Bucatariile atipice si avantajele lor

adv-bucatariile-atipice-avantajele-lor

Cele mai multe locuinte construite in ultimii ani sunt inspirate din modelul arhitectural american, in care bucataria se uneste cu livingul. Este vorba despre conceptul de bucatarie open-space, apreciat in special de cei care vor sa extinda spatiul de socializare din casa.

 

O asemenea organizare a spatiului permite celui care prepara mancarea sa comunice cu cei din living. Sa gatesti pentru mai multe persoane poate lua chiar si jumatate de zi. Spatiul deschis te ajuta sa nu te izolezi de restul familiei. Si nu este singurul exemplu de eficienta al acestui concept.

Daca iti vin oaspeti imediat dupa ce ai ajuns acasa, bucataria open-space te ajuta sa eviti situatia neplacuta in care ii lasi sa astepte in alta incapere in timp ce le pregatesti o gustare.

 

Granite simbolice intre doua spatii deschise

Amenajarea unui astfel de spatiu extins reprezinta o provocare pentru un proprietar care nu este specializat in design interior. Din fericire, exista multe site-uri si reviste in care poti gasi articole pe acest subiect. In primul rand, apare necesitatea delimitarii vizuale subtile a bucatariei de living. O varianta ar fi diferentierea cromatica, cu preocuparea ca nuantele folosite pentru cele doua spatii sa fie complementare, nu contrastante. O alta pratica este amplasarea mobilierului de bucatarie pe un piedestal nu foarte inalt.

 

Granita simbolica dintre bucatarie si living poate fi reprezentata si de o masa dreptunghiulara, avand in jur scaune de bucatarie, eventual de culori diferite, care sa se incadreze in ambele ambiente.

 

O alta optiune poate fi un bar, cu cateva scaune de bar amplasate pe partea livingului. In ceea ce priveste design-ul clasic al unei bucatarii open-space, acesta include o mobila in forma de L si o insula separata, care poate fi si un blat generos.

 

Cand bucataria iese... pe balcon

O alta bucatarie atipica este cea amenajata in balcon. Avantajul adus de o astfel de optiune este evident: spatiul rezervat bucatariei de constructorul cladirii este transformat fie intr-un extra dormitor, fie intr-o zona de socializare. Pentru amenajarea cat mai practica a unei bucatarii in balcon, este obligatoriu ca balconul sa fie inchis si termoizolat.

 

Mobilierul trebuie sa se potriveasca cu cel din bucataria propriu-zisa. Atentie la amplasamentul centralei si al caloriferului, pentru a respecta o logica a esteticii. Un scaun de bucatarie poate fi asezat in fata blatului. Va fi foarte util in procesul de prelucrare a ingredientelor. Nu poti jongla foarte mult cu pozitionarea chiuvetei, care depinde de tevile care vin prin perete (asta daca nu faci un efort suplimentar si prelungesti respectivele tevi).

 

O alta modalitate de a castiga o incapere pentru locuit este transformarea holului in bucatarie si a bucatariei intr-un alt dormitor. In asemenea cazuri, toate electrocasnicele sunt integrate in ansamblul mobilierului.

 

Trei stiluri principale si culorile lor

In functie de dimensiunile bucatariei si de cat de multa lumina naturala patrunde in aceasta incapere, pentru mobilier sunt folosite culori vii si revigorante, de la bordo pana la nuante metalice. Specialistii recomanda mare grija la concordanta dintre culorile folosite si stilul bucatariei. Sunt trei stiluri principale: modern, clasic si vintage. Sa le luam pe rand.

 

Pentru stilul modern, sunt recomandate culori calde, de la albastru sters, pana la un galben mustar sau un rosu ars. Galbenul mustar poate fi combinat cu un gri mat sau cu negru, pentru un contrast deosebit.

Sunt si designeri interiori care prefera culori mai aprinse, precum albastru navy, combinat insa cu nuante deschise de galben, gri sau chiar aqua (albastra-verzuie deschisa).

 

Pentru stilul clasic se folosesc culori neutre, precum alb si crem, care ofera cadrul perfect pentru mobilierul de culoare neagra, precum o insula intr-o bucatarie open-space. Nuantele de maro se potrivesc perfect cu un blat sau cu o masa din marmura. Pentru combinatiile perfecte, te poti insipra nu numai de pe Internet sau din reviste, ci si din magazinele de profil. Fa-ti timp si viziteaza-le inainte de a decora sau redecora bucataria.

 

Pentru stilul vintage sunt foarte potrivite culorile deschise, sterse, care sa dea un aspect elegant, dar si de prospetime. Cei mai indrazneti abordeaza si nuante „mai cuminti”, de mov, verde, albastru sau galben.

Totul e sa te simti bine in bucataria ta.

Photo by: promotii-scaune.ro

Nota obtinuta:
10 (5 voturi)
1715 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Luni, 30 Aprilie 2018

Etichete pentru acest articol:

bucatarii altfel, amenajari bucatarie, modele vintage


S-ar putea sa va intereseze si:

Pe Internet gasim tot felul de articole despre criteriile pe care trebuie sa le luam in [..]
citeste si comenteaza
Am ajuns in pragul sarbatorilor de iarna cu zapada, ger si stelute de gheata pe geamuri. [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca in lumea moderna accesul nostru la informatii este mai facil ca niciodata, cu [..]
citeste si comenteaza
Asa cum ti-am promis sptamana trecuta intr-un articol precedent despre mici idei de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Pe masura ce temperaturile scad, pregatirea garderobei tale de iarna devine o prioritate. In acest [..]
citeste si comenteaza
In ultima perioada, industria jucariilor pentru copii a evoluat foarte mult...atat de mult incat [..]
citeste si comenteaza
Marirea sanilor poate fi o procedura extrem de complexa, cu o atentie deosebita acordata aspectului [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate