Ce inseamna pasiunea in redactie + un coleg exemplu
Pasiunea, de orice fel ar fi ea, este un motor al existentei care ne face fericiti. Poate nu de multe ori ne gandim la aceasta sau ca sursa fericirii noastre, oricare ar fi ea, provine de la pasiune, insa acest lucru este adevarat.
Pasiune este sentimentul pe care il ai atunci cand faci ceva iti place si desi de multe ori poate esti judecat, neinteles sau iti iei involuntar o masca de naivitate, nu iti pasa. Atunci vorbim despre pasiune. Pasiunea nu face lucruri pentru ca trebuie; ea da nastere lucrurilor pentru care nu trebuie si nu vrei sa dai o explicatie. Ba mai mult, pasiunea este o farama de nebunie care iti ofera posibilitatea de a trai niste sentimente sau lucruri, dupa caz, fara sa te simti vinovat de ceva. Pasiunea pentru o anumita arta - poate - este judecata sau neinteleasa de cele mai multe ori de cei din jur care au alta suita de valori. Si desi ei nu vad bine pasiunea ta, tu esti liber si mandru de alegerile tale. Atunci poti spune ca lucrul pe care-l aperi atat de "sentimental" capata denumirea de pasiune.
Pasiunea are si avantajul de a nu fi niciodata controlata de cei din jur sau minimalizata de factori exteriori. Ea exista in noi si se hraneste cu resursele noastre sufletesti si - din fericire - nu mentale. Prea multa rationalizare ne poate face sa pierdem o parte din mica bucurie, de aceea pasiunea este izvorul nesecat al pornirii sufletesti.
Pasiunea pentru o arta, o carte, un sport sau orice alt lucru de la cel mai insignifiant (pentru ca am cunoscut pasiunea unui om...pentru nisip) pana la cel mai maret nu necesita justificari sau incadrari in limite de moralitate, bun simt, buna organizare si asa mai departe. Pasiunea este exact instinctul prim in a face alegeri. Alegerea pe care o facem uneori cu noi insine este cea mai buna. Ca in secunda urmatoare ii survine ratiunea care schimba alegerea...nu inseamna nimic; primul instinct este acela sincer si cel mai bun. Aceea este pasiunea. Alegerile facute cu inima isi au resortul in acest termen de "pasiune". Pasiunea exista in fiecare si se manifesta macar o fractiune de secunda in viata, pentru fiecare, traind insa atatia ani cat el, in omul care o lasa sa se manifeste.
Un pasionat de ceasuri
Iata ca vreau sa va vorbesc despre colegul meu de redactie, Robert Codescu, un impatimit al ceasurilor, un colectionar de valoare, un om care iubeste ceasurile si le ofera un loc special in casa si viata lui. Si dincolo de aceasta, un colectionar care n-a trecut pe langa noi pur si simplu; psiunea lui pentru ceasuri este atat de pregnanta, incat deja persoanele din jur stiu ca intoteauna cadoul perfect pentru el poate fi un ceas, intotdeauna cand vedem un ceas ne gandim la el, cand primim un ceas ne gandim ca poate si l-ar fi dorit el...si asa mai departe. Si cred ca aceasta inseamna pasiune: felul in care cineva iti vorbeste despre ce ii place. Fara sa iti impuie capul, fara sa vorbesca numai despre aceasta si fara sa devina enervant. Este vorba de pasiuena pe care cuvintele lui au avut-o la momentul rostirii…
Oamenii cu pasiuni adevarate nu pot sa nu fie iubiti. Suntem atat de satui sa auzim in jur numai de oameni care alearga dupa functii si bani sa-i intoarca pe lopata, incat atunci cand cunoastem oameni care traiesc si pentru altceva, trebuie sa ii tinem aproape si sa-i apreciem pentru fiecare actiune in aceasta directie.
Robert este un om sufletist, un coleg minunat si implicat in tot ce scrie, intotdeauna. Nu scrie „ca sa fie”, asa cum fac multi redactori si jurnalisti (desi mie nu imi place sa contopesc redactorul cu jurnalistul). El scrie din experienta si din suflet. Si scrie frumos. Scrie despre ceasuri si face timpul, intotdeauna, sa para altul…
Saptamana trecuta cautam un cadou pentru cineva cand am zarit un ceas dragut, micut, de noptiera, stil londonez, cu alarma si m-am gandit imediat la Robert. Si sunt convinsa ca nu sunt singura persoana in jurul lui Robert careia i s-a intamplat aceasta.
Pentru ca Robert este deja un brand. Este un om simplu, dar complex prin alegeri si suflet. Si pana la urma, in viata aceasta cantarest cel mai mult. Sa fii om, sa ai un impact pozitiv asupra celorlalti si sa nu uiti, ca inainte de functii si scoli inalte, snobism si superioritate, ai nevoie de atributele necesare pentru a fi om: simplitate, daruire, pasiune, sinceritate, iubire, bucurie. Iar el le are si le inglobeaza cu succes. Cu siguranta ca fara el, redactia FemeiaStie.ro nu ar mai fi la fel, intalnirile de Craciun si cu alte ocazii nu ar fi la fel fara el pentru ca desi nu vorbeste foarte mult, are momentele lui…si fara indoiala, nimeni n-ar mai scrie despre ceasuri asa cum o face el pentru ca una este sa scrii despre ceva pentru a-ti face norma, alta este cand scrii despre ce iti place si te pui pe tine in continut. Iar noi, la FemeiaStie.ro, scriem despre ce stim cu adevarat, despre ce ne intereseaza, despre ce ne place. Suntem si critici, dar suntem mereu sinceri.
De ce e speciala redactia FemeiaStie.ro?
Pentru ca are in echipa oameni care vin din mai toate domeniile si aduc cu ei un bagaj important de cunostinte.
Pentru ca in echipa sunt oameni cu pasiuni, nu care fac scoli de dragul de a avea, ci care fac ceea ce le place si invata cu pasiune pentru a impartasi apoi.
Pentru ca sunt oameni speciali, cu suflet mare si foarte altruisti in activitatea lor.
Pentru ca, in comparatie cu alte redactii in care oamenii se cearta, se invidiaza si se barfesc, la noi domneste de 4 ani de zile...bucuria.
Ca sa intri in FemeiaStie.ro trebuie sa faci cerere scrisa. Cu greu iti va fi aprobata; si inainte de a fi redactor, la noi trebuie sa fii OM.
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 12 Februarie 2014
redactie, pasiuni, hobby, persoane cu pasiuni, pasionati
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?