Un altfel de târg cu mărţişoare

Targ_de_martisoare

Mărţişoare ecologice, origami, brăţări sau broşe din textile, gablonţuri din metal sau cupru cu cristal, sticlă sau amoniţi, apatite bătute în ceramică sau lut, pictate cu diverse acrilice şi date cu lac pentru un luciu fin, toate au fost la îndemâna bucureştenilor, în week-end-ul dinainte de 1 martie.

De la orele 10 dimineaţa şi până la 19 seara, mai mulţi artişti plastici au conceput expoziţia-atelier „Podoabe facute de mână”, în care vizitatorii au fost întâmpinaţi cu mirosuri reale de lemn, vopsea şi beţişoare parfumate, culori vii, luminoase, şi muzică ambientală de cafenea.

În cadrul atelierului expoziţiei, vizitatorii puteau învăţa procesul conceperii unui mărţişor unic, personalizat, împreună cu un artist, utilizând toate materialele folosite la crearea exponatelor: bucăţi de lemn, ceramică, piatră, acrilice, pensule, ustensile de şlefuit sau tăiat, iţe de cupru, ace cu gămălie, lac, textile, hărtie creponată, strasuri sau pietricele colorate.

La sfârşitul creării unui obiect, vizitatorii puteau să-şi ia mărţişorul personalizat acasă, gratis, sau puteau să-l doneze expoziţiei. Cei care nu doreau să ia parte la acest atelier, aveau de ales între mărţişoare în formă de gablonţuri, cercei, coliere, broşe, brăţări textile, origami, cu preţuri între 5 şi 50 de lei.

Pentru cei mai pretenţioşi, existau eşarfe unicate cu preţuri între 10 şi 35 de lei, măşti vieneze cu preţul minim 30 de lei, şi agende ecologice cu preţul minim 25 de lei, toate în diverse culori sau mărimi. Iar, aceia care voiau ceva cu adevărat special puteau opta pentru aranjamente florale deosebite cu 20 de lei.

„Este o expoziţie de nişă, unde nevoia oamenilor de a se regăsi se poate îmbina cu renunţarea la monotonia cotidiană. Aici s-a putut lucra numai cu materiale naturale, cu originalitate şi cu o linie în creaţie”, a declarat organizatoarea evenimentului, Elena Negoiţă.

Chiar dacă vizitatorii nu au dorit să achiziţioneze un astfel de mărţişor unicat, ei s-au declarat încântaţi de această expoziţie pentru că le-a oferit „o oază de linişte şi cochetărie”. De la momentul în care diverse persoane au intrat în spaţiul amenajat personal de artiştii expoziţiei şi până când au ieşit cu câte o broşură colorată, în care era descrisă activitatea asociaţiei care a pus bazele evenimentului, YauConcept, aceştia au spus că doresc să mai viziteze astfel de târguri „pentru că sunt ceva special”.

„Credem că vom mai organiza evenimente de genul ăsta pentru că ne place şi ne oferă şansa să ne afirmăm munca”, a adăugat Ana, una dintre artiştele expoziţiei, studentă la Arte şi expertă în imprimeuri şi brăţări din textile.

Evenimentul a durat două zile, 27 şi 28 februarie, pentru că a fost sponsorizat exclusiv de artiştii YauConcept, iar spaţiul atribuit expoziţiei a fost oferit de magazinul care-şi desfăşoară activitatea acolo, pe Str. Jules Michelet, vizavi de Ambasada Marii Britanii.

Nicoleta Dumitraşcu

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
2533 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Marţi, 09 Martie 2010

Etichete pentru acest articol:

targ de martisoare


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Ce rochii de ocazie sunt la moda iarna aceasta? Rochii de seara pentru Craciun sau Revelion sau pur [..]
citeste si comenteaza
"Rezerva-ti dreptul de a gandi, pentru ca a gandi gresit este mai bine decat a nu gandi [..]
citeste si comenteaza
Colectie de ochelari de soare - imagini. Ochelarii de soare din colectia de primavara - vara 2011 a [..]
citeste si comenteaza
In intelesul legii se definesc urmatorii termeni: Intreprinzator tanar, debutant in afaceri - [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate