fii gata la ora fixa, vrei sa ai casa in ordine perfecta, vrei sa fii cel mai bun la job, vrei sa avansezi, vrei joburi de top (daca exista asa ceva), vrei mai multi bani, vrei o masina noua si o casa mai mare.
Vrei sa mai faci cateva cursuri de specializare, nu pentru ca iti doresti, ci pentru ca te-ai putea lauda cu ceva in plus, ai mai avea ceva de demonstrat.
Stop! Trage linie!
Ia-ti cinci minute si fii sincera cu tine: cate dintre lucrurile enumerate mai sus te bucura cu adevarat si pe cate le faci pentru ca ”vorbeste lumea” „vrei sa demonstrezi”, „ vrei sa fii pe placul celorlalti”? Practic, cate lucruri faci pentru ca iti doresti tu si cate pentru ca asteapta cei din jur?
Poti reveni la gandul ca maine este ultima zi din viata ta. Asadar, esti un om multumit cu viata sa? Acum, daca ai avea sansa sa o iei de la inceput – sau sa dai timpul cu zece ani in urma, ce ai schimba?
Cate din lucrurile pe care le faci zi de zi conteaza cu adevarat?
Iata 5 lucruri care conteaza cu adevarat in viata
1. Calatoriile. Nu calatoresti prea mult, este adevarat? Pentru ca nu ai timp, stai la job peste program, in weekend-uri este deranjul prea mare sa pleci pentru o zi, doua, vara nu ai suficienti bani sau, in cel mai fericit caz, pleci cateva zile fara sa mai conteze prea mult unde. STOP. Calatoreste. Investeste-ti banii in amintiri, mergi in locuri care te vor ajuta sa vezi lumea si viata cu alti ochi, bucura-te ca ti-ai cheltuit salariul pe o plimbare pe plaja. Chiar daca te intorci fara bani. In final...nu va conta cat ai muncit, nici cati bani ai strans.
2. Timpul cu familia si prietenii. Nu prea ajungi sa iti vizitezi parintii, acasa te intoci tarziu, prietenilor le spui ca nu ai timp. Practic, daca stai sa te gandesti, pentru tine viata inseamna munca. Nu traiesti, nu ai timp pentru nimic, doar te-ai inchis intr-un birou si vrei ca totul sa fie perfect. STOP. Fa-ti timp pentru prieteni. La final...nu va conta cat de mult ai muncit. Lasa lucrurile si in intarziere, nu ti se va ridica statuie, iar daca ti se mari salariul...nici nu vei avea timp sa te bucuri de el. Viata este altceva decat jobul, timpul investit acolo si banii castigati in plus.
3. Sa te bucuri de lucruri mici. Nu te neglija, nu renunta la pasiunile tale, nu fi zgarcita, nu strange bani daca nu ai cu ei un plan grozav pentru sufletul tau: calatorii, experiente, experimente, distractii.
4. Sa investesti in ceea ce iti doresti. Trage adanc aer in piept si renutna la tot ce te face nefericita! Lasa oboseala, lasa rutina, lasa obiceiurile care nu iti apartin, nu mai prelua sarcinile si opiniile altora, nu trai dupa cum dicteaza altii, nu te angaja sa indeplinesti visele altora, lupta pentru al tau!
5. Sa razi. Lumea nu prea mai rade in jur, ai observat? Sunt zambete scofalcite in coltul gurii, zambete ironice, zambete superioare, toata lumea crede a descoperit azi roata, toti au impresia ca ei sunt superiori si ceea ce spui si faci tu este pueril, toti vor sa se simta importanti si seriosi, rasul e pentru copii, glumele nu-si au locul nicaieri. Chiar si la iesirile organizate in anumite companii, la masa se discuta despre task-uri, mariri de salariu si cearcane dobandite in incercarea de a atinge perfectiunea. STOP. Razi! Organismul care nu primeste o portie sanatoasa de ras pe zi..se imbolnaveste! Razi si fii sanatos si fericit, lasa-i pe ceilalti sa fie importanti!
Maine nu este ultima zi din viata ta, vei schimba ceva?
Photo by: pexels.com
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 05 Februarie 2018
sfaturi de viata
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?