Miniaturizarea parului – Problema caderii parului creste in randul femeilor

adv-cadere-par

Multi oameni probabil au observat deja ca, de o buna perioada de timp, parul lor se subtiaza sau ca firele de par sunt mai fragile si se incurca in pieptene. Aceasta subtiere a parului este, de fapt, o afectiune, care apare la un procent mare din populatie si la femei si la barbati. Adevarul este ca oamenii sesizeaza ca au o problema la podoaba capilara, deoarece caderea parului s-a agravat, dar din lipsa de timp, au evitat sa merga la medic, pentru o consultatie dermatologica, de specialitate.

Parul se subtiaza din mai multe motive, chiar si imbatranirea organismului este un factor de risc, mai ales ca odata cu trecerea anilor viteza de crestere a parului scade. Oamenii in varsta sufera de obicei de chelie sau de miniaturizarea parului. Alti factori care pot provoca caderea parului sunt cei genetici, sau hormonul dihidrotestosteron (DHT) androgen.

Uneori poate fi vorba si despre o cauza de sanatate, cum ar fi o boala sau o afectiune, de aceea medicii recomanda si analiza de sange unor persoane care sufera de caderea exagerata a parului.

Miniaturizarea foliculilor de par

In acest caz este vorba despre progresia subtierii parului. Pur si simplu, foliculii de par incep sa genereze fire de par mai subtiri. Din pacate, acest lucru nu va mai avea ca efect o podoaba capilara bogata si sanatoasa, ci un aspect de par subtire si rar.

Medicii specialisti spun ca miniaturizarea poate duce si la intreruperea ciclului de crestere a parului.

Principalele semne care indica instalarea acestei afectiuni sunt: subtierea parului in partea superioara a capului, caderea parului exagerata dupa periaj sau spalat, prea multe fire de par cazute pe perna in timpul somnului, sau observarea unei zone cu fire de par rare pe anumite parti ale capului.

Tratament eficient pentru miniaturizarea parului

FDA a aprobat finasterida pentru a combate miniaturizarea parului. Acest antiandrogen sintetic inhiba efectele izoenzimei 5-alfa reductaza tip 2, care poate facilita transformarea testosteronului in dihidrotestosteron (DHT) si deci micsorarea foliculilor de par. Prin acest tratament se reduce caderea parului si se stimuleaza cresterea acestuia.

Tratamente naturale pentru a combate caderea parului

Uleiul de rozmarin este eficient in tratamentul cheliei masculine. El se amesteca cu un ulei vegetal (cum este cel de masline) si se aplica prin masaj, la nivelul scalpului. De asemenea, se poate adauga putin ulei de rozmarin si in balsamul de par sau in sampon, astfel tratamentul se va realiza mai usor.

Administrarea de suplimente naturale poate ajuta la cresterea parului. De exemplu, ar putea fi eficiente suplimentele de vitamine si minerale, de ginseng si pulbere de cartilaj de rechin. Si biotina (cunoscuta cu denumirea de vitamina B7) ajuta la cresterea rezistentei parului si regenerarea acestuia. De asemenea, sunt eficiente vitaminele A si E.

Un bun remediu contra caderii parului este uleiul de geranium. Acesta imbunatateste microcirculatia la nivelul scalpului si poate reduce fenomenul de aparitie al petelor de chelie, care afecteaza indeosebi pe barbati.

Majoritatea oamenilor care au un inceput de chelie sufera din cauza caderii parului. In prezent, aceasta este o problema foarte delicata si pentru barbati, dar si pentru femei. Se pare ca factorii genetici reprezinta cauza principala, de aceea a devenit foarte comuna alopecia androgenica.

Producatorii de produse cosmetice de ingrijire a podoabei capilare au in vedere gasirea de solutii care sa ajute la imbunatatirea aspectului podoabei capilare si cresterea sanatoasa a firelor de par. Prin urmare, un sampon pentru caderea parului ar trebui sa contina o serie de substante sau medicamente speciale, care pot influenta pozitiv genele ce duc la miniaturizarea foliculului de par. De exemplu, prin folosirea de minoxidil si finasterida se poate intarzia procesul de cadere a parului. Finasterida opreste pierderea parului, imbunatateste densitatea acestuia, inhiba enzima care transforma hormonul testosteron in dihidrotestosteron (DHT).

In cazul persoanelor care deja au chelie, deci care nu mai au radacini de par in scalp, acest tratament nu mai este o solutie, pentru ca a venit prea tarziu. Chelia poate fi insa prevenita, prin optiunile terapeutice recomandate de specialisti.

Photo by: pixabay.com 

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
426 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: A-Editor Luni, 02 August 2021

Etichete pentru acest articol:

caderea parului


S-ar putea sa va intereseze si:

Tenul este mai mult decat important pentru fiecare dintre noi si tinem la el oferindu-i [..]
citeste si comenteaza
Stresul, emotiile, oboseala excesiva, alimentatia dezechilibrata, stilul de viata [..]
citeste si comenteaza
Pe propria piele am descoperit ca natura ne ofera produse de ingrijire minunate, care pot [..]
citeste si comenteaza
Sunt sigura ca ati auzit termenul in diverse conversatii, insa multi nu sunt lamuriti ce [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Canapeaua dintr-un living ar putea parea cea mai buna optiune atunci cand vine vorba de confort, [..]
citeste si comenteaza
Ochelarii de soare sunt un accesoriu care pot transforma orice outfit monoton intr-unul de revista. [..]
citeste si comenteaza
Femeile vor sa arate bine in permanenta, iar pentru acest lucru trebuie sa tina cont atat de tinuta [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate