A fi grafician calculator!
Cu siguranta ai privit pliante si tot felul de materiale de prezentare ale firmelor si diferitelor produse si ai admirat frumusetea si creativitatea lor. Ai rostit afirmatii entuziaste si i-ai laudat pe cei ce le-au creat, pe graficieni.
Inceputul
Pasiunea pentru forme si culoare a inceput de cand eram la gradinita si imi placea sa construiesc tot felul de modele din mozaic. Era un joc pe care nu il iubeau in mod deosebit copii pentru ca se plicitseau repede sa tot combine formele hexagoanle de diferite culori. Eu iubeam acest joc si asteptam cu nerabdare sa ajung dimineata la gradinita si sa incep sa combin hexagaonele colorate creând astfel noi forme.
Am inceput sa invat sa desenz si mi-am ales de mica meseria. Stiam ca va fi legata de forme si culoare….
Am invatat arta desenului, a picturii, compozitiei si culorii de la profesorii minunati ai anilor ’70 ai Licelului de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucuresti. Am devenit un desenator iscusit!
Aparitia calculatorului
Mai târziu pin anii ’90, imediat dupa Revolutia din 1989 au aparut computerele. Prima oara când am vazut ce poate face un computer am ramas la fel de fascinata ca atunci cand mergeam la gradinita si am descoperit mozaicul cu formele lui hexagonale colorate. Asa a inceput a doua pasiune, aceea de a desena pe computer si a face grafica computerizata.
Am devenit grafician calculator si am inceput sa lucrez in publicitate.
O noua menire
Cu cativa ani in urma am vazut un film ce m-a captivat „Pay it Forward”, tradus ”Da mai departe” si mi-a incoltit ideea de a nu pastra pentru mine tot ce stiu si a impartasi celorlalti tainele graficii computerizate.
Asa am inceput sa ma gandesc cum sa concep un curs de grafica computerizata.
In parteneriat cu Fundatia Leonardo Murialdo am pus bazele unui curs de grafician calculator. Cursul este acreditat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale prin C.N.F.P.A
(Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor), iar la absolvire se ofera Certificat de calificare profesionala pentru meseria de Grafician calculator, cod cor 411302. Certificatele sunt recunoscute national si international (inclusiv in UE).
Va invit sa vizitati site-ul www.cursurimurialdo.ro si sa vedeti prezentarea cursului de grafician!
De ce grafician calculator?
De ce am vrea sa devenim graficieni calculator sau pe scurt graficieni dtp sau dtp-isti?
Sunt multe motive! Pentru ca este o meserie frumoasa ce iti permite sa te exprimi liber, sa iti lasi creativitatea sa zboare, sa te joci cu nuante si culori si sa poti privi la sfarsitul unei zile grea de muca cu satisfactie ce ai creat.
Ar mai fi multe motive pentru care iti poti dori sa ai o calificare in aceasta meserie si sa urmezi un curs de grafica… insa am sa va las pe dvs sa le enumerati!
Multi aleg meseria de grafician si urmeza un curs de grafica computerizata pentru ca se lucreaza in echipe creative, cu oameni deschisi la nou, altii pentru ca sunt nonconformisti si in publicitate isi gasesc locul, iar altii pentru ca esti mult mai bine platit decât in alte meserii.
Eu am ales sa fiu grafician calculator pentru toate motivle enumerate mai sus si pentru ca prin forma si culoare imi pot exprima bucuria având sentimentul ca fac bine.
Va astept cu drag sa vizitati site-urile www.cursurimurialdo.ro si www.mgnetgrup.ro si sa ne cunoastem la curs!
Mihaela Gheorghe
Lector grafica computerizata
Postat de: FemeiaStie Miercuri, 24 Martie 2010
cursuri grafician, cursuri computer, arta, profesie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?