Destinatii turistice in Franta. Annecy, orasul supranumit Venetia din Mont Blanc

Comuna Annecy este capitala departamentului Haute-Savoie in regiunea Ron-Alpi din sud-estul Frantei. Aceasta se afla la extremitatea nordica a lacului cu acelasi nume, la 35 de km sud de Geneva. Este o zona metropolitana ce include 13 municipalitati si capitala a 3 cantoane cu o populatie totala de 52.987 (in 2009) de locuitori pe o suprafata de 16,02 kmp.Annecy_-_Franta.jpg

Lacul Annecy s-a nascut acum 18.000 de ani din topirea ghetarilor. Este al doilea lac natural ca marime din Franta. Se intinde pe o lungime de 14,6 km, la o altitudine de 446,97 m si atinge o adâncime maxima de 80 m in care vietuiesc aproximativ 20 de specii de pesti, printre care pastravul, babusca, bibanul... Din 1957 administratia locala a depus eforturi pentru restabilirea calitatii apei, lacul Annecy obtinand astfel o recunoastere internationala, in acest sens se asteapta aprobarea sa ca fiind parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Putem descoperi aici un peisaj exceptional compus din albastru si verde, apa limpede si munti cu zapada.

 

Trebuie stiut faptul ca regiunea Savoie este una multiculturala datorita pozitionarii sale la granita dintre Franta, Elvetia si Italia, cu o istorie complexa si anexata definitiv Frantei in anul 1860. In ciuda influentelor legate de diverse ocupatii din teritoriu de-a lungul secolelor, caracterul alpin se observa si astazi in viata cotidiana: respectul si dragostea fata de natura si de munte, sinceritatea dintre oameni si recunoasterea lucrurilor bine facute.

annecy-venetia_din_mont_blanc.jpg

Marcata de istorie, bucataria locala pastreaza cutume muntenesti in dezvoltarea turismului de peste 150 de ani. Cele mai cunoscute produse locale sunt brânzeturile, produse in imediata apropiere a localitatii Annecy, brânza Reblochon, un produs de renume pentru gastronomia franceza, si Tome des Bauges, branza de vaca produsa in regiunea Savoie inca din secolul al XVII-lea.

Pestele si ciocolata sunt alte specialitati remarcabile ale locului. O particularitate distincta a ciocolateriei o reprezinta ciocolata umpluta cu un lichior fin de munte. Si desigur, ca peste tot in Franta, acest departament detine productia a doua tipuri de vin alb: Apremont si Roussette.

Florile sunt o alta particularitate a orasului.

destinatii-turistice-franta-Annecy04.jpg

Istoria omenirii de pe malul lacului Annecy se scrie de peste 5000 de ani, primele locuinte lacustre dateaza din neolitic. Urmeaza perioada romana si Evul Mediu cu aparitia primei denumiri a orasului Aniciaca. De-a lungul secolelor, in special in secolul al XV-lea, in timpul domniei lui Savoy-Nemours, Annecy va deveni capitala administrativa, culturala si religioasa.

In secolele XVII-XVIII Saint-François de Sales si Jean-Jacques Rousseau isi pun amprenta asupra orasului pentru totdeauna.

Astazi Annecy pastreaza numeroase urme ale acestei evolutii istorice lungi si complexe, cum ar fi Palatul l’Ile, construit in secolul al XII-lea, castelele Route des Ducs de Savoie: Annecy, Menthon-Saint-Bernard, Montrottier, Thorens si Clermont.

 

Un articol de: Tatiana Scurtu-Munteanu

Recomandat de: Octavian D. Curpas

Arizona, SUA

Nota obtinuta:
9.4 (14 voturi)
6758 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Sâmbătă, 16 Iunie 2012

Etichete pentru acest articol:

destinatii turistice in Franta


S-ar putea sa va intereseze si:

A venit vara, ziua este tot mai lunga, iar noi suntem tot mai nerabdatori sa pornim in [..]
citeste si comenteaza
Situat pe malul oceanului Atlantic si-n imediata apropiere a capitalei portugheze, [..]
citeste si comenteaza
Ce iti trece prin minte cand spui Paris? Evident capitala Frantei, dar nu o simpla [..]
citeste si comenteaza
De cand am inceput sa scriu aici pe (acest din ce in ce mai atractiv site) mi-am dorit si [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Spre deosebire de trecut, societatea actuala ofera modalitati diverse de cunoastere si de formare [..]
citeste si comenteaza
Are o avere ce se ridica la aproape un miliard de dolari,conform Forbes,supranumita "Modelul [..]
citeste si comenteaza
Cand frica-mi e de tot ce ma-nconjoara, Langa tine insa, greul pare o zicala. [..]
citeste si comenteaza
Bianka, personajul principal al acestui articol, ma astepta deja de cateva minute bune la locul [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate