Engleza si franceza in pandemie. Ajuta-ti copilul sa invete o limba straina de acasa!

adv-pfd-limbi-straine1

Corona virusul a reusit sa puna o intreaga lume pe pauza si a obligat miliarde de oameni sa stea in case. In tot acest timp, viata trebuie sa continue cat de normal posibil. Pentru adulti, izolarea acasa poate sa fie destul de usor de suportat, insa pentru copii, fiecare minut trebuie sa fie umplut cu activitati care mai de care mai interesante.

Printre activitati trebuie sa se regaseasca si educatia, iar parintii sunt 100% responsabili de ea. Este momentul perfect pentru punerea bazelor unei limbi straine. Izolarea in casa nu inseamna si intreruperea educatiei, asadar, orice parinte isi poate invata copiii o limba straina.

 

Sfaturi pentru orice parinte care vrea sa isi invete copilul o limba straina in pandemie

Conform celor de la stewartenglishschool.com, parintii care doresc sa isi vada copilul vorbind o limba straina trebuie sa tina cont de cateva sfaturi. Chiar daca nu stiu acea limba straina, pot opta pentru un curs engleza online copii si isi pot indruma prichindelul catre aceasta noua limba. Sfaturile pe care trebuie sa le respecte sunt urmatoarele:

  • Indrumarea copilului catre limba straina de la varste fragede. Inca din momentul in care incepe sa vorbeasca, copilul poate invata sa vorbeasca intr-o alta limba. In felul acesta isi va dezvolta vorbirea intr-un mod aproape nativ. Pentru accent si pronuntie se poate opta pentru curs franceza online copii, cu profesori nativi, care vorbesc perfect.
  • Gasirea unor metode de distractie in limba care se invata. Exista o multime de variante prin care copilului ii poate fi mentinut interesul pentru limba pe care o invata. Acest lucru se poate face prin muzica, prin poezie, prin filme sau jocuri. In perioada pandemiei orice parinte are suficient timp pentru a se juca cu copilul, iar invatarea unei limbi straine poate sa fie o excelenta varianta de distractie.
  • Strategia: un parinte, o limba. Este o strategie foarte interesanta, prin care fiecare parinte vorbeste o anumita limba cu copilul. Astfel, cand vorbeste cu mama, copilul va vorbi in romana iar cand vorbeste cu tatal va vorbi in engleza. In felul acesta, copilul va ajunge sa vorbeasca foarte bine ambele limbi.
  • Jucariile vorbitoare, o varianta excelenta de insusire a elementelor de baza ale limbii straine. Exista din ce in ce mai multe jucarii vorbitoare care pot prelua din misiunea parintelui si il pot face pe copil foarte curios. 

Metode sunt numeroase. Este bine, totusi, sa nu se impuna invatarea limbii straine printr-un program strict, deoarece copiii isi vor pierde interesul. Cel mai bine este sa perceapa noile cunostinte drept o varianta de distractie, iar acest lucru il vor face prin joc.

O data sau de doua ori pe saptamana, poate sa existe un curs online realizat de un profesionist, care sa sudeze cunostintele acumulate de copil si sa il ajute sa obtina un accent mai bun si un vocabular din ce in ce mai bogat. 

Photo by: pexels.com

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
1002 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Miercuri, 22 Iulie 2020

Etichete pentru acest articol:


S-ar putea sa va intereseze si:

Cunoscand prevederile legii nr. 306/2004, un act normativ care prevede ca o persoana [..]
citeste si comenteaza
Intelepciunea mea imi spune ca in zilele noastre a te descurca in viata devine aproape [..]
citeste si comenteaza
Adoptarea invatatului in stil Montessori acasa reprezinta o aditie minunata in educatia [..]
citeste si comenteaza
Voluntarii Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) strabat al V-lea an consecutiv [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Hranirea corecta a cainelui este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face [..]
citeste si comenteaza
Vara aceasta ne-a lovit din plin cu un soare mare si caldura cat sa ne faca sa ne gandim numai la [..]
citeste si comenteaza
Pur aduce noutatea toamnei pe piata detergentilor de vase manuali cu noua formula revolutionara [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate