Lynyrd Skynyrd, un nume in lumea rock

Nascut in anul 1933, profesorul de Educatie Fizica, de la Robert E. Lee High School (din Jacksonville, Florida), Leonard Skinner nu isi inchipuia ca va avea o asa influenta asupra a 6 adolescenti pletosi:  Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom, Steve Gaines si Bob Burns, care atunci (in 1973) cand au decis sa-si infiinteze trupa lor de rock au ales pentru numele trupei chiar un derivat fonetic al numelui profesorului, adica Lynyrd Skynyrd.

Aceasta uimire era data si de faptul ca profesorul era cunoscut ca un inversunat oppozant al baietilor ce veneau la scoala cu parul lung.

 

Inceputurile

Primul album al formatiei, “Pronounced 'lĕh-'nérd 'skin-'nérd” (1973) vine sa inlature dubiile asupra pronuntiei corecte a numelui trupei. Formatia si albumul se bucura de un fulminant si neasteptat succes cu acest album de debut, astfel ca nu mira pe nimeni atunci cand albumul primeste doua “discuri de platina” pentru vanzari record in Statele Unite. Urmeaza, un an mai tarziu „Second Helping” (1974) album ce este la fel de bine primit si apreciat ca cel de debut, astfel ca cele doua „discuri de platina” primite in Statele Unite, nu mai mira pe nimeni. In aceleasi acorduri care a consacrat trupa, este lansat în 1975 cel de-al treilea album „Nuthin’ Fancy” care primeste un binemeritat „disc de platina”. In interiorul albumului se gaseste o fotografie personala a profesorului care a dat numele trupei, Leonard Skinner care a fost extrem de bucuros s-o ofere fostilor sai elevi. Recompensat doar cu “discul de aur” albumul “Gimme Back My Bullets” este la fel de bine primit atat de tot mai numerosii fani ai formatiei, cat si de critica muzicala de specialitate.

 

Accident cu pierderi importante

20 octombrie 1977, la numai 3 zile de la lansarea albumului “Street Survivors”, vine nenorocirea: intr-un accident de avion, 3 membri ai formatiei (Ronnie Van Zant, liderul, vocalistul si sufletul formatiei - Steve Gaines - un excelent ghitarist, si fratele lui, Cassie Gaines) decedeaza, iar ceilalti membrii ai trupei sunt raniti foarte grav. Faptul ca albumul inregistreaza vanzari record si ajunge din nou dublu disc de platina” nu mai bucura pe nimeni, iar acest disc devine spuneau revistele musicale ale acelor timpuri “Cantecul de lebada a ceea ce a devenit o legenda a muzicii Lynyrd Skynyrd!”

 

Lynyrd Skynyrd reloaded

La comemorarea unui deceniu de la accidental aviatic, in 1987, fratele cel mic al lui Ronnie Van Zant, Johnny Van Zant le propune supravietuitorilor accidentului o reunire a trupei Lynyrd Skynyrd, avandu-l pe el ca frontman. Chiar daca albumele ce-au urmat de atunci: “Lynyrd Skynyrd (1991), “The Last Rebel” (1993), “Twenty” (1997), Edge Of Forever” (1999), “Christmas Time Again” (2000), “Vicious Cycle” (2003), “God & Guns” (2009) nu au avut succesul albumelor de debut, istoria Lynyrd Skynyrd continua sa se scrie si-n zilele noastre, facandu-ne mandri sa ne laudam ca am fost contempporani cu un asa nume de legenda al muzicii rock.  Asta chiar daca pe 20 septembrie 2010, profesorul Leonard Skinner cel care a dat numele trupei a trecut in nefiinta.

Va recomandam - pentru delectarea dumneavoastra personala - o capodopera a muzicii mondiale purtand semnatura Lynyrd Skynyrd si anume piesa “Free Bird”, piesa aflata pe albumul lor de debut. De abia atunci veti intelege mai bine acest scurt articol!

 

Nota obtinuta:
9.8 (18 voturi)
2801 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Robert-Codescu Miercuri, 11 Ianuarie 2012

Etichete pentru acest articol:

Lynyrd Skynyrd, muzica rock, cei mai buni, legende rock


S-ar putea sa va intereseze si:

Titlul acestui articol “Rock Or Bust” (Rock Sau Nimic) reprezinta, de fapt, titlul [..]
citeste si comenteaza
PENICILLIN este antibioticul meu impotriva vietii monotone care se instalase destul de [..]
citeste si comenteaza
Spre bucuria unora si deziluzia altora, nu am sa ma apuc acum sa va povestesc actiunea [..]
citeste si comenteaza
“ The Runaways” este un film din 2010, ce a avut un mare succes. Acesta descrie [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Avand numele celui mai mare ocean de pe Terra, Atlantic este fara nicio indoiala unul din cele mai [..]
citeste si comenteaza
Aparuta in anul 2008 sub emblema “Hronicul Convietuirii”, la editura Hasefer a Federatiei [..]
citeste si comenteaza
Asa cum v-am promis intr-un articol precedent revin cu acest nou material pentru a face o scurta [..]
citeste si comenteaza
Toata lumea spune ca ”avem o tara minunata care de abia ne asteapta sa-i descoperim [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate