Ce inseamna sa fii model?
Se vorbeste tot mai des in jurul nostru despre modelling si se impun criterii diferite de la o agentie la alta. Unele pun limita de varsta, altele se axeaza pe intaltime si sansele sunt impartite mai mult sau mai putin corect pe piata manechinelor.
Notiunea de modelling ramane totusi in Romania destul de neclara si cu multe erori in definitie.
Daca in alte tari a fi model presupune inainte de toate fotogenie, atitudine, implicare si seriozitate, expresivitate artistica si abia apoi masurile standard - dar care nu sunt obligatorii - la noi lucrurile nu stau chiar asa. Nu atat de mult conteaza in modellingul romanesc expresivitatea si atitudinea, vizionarea in sine, ci o selectie precara prin intermediul unor fotografii - irelevante de cele mai multe ori - se axeaza pe masurile vizibile in fotografia respective, pe inaltime in primul rand (unele agentii ignorand orice inscriere ce presupune un model sub 1,72 m) si abia apoi se trece la expresivitate.
Modellingul in Romania versus tari cu traditie in acest domeniu
Daca in Romania se cauta modele cat mai tinere, mai fragede si mai inalte, in Europa, cu precadere in Franta se aleg modele indiferent de varsta sau masuri, iar inaltimea poate sa porneasca de la 1, 65 m. Se pune accentul pe caracterul modelului, pe atitudinea acestuia si pe capacitatea de a raspunde cerintelor fotografului in sedinta foto. De aceea, tot mai multe selectii se axeaza pe un shooting. Pentru ca este considerat mai relevant decat masurile modelului sau experienta sa anterioara.
Si in acest fel cele mai consacrate modele se nasc din real people cu atitudine si receptivitate.
Mai mult, daca la noi cerintele sunt in randul celor tineri, Franta a batut recordul agentiilor care selecteaza persoane trecute de prima tinerete, important fiind ca modelul in cauza sa aiba de transmis ceva: fie puritate, fie sex appeal, fie jovialitate sau o stare de fericire ori tristete. Vorbim despre model ca despre un tipar al personalitatii, nu un tipar general pe care il preiau cu totii asa cum cel mai frecvent se intampla la noi.
Sa tinem cont ca atunci cand pozezi pentru o revista dispui de un anumit machiaj, de cateva retusuri bune, de un fotograf profesionist si de multe mijloace care te ajuta sa ajungi la tiparul fizic cerut. Importanta este insa personaltatea ta pentru a da expresie trupului care pozeaza!
Succes!
Postat de: Sorina-Corneanu Sâmbătă, 25 August 2012
cariera in modelling
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?