Untul de corp, secretul pielii de catifea
Pentru o piele de catifea si un parfum seducator, avem nevoie de o ingrijire speciala. In fiecare zi fenomenele naturii, regimul de munca si cel alimentar ne afecteaza atat pielea, cat si spiritul. De la lotiunile de corp, geluri de dus aplicate cu sfintenie pana la unturile de corp toate pot face adevarate miracole. Unturile de corp sunt cireasa de pe tort pentru pielea noastra.
Untul de shea
Untul de shea este recunoscut pentru proprietatile sale de reintinerire a pielii. Untul de shea nerafinat este considerat cel mai bun hidratant pentru piele, fiind folosit din aceasta cauza in majoritatea cremelor hidratante si antiimbatranire, inclusiv unturi de corp si balsamuri de buze.
Untul de shea este extras din nucile arborelui de shea, care creste in savanele Africii Centrale si de Vest. Tot procesul de culegere si prelucrare este realizat manual de femeile africane, fiind astfel considerat si una din principalele surse de venit pentru acestea.
Se poate folosi ca atare, sau in combinatie cu uleiurile vegetale preferate: ulei de masline, cocos, soia, jojoba etc. De asemenea, ii puteti conferi diverse arome (dar si proprietati benefice) prin adaugarea catorva picaturi de uleiuri esentiale: arbore de ceai, lavanda, ylang ylang etc.
Untul de shea este usor antiseptic, antifungic si poti sa tratezi dermatite, calcaie uscate, micoze ale picioarelor si probleme de scalp.
Untul de cacao
Untul de cacao, desi aproape necunoscut marelui public, este un produs finit de baza in industria prelucratoare de cacao. Untul de cacao este obtinut in urma presarii masei de cacao destinata fabricarii pudrei de cacao pentru consum.
Untul de cacao este solid la temperatura camerei, insa se topeste la temperatura corpului, facandu-l ideal pentru tratamente topice. Untul de cacao este una dintre cele mai stabile grasimi, continand antioxidanti naturali si hidratanti, facandu-l ideal pentru prevenirea si indepartarea vergeturilor. Untul de cacao mentine pielea moale si supla.
De asemenea, vara, se poate folosi fara frica in calitate de lotiune de plaja. Asigura o bronzare naturala si uniforma, mentine PH-ul natural al pielii, conferindu-i un aspect matasos si stralucitor. Hraneste tesuturile si este un factor natural de protectie UV. Intensifica regenerarea si intareste rezistenta pielii.
Untul de argan
Arganul se intalneste mai ales in sud-estul Marocului si este o specie ce a supravietuit unei epoci in care aceasta parte a lumii era mult mai umeda.
Untul de arganier este obtinut in urma primei presari la rece a samburilor de argan. Contine principii active din uleiul de argan, Vitamina E bogata in proprietati antioxidante si ceara naturala de albine. Este indicat in special pentru tenul uscat si foarte uscat, ajuta la restaurarea elasticitatii epidermei, prevenirea imbatranirii premature a pielii si vindecarea vergeturilor in stare incipienta.
Untul de cocos
Se obtine prin presare la cald sau extractie, urmata de rafinarea si dezodorizarea partii carnoase a fructului matur de cocos nucifera.
Untul de cocos este solid, extrem de parfumat si se recomanada in special cand pielea este uscata, sensibilizata, grabind vindecarea arsurilor sau pielii foarte crapate si iritate, fenomen frecvent in timpul sezonului rece. Se foloseste si in regimul alimentar, dar prelucrat in alt mod.
I se mai zice si ulei de cocos. Acesta este un ulei tropical. La temperatura camerei si sub 24 grade este solid si are o culoare laptoasa alba. Uleiul de cocos lucreaza ca o crema de piele daca este aplicata imediat dupa dus sau baie. Formeaza un strat protector actionand ca izolator. Keratoza, mancarimile de piele, defectiunile scutului propriu al pielii sunt remediate dupa aplicarea uleiului dupa baie.
De asemenea, exista pe piata unturi de corp cu esenta de trandafir, pentru o piele parfumata si relaxata, unt de mango, unt de menta cu levantica pentru improspatarea mintii si sufletului. Putem indrazni sa ne facem acasa propria reteta de unt de corp. De exemplu, in untul de shea putem adauga 2-3 picaturi de esenta de trandafir sau levantica si crema e gata. Poti avea o pielea mult mai stralucitoare si mai matasoasa decat toate vedetele.
Postat de: Teodora-Ieseanu Luni, 07 Februarie 2011
hidratare-piele, unt-de-corp, ingrijire-corp, sanatatea-pielii, piele aspra, unt de argan, regenerare-piele
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa