Barbatii se lauda cu masinile lor, femeile cu un par sanatos!
Comoara ta
Parul este foarte important pentru foarte multi dintre noi, mai cu seama pentru persoanele de sex feminin. Daca am lua in considerare si faimoasa ciminitura “parul este comoara unei femei”, am ajunge la concluzia ca podoaba capilara ar trebui sa fie in centrul intereselor noastre. Parul este podoaba cea mai deosebita a unei femei, care prin aranjare, coafare, vopsire, poate sa schimbe radical aspectul exterior al acesteia. Insa exista riscuri pe care ti le asumi in momentul in care doresti sa faci ca parul tau sa arate frumos. Pe langa daunele pe care le provoci in momentul in care faci aceste lucruri, mai exista si alti factori care iti pot dauna.
Fericit cel ce cunoaste cauza…
Numerosi factori duc la caderea parului, ajungandu-se chiar la chelire, iar in acest caz trebuie sa renuntam la produsele de stilizare! Unul dintre cei mai importanti factori este stresul. Iata alte elemente ce duc la pierderea firelor de par:
► Anticonceptionale
► Alimentatia
► Boli
► Fibroza
► Razele soarelui
► Decolorarea parului
► Vopsirea
De asemenea in degradarea structurii parului intervin si factorii biologici: functia glandelor sebacee de la nivelul scalpului, circulatia la nivelul scalpului, factorii hormonali, genetici, diverse carente vitaminice.
“Bun diagnostic, bun leac!”
Si cum orice problema are si o rezolvare, iata cateva dintre modalitatile dar si tratamentele care sunt folosite impotriva pierderii sau a degradarii parului: uleiul de ricin, uleiul de masline, otetul de mere, masti si sampoane bazate pe plante.
Atentie! Un factor de natura chimica, ce duce la degradarea vizibila a parului este si balsamul! De aceea acesta trebuie folosit in cantitati mici si la perioade de timp destul de mari, este de preferat o data sau de maxim doua ori pe luna, masandu-se numai varfurile parului.
Mastile naturale pentru par au menirea de a stimula functiile scalpului, dar si de a asigura o optimizare a firului de par. Acesta este format din lanturi proteice, iar in cazul parului cret acestia contin punti de sulf care unesc “puncte” moleculare la distanta, creand aspectul helicoidal.
Trebuie mentionat si retinut faptul ca pentru intretinerea parului este nevoie in primul rand de o imbunatatire a circulatiei capilare la nivelul scalpului, de regula prin masaj (care se poate realiza si prin perierea parului cu o perie realizata dintr-un material nu foarte rigid), de folosirea unor produse de ingrijire a firului de par, care sa contina atat proteine ca si substante uleioase pentru hidratare, de buna functionare a glandelor sebacee (se folosesc produse degresante: lamaie, otet de mere), dar si de o alimentatie adecvata care sa contina calciu, vitaminele A, E, zinc.
Mastile pe baza de fructe , de placenta si lapte, au un rol foarte important in tratarea parului.
Ajuta-ti parul sa respire si sa devina mai puternic folosind indeosebi produse bazate pe plante!
Niciodata nu e prea devreme sa-i acorzi parului tau atentia ce o merita!
Florenta Nedelcu
Postat de: FemeiaStie Miercuri, 10 Martie 2010
ingrijirea parului, masca pentru parul tau, de ce imi cade parul, factori, cauze, frumusetea parului, femeia stie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa te imbraci la o cina romantica? 5 sfaturi utile
- Drepturile pasagerilor: tot ce trebuie sa stii inainte de zbor
- Ce trebuie sa stii despre asigurarea RCA cand inchiriezi o masina?
- Beneficiile utilizarii produselor de curatenie profesionale in gospodaria ta
- 3 sfaturi utile pentru curatarea si intretinerea pardoselilor