Dress-coduri: ce sa faci si ce sa nu faci

Cand alegi tinuta corespunzatoare cu dress-codul evenimentului, nu doar ca te vei simti in largul tau, dar vei atrage cu siguranta si nenumarate priviri, laude si surse de energie pozitiva, care te vor face sa te simti puternica si increzatoare.
De fiecare data, cand ne pregatim pentru un eveniment, fie ca este vorba de o iesire in oras cu colegii de munca, o nunta sau un eveniment monden, primul lucru, la care ne gandim, este: cu ce sa ma imbrac?
Sa te conformezi cu dress-codul cerut poate parea foarte complicat la prima vedere, dar lucrurile nu sunt deloc asa.
Dress-codurile sunt stabilite deobicei in functie de tipul evenimentului, locatia unde are loc si ora aproximativa, la care va avea loc.
Exista doua tipuri de dress-coduri. Formale si informale.
Dress-coduri informale
Aici sunt incluse dress-codurile pentru tinuta de zi cu zi, pentru locul de munca, pentru iesirile cu prietenii si in general pentru evenimentele organizate pe timp de zi.
► street wear: se refera la o tinuta lejera, deobicei sport. Este un stil potrivit pentru o plimbare in parc sau cand mergem la cumparaturi, insa cu siguranta nu va fi o optiune la birou sau la o intalnire importanta..
► casual: este cel mai potrivit pentru perioada zilei. Este stlilul care poate fi folosit aproape oriunde, atat timp cat nu este vorba de un cadru formal. Elementele, cele mai des folosite, sunt pielea si denimul.
► business casual: apare atunci cand adaugam la stilul casual un element office pentru a-i da un accent putin mai elegant. De obicei este vorba de un sacou, o camasa, o cravata sau pantofii stiletto.
► smart casual: se refera la o tinuta potrivita pentru birou, dar care totusi mai pastreaza o idee de comoditate. Spre exemplu, putem pastra blugii sau balerinii.
► business: este stilul folosit la intalnirile de afaceri sau la birou in marile corporatii si nu permite nicio abatere de la elemetele de tip office.
Dress-coduri formale
► black tie optional: este cel mai des intalnit dintre stilurile formale. Iar daca pentru barbati acesta presupune costumul clasic cu cravata, femeilor le confera mai multa libertate. Lungimea rochiei poate varia, la fel si textura si incaltamintea. Rochia poate fi scurta, daca este eleganta dar poate fi si de lungime medie si dintr-o tesatura de zi, daca este vorba despre o conferinta sau o prezentare. Cel mai usor este sa alegem tinuta in functie de locatie, tipul de eveniment si ora la care are loc acesta.
► black tie: desi este confundat de multe persoane cu stilul black tie optional, acesta presupune smochingul cu papion pentru barbati si rochile lungi si vaporoase impreuna cu coafuri lejere pentru femei
► white tie: este stilul folosit la evenimentele regale. Barbatii poarta frac si vesta, iar femeile poarta doar rochii lungi, cu umerii acoperiti, pantofi si parul strans. Uneori se adauga si manusi pentru a acoperii cat mai mult din piele.
Pe langa acestea, am mai putea adauga stilurile coktail dress și morning dress. Acestea se afla la limita dintre formal si informal.
O rochie de coktail vom purta la o petrecere cu acelasi nume. Fiind un eveniment organizat la ora dupa amiezii rochia este deobicei de lungime medie si poate avea imprimeuri si materiale florale, dar la fel de bine poate fi vorba si de un little black dress.
Morning dress este tinuta care se foloseste la petrecerile englezesti de dimineata.
La noi nu se intalneste prea des, dar putem tine cont de elementele sale de baza, precum palaria mare, rochia peste genunchi, cu manci si in culori pale si pantofii cu toc mic.
Ceea ce gandim urmeaza, sa ne produca si emotiile corespunzatoare, iar dupa aceea ne vom si purta ca atare.
Asadar, daca vei ajunge la un eveniment informal, imbracata precum pe covorul rosu, cu siguranta vei fi cea mai eleganta, insa s-ar putea sa nu te simti in largul tau, iar daca vei purta tinuta ta de zi la un eveniment formal, s-ar putea sa ai impresia ca toata lumea se uita la tine. De aici, vei simti rusine, urmand chiar sa te si porti necorespunzator si sa atragi cu adevarat comentarii rautacioase.
In schimb, atunci cand alegi tinuta corespunzatoare cu dress-codul evenimentului, nu doar ca te vei simti in largul tau, dar vei atrage cu siguranta si nenumarate priviri, laude si surse de energie pozitiva, care te vor face sa te simti puternica si increzatoare.
Un articol de: Paula Rusu
Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 17 Decembrie 2020
dress-code, elegant, formal, informal, stil
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cum sa alegi palaria potrivita pentru forma fetei tale - sfaturi si recomandari
- Cele mai sincere mesaje de buna dimineata pentru el
- Depozitarea gemurilor facute in casa: Cum sa te asiguri ca raman proaspete
- Sfaturi despre alegerea dimensiunii si a formei cutiilor de prajituri de nunta
- Calele: Semnificatie si simbolism in diferite culturi