Proiectul educational „Padurea - intre conservare si poluare”
Astazi, la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati, s-a desfasurat proiectul educational „Padurea – intre conservare si poluare”, actiune care vine sa marcheze Luna Padurii (15 martie – 15 aprilie).
Proiectul, organizat de institutia galateana in colaborare cu Scoala Gimnaziala nr. 29 din Galati, si-a propus sa evidentieze importanta sanatatii padurilor pentru viata noastra pe Pamant – pentru oameni si pentru biodiversitate, deopotriva. La activitate au participat elevii clasei a III-a E, sub indrumarea invatatoarei Nicoleta Tudose, acestia urmarind la inceput o proiectie in care au fost prezentate tipurile de paduri si ponderea lor la nivel national, elementele naturale protejate intr-un ecosistem de padure sau care sunt cauzele care duc la distrugerea padurilor.
„Aerul, apa, clima, organismele – toate depind, direct sau indirect, de paduri. Daca nu vom lua o decizie sa schimbam sensul in care merg lucrurile acum, va fi prea tarziu pentru intreaga Planeta. Padurile sunt parte importanta de care depinde viata noastra si trebuie sa le protejam,” a declarat Emil Strunga, managerul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati.
La finalul proiectului, copii au putut observa pe viu un bogat material biologic, reprezentativ pentru ecosistemul de padure.
„A fost o lectie interactiva pentru a-i invata pe copii sa iubeasca si sa protejeze pe viitor padurile si natura, in general. Sa nu uitam faptul ca in paduri traiesc multe specii de animale sau de pasari. Totul este legat in natura si orice intrerupere a acestui ciclu de viata poate duce, din pacate, la disparitia unui intreg ecosistem,” a declarat muzeografa Mariana Luca, coordonatoarea actiunii.
Padurile Romaniei ocupa, dupa datele statistice, 6,7 milioane hectare, ceea ce reprezinta 26,3% din teritoriul tarii. Dupa acest procent Romania se situeaza pe locul 12 printre tarile din Europa si este sub procentul mediu de 31% cat reprezinta padurile din suprafata totala a Europei. In ultimii 75 de ani, suprafata padurilor noastre s-a redus de la 35 - 40 % in 1921 la 26,7 % in 1990, adica cu aproximativ 10 - 15 %.
Postat de: Silvia-Filip Joi, 21 Martie 2013
Padurea intre conservare si poluare, sanatatea padurilor, Luna Padurii, ecosistem.
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Transformarea pielii cu retinal: ingredientul de 10 ori mai puternic decat retinolul
- Top 5 motive pentru care anvelopele de vara Barum sunt o alegere excelenta
- Cum sa-ti rambursezi creditul mai rapid: strategii eficiente
- Ce sa porti la o conferinta de afaceri: idei de tinute office chic
- Costul fatetelor dentare: cum poti sa iti planifici financiar pentru un zambet perfect?