Trimiterea unui email profesionist

In zilele acestea cele mai dese scrisori formale se transmit prin email sau fax, de aceea este crucial sa se cunoasca modul cel mai profesionist de tehnoredactare a limbajului corect utilizat. Oricum, sunt unele scapari des intalnite trebuiesc discutate inainte de a actiona.

Adresa ta de email conteaza. Prima privire asupra unui email nou pe pagina este numele si adresa expeditorului. Daca lucrezi pentru o companie care iti ofera o adresa de email, nu ai pentru ce sa-ti faci griji, insa, daca acea companie nu iti ofera un email si trebuie sa-l folosesti pe al tau, sau esti in cautarea unui loc de munca, atunci fii atenta la numele trecut inainte de @... . NumePrenume@... este cel mai bun si mai profesionist tip de email, abreviatiile sunt bune deasemenea. Asigura-te ca nu trimiti cv-ul, scrisoarea de intentie sau alte informatii cu caracter personal si profesionist de pe o adresa precum dulcyka@...

 

Subiectul conteaza. Bineinteles ca el conteaza, intrucat este profesionist sa scrii in 3-5 cuvinte despre ideea continutului. In cautarea unui job ai putea trece la subiect "numele postului vacant". In alte situatii scrie simplu "Documente necesare vanzarii", "detalii intalnire", "trimitere acte".

 

Sumarizeaza! Fii clara si concisa, nu este nevoie de istorie si exemple. Daca trebuie sa scrii un email in care sa parcurgi mai multi pasi sau sa evidentiezi mai multe aspecte, atunci foloseste buline. Sunt profesioniste, iar o scanare cu privirea pe pagina este o binecuvantare pentru destinatar.

 

Email-ul ramane. Fii atenta cand expediezi un email, continutul poate fi valoros pentru tine si/ sau destinatar, iar stergerea mesajului este o alegere inteleapta, desi, trebuie sa ai in minte ca, acum cele mai multe companii gen *gmail pastreaza pentru totdeauna mesajul. Mereu considera ca, este posibil ca cineva sa foloseasca continului mesajului impotriva ta.

 

Tonul conteaza. Oricat de razna suna, tonul conteaza in mesaj. Formatarea textului reprezinta tonul mesajului. Nu folosi bold sau caractere cu dimensiune mai mari decat atunci cand vrei neaparat sa evidentiezi o gravitate. Sarcasmul nu este o idee buna decat atunci cand se produce fata in fata si cu cei apropiati.

 

Utilizeaza semnatura. Mereu incheie o scrisoare formala, chiar daca poate cuprinde 2 randuri cu your sincerely, kind regards (engleza sau romana) nume, prenume, si in anumite cazuri date de contact. Spre exemplu, lucrezi pentru o librarie, incheie cu salutari, numele si titlul jobului tau in cadrul companiei. Trebuie trecut numele complet al librariei.

 

Intalnirea fata in fata. Daca mesajul din email este unul extrem de important, cu o greutate emotionala sau nu, este recomandat sa stabilesti o intalnire. Unele informatii pot fi prost intelese atunci cand sunt scrise electronic sau printat.

 

Unele mici adaugari ar fi sa precizezi in mesaj daca atasati documente, prin simplu "am atasat acestui email urmatoarele documente:..." si le poti inventaria dupa nume, astfel destinatarului ii va fi mai usor sa stie daca este interesat de atasament sau ce anume il intereseaza.

Multumeste pentru timpul acordat si atentia primita, sau orice gest venit din partea destinatarului.

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
2160 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Cristina-Nechita Sâmbătă, 28 Iunie 2014

Etichete pentru acest articol:

email, trimitere email, profesionist, semnatura, subiect, loc de munca, cautarea job


S-ar putea sa va intereseze si:

După cum s-a vazut in ultima vreme, situatia nu este una prea roz in Romania, mai ales [..]
citeste si comenteaza
Care sunt beneficiile tale dupa concediere? Desi ai zice ca nu sunt, iata cateva: [..]
citeste si comenteaza
Aceasta este intrebarea pe care si-o pun majoritatea tinerilor care nu stiu pe ce drum sa [..]
citeste si comenteaza
De multe ori poate te-ai gandit ca ai dori si tu sa ai ce are vecinu'? Sa faci ce face [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

"Lipsa de entuziasm e semnul sigur al pierzaniei" Feodor Dostoievski [..]
citeste si comenteaza
Oameni care au ajutat la schimbarea istoriei sau chiar au asistat la schimbarea ei, argumentand si [..]
citeste si comenteaza
Intelepciunea Psihopatilor este una dintre cele mai folositoare carti care trebuiesc citite de [..]
citeste si comenteaza
„Un somn fara vise. Ii auzisem pe oameni vorbind despre un somn de moarte. Asa s-ar simti mortii? [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate