Albirea dintilor. Cum procedam?
Suntem in secolul schimbarilor cand revistele, panourile publicitare si televiziunea ne transforma fara sa ne dam seama. Visam sa aratam ca frumoasele din pictoriale si atunci nu stim ce sa mai incercam. Albirea dintilor este cea mai noua procedura la care tot mai multe persoane recurg pentru un zambet...de revista.
Petele de pe dinti, produse de alimentele colorate de genul salatelor verzi, spanacului, sosurilor rosii sau cafelei devin proeminente in timp si dau nastere unor neplaceri. Atunci tot mai multe persoane recurg la o albire dentara. Conform statisticilor europene si americane, opt din zece medici stomatologi practica aceasta cosmetica dentara, pe cand doi o resping din diverse motive. Daca te-ai gandit si tu la o albire dentara insa nu ai o idee clara despre ce inseamna asta, iata cateva metode de albire a dintilor insotite si de cateva produse care te vor ajuta.
Gelurile de albire pentru acasa se pot obtine doar de la medicul stomatolog si conform unei retete stabilite de el se vor aplica mai multe zile, timp de 4-8 ore zilnic, pana la obtinerea nuantei acceptate si dorite de pacient.
O alta metoda ar fi gelurile de albire pentru utilizarea in cabinet, care au o actiune mai rapida; circa 45 de minute. Ele vor fi aplicate numai sub supravegherea medicului stomatolog, cu o buna protectie gingivala.
Pastele de dinti cu efect de albire au un efect imediat si se pot folosi de mai multe ori pe zi, recurgandu-se la o spalare obisnuita a dintilor. O metoda mai noua, cunoscuta sub numele de ZOOM este albirea cu ajutorul plasmei, realizata prin gelurile de peroxid de hidrogen activate de radiatia luminoasa, fiind si cea mai rapida metoda de albire, ce dureaza 30 de minute. De asemenea, ea se realizeaza numai in cabinetul medicului stomatolog.
Foarte putine persoane se mai gandesc la riscuri atunci cand vine vorba de...frumusete. Albirea dentara are pe langa avantaje si cateva dezavantaje de care ar trebui sa tineti cont atunci cand va hotarati sa aveti un zambet de revista. Insistand si tot repetand procedeul de albire, dintii devin in timp sensibili si poti totodata ataca gingiile.
Cere sfatul medicului si nu recurge la aceasta metoda mai mult de o data, maximum doua ori anual. Retine si ca albirea prin unele metode dureaza mai mult si trebuie sa ai rabdare si nu ignora faptul ca depasirea perioadei de folosire a gelurilor, fie si cu o zi iti poate dauna grav danturii si te poti alege cu smaltul sarit....Informeaza-te bine inainte de a lua o decizie!
.
Postat de: Sorina-Corneanu Miercuri, 13 Aprilie 2011
stomatolog, albirea dintilor, cosmetica dentara
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Atacurile de panica si anxietatea. Cum le depasim?
- Reduceri de zeci de mii de lei la abatitoare performante, in regim outlet!
- 7 lucruri de care ar trebui sa scapi atunci cand iti decorezi casa
- 5 facilitati oferite de stat, de care poti beneficia pentru firma ta
- Cauti idei de depozitare la exterior? Dulapul pentru gradina este solutia de care ai nevoie!