Acneea, afectiune psihologica
Acneea este o afectiune adolescentina care se manifesta prin pustule rosii si inflamate la nivelul fetei, spatelui si a altor parti ale corpului. Datorita aspectului inestetic, multi adolescenti sunt afectati de aceasta boala considerate un “defect”.
Cum iti afecteaza acneea psihicul?
Pe langa faptul ca acneea este o boala a pielii, aceasta afecteaza si psihicul persoanei in cauza. Si cele mai afectate de aceasta boala sunt femeile care mereu vor sa fie frumoase si sa atraga atentia intr-un mod placut. Intr-adevar, uneori iti apare cate un “monstrulet” exact in momentul cel mai nepotrivit, cand trebuie sa participi la un eveniment important. Insa, oricat ai acoperi aceasta problema si nimeni nu sesizeaza “defectul”, el va ramane in mintea ta. Vei avea impresia ca toata lumea se uita la tine ciudat, ca toti au observat si sunt dezgustati.
De cele mai multe ori, persoanele ce prezinta aceasta afectiune sunt inchise in ele, se simt diferite fata de ceilalti, incearca sa evite ca persoanele sa le priveasca indeaproape si se integreaza greu in societate.
Nu fi complexata!
Cum spuneam, acneea actioneaza foarte mult asupra psihicului. Insa ca sa faci fata cu brio acesteia trebuie sa te destinzi si mereu sa gandesti pozitiv. Nu o lasa sa te infranga. Zambeste mereu si bucura-te de calitati si ca cei din jurul tau te apreciaza asa cum esti. Se stie cat este de frustrant ca cineva sa iti faca o observatie sau sa-ti adreseze o intrebare legata de tenul tau. Sfatul meu: nu da importanta. Simte-te frumoasa! Fii frumoasa! Scoate-ti in evidenta celelate calitati fizice pe care le ai. In ziua de astazi exista atatea produse care te ajuta sa scapi de aceasta afectiune dura. Nu merita ca tu sa pierzi momente frumoase pe care viata ti le ofera din cauza unui coplex care se afla de cele mai multe ori in capul tau.
Nu agrava situatia! Nu te juca cu cosurile!
Persoanele in cauza stiu cel mai bine despre ce vorbesc. Este un reflex ca atunci cand apare un “cosulet alb” sa il distrugi. Este adevarat ca aspectul pe care il are nu este tocmai frumos, insa sa il storci, sa il rupi nu este un lucru deloc indicat. Ba mai mult, situatia se poate agrava deoarece infectia va fi raspandita pe o portiune mai mare si te vei trezi cu o intreaga armata de astfel de “cosulete albe”. Asa ca cel mai indicat este sa te faci ca nu il observi si sa il acoperi cat poti cu fond de ten, pudra si alte produse potrivite.
De asemenea, ai grija la ce produse folosesti. Informeaza-te, consulta un medic si vezi care sunt produsele indicate. Ma refer la fond de ten, in primul rand si la celelalte produse care intra in contact cu pielea afectata.
Si pe cat poti, lasa pielea sa respire. Cand nu trebuie sa pleci, ci doar stai in casa, evita sa incarci tenul. Lasa pielea sa respire.
Simte-te bine in pielea ta!
Pentru ca viata ta sa fie cat mai armonioasa si sa zambesti mereu, incerca sa nu dai importanta vorbelor rele si simte-te bine in pielea ta.
Sfatul meu pentru toate femeile cu aceasta afectiune este Simte-te bine in pielea ta si vei fi frumoasa si apreciata de toti cei din jurul tau!
Un articol de: Raluca Ghinita
Postat de: Redactor-Colaborator Miercuri, 20 Martie 2013
tratament acnee, cauze acnee, ten acneic
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Importanta etichetelor in vanzarea produselor de casa
- Look profesional si stilat: trucuri vestimentare pentru un impact pozitiv la birou
- Cele mai elegante ceasuri de dama in 2025: modele care cuceresc scena fashion
- Contraindicatiile RMN: cand si de ce nu este indicat
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb