Saptamana Nationala a Voluntariatului - a XI-a editie

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment initiat de ProVobis, dedicat voluntarilor activi din Romania si tuturor celor cu care acestia colaboreaza in activitatile lor!

SNV se adreseaza unei varietati de grupuri care pot avea un rol in dezvoltarea comunitatii lor: organizatiilor sau institutiilor care implica voluntari in activitatea lor, companiilor care doresc sa se implice prin voluntariat in viata comunitatii, voluntarilor activi, centrelor de voluntariat, voluntarilor potentiali (cetateni care doresc sa se implice in comunitate dar nu au gasit inca activitatea cea mai potrivita sau cadrul in care sa faca acest lucru).

 

Voluntariatul nu e o poveste. Voluntariatul e de povestit!

SNV va duce poVESTEA voluntariatului in toate comunitatile unde exista organizatii si institutii care implica voluntari, centre de voluntariat, scoli, biblioteci si grupuri cu initiativa!

SNV este un eveniment national anual menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestia ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor. SNV inseamna evenimente de crestere a profilului voluntarilor in comunitate si actiuni de voluntariat public pentru: protectia mediului si animalelor, sprijinirea celor dezavantajati, apararea drepturilor omului, infrumusetarea si dezvoltarea comunitatii, promovarea valorilor culturale, sport si stil de viata sanatos, educatie si multe altele!

 

Fundatia “Impreuna” Galati in parteneriat cu institutii si organizatii implicate in activitatea de voluntariat organizeaza in cadrul SNV urmatoarele activitati:

1. "Povestea voluntarilor din comunitatea ta!" partener: Casa de Cultura a Sindicatelor Galati (coordonator: Angela Baciu – scriitor, consilier cultural CCSG)

- In perioada 14-20.05.2012, orele 9.00-19.00 - expozitie de fotografie care ilustreaza activitatile in care s-au implicat voluntari de toate varstele, in scopul promovarii voluntariatului in comunitate.

Sunt invitate sa expuna si alte organizatii si institutii galatene care incurajeaza voluntariatul.

Deschidere: 14.05.2012, ora 11.00, et.I, CCSG. Din program: momente cultural-artistice, lectura publica sustinuta de scriitoarea Angela Baciu si multe alte surprize.

 

2. "Invata sa fii fair-play" in parteneriat cu Liceul Teoretic "Mircea Eliade", in data de 15.05.2012, orele 14.00-17.00 - activitati sportive.

Voluntari liceeni si copiii pe terenul de sport de la Centrul de zi "Impreuna" vor forma echipe mixte si vor organiza jocuri si intreceri sportive in aer liber.

 

3. "Daruieste sanatate!" in parteneriat cu Asociatia Filantropica Medical Crestina "Christiana", in data de 16.05.2012, orele 9.00-11.00 Voluntari AFMC - Scoala postliceala sanitara "Christiana" vor masura tensiunea arteriala, puls, glicemie, inaltime, greutate, indice masa corporala pentru varstnicii de la Clubul Seniorilor din cadrul Centrului de zi "Impreuna"

 

4. “Fii mereu tanar!" in parteneriat cu Asociatia Filantropica Medical Crestina "Christiana", in data de 17.05.2012, orele 10-12. Gimnastica medicala si masaj de relaxare oferite de voluntari specialisti pentru varstnicii de la Clubul Seniorilor.

 

5. "Zambete pentru bunici!" in parteneriat cu Caminul pentru persoane varstnice "Stefan cel Mare si Sfant", Galati, in data de 18/05/2012, orele 10-13.

Copiii si tinerii de la Centrul de zi "Impreuna", insotiti de voluntarii pensionari vor petrece momente placute impreuna cu varstnicii de la camin, oferindu-le surprize "dulci" si un program artistic prin care se doreste intarirea solidaritatii intre generatii.

 

6. "Carnavalul vitaminelor!" in data de 19/05/2012, orele 10-13.

Voluntarii care activeaza in cadrul fundatiei, impreuna cu beneficiarii de toate varstele vor confectiona costume de carnaval cu tema "Vitamine din legume si fructe" pentru incurajarea unei alimentatii sanatoase.

 

Casa de Cultura a Sindicatelor Galati si Fundatia Impreuna Galati va invita in perioada 14 – 20 mai 2012  la "Povestea voluntarilor din comunitatea ta!" in cadrul evenimentului : “Saptamana Nationala a Voluntariatului”.

 

Deschidere: 14 mai 2012, ora 13.30, platforma CCSG (sau et.I, CCSG)

Din program: 

Cuvant deschidere invitati.

- moment surpriza: ansamblul "Estrada Copiilor", CCSG

- dans modern: cursantii de la Fundatia “Impreuna”

Deschiderea Expozitiei de Fotografie: “Voluntarii din noi “ (in colaborare cu: Fundatia “Impreuna”, Fundatia “Inima de copil”, Gradinita nr.9, Scoala nr.7, AFMC Christiana, FSV, Zonta, Fundatia “Familia”, “Fundatia Motivation”, Sportyng Club, Comunitatea Turca Galati)

Recital poezie: Maria Andrei

Scurta lectura publica: Angela Baciu – poet, publicist,cons.cult.CCSG

Deschiderea Expozitiei de Fotografie: “Calea Prieteniei: Tunisia – Galati – Braila” de Armanda Filipine (in colaborare cu Biblioteca “Panait Istrati” Braila, Revista online de cultura si informatii "Braila Chirei"& ArtMedia Cultura)

Lansare de carte: “Cuvantul rastignit” de Georgiana Necula

- recitaluri poetice organizate de elevii de la Cercul de Teatru al Palatului Copiilor, Braila, prof.coordonator Elena Carmina Ilie si recital de muzica – in colaborare cu “Sportyng Club” Galati

a) Alexandra Caraman - “Sa imparti”, “Cinstitul meu parinte”- din vol. “Cuvantul rastignit” de Georgiana Necula

b) prezinta Ayldin – despre carte si autoare

c) Dana Bidea – “Traieste ca si cum ai muri maine ” - din vol. “Cuvantul rastignit” de Georgiana Necula

d) moment muzical: canta Cristi Capus

e) Nicoleta Zaharia – “Dragostea unui parinte”, “Recunostinta noastra” – din vol. “Cuvantul rastignit” de Georgiana Necula

f) moment muzical: canta Cristi Capus

g) moment surpriza: Ansamblul "Estrada Copiilor"

 

Moderator: Angela BACIU - scriitor, cons.cult.CCSG

Evenimentul este organizat in colaborare cu Centrul Cultural “Dunarea de Jos”.

 

Important de stiut!

- intrucat evenimentul se desfasoara in aer liber, atentionam copiii si batranii in special, sa poarte palariute si umbrele de soare.

- fiecare institutie participanta sa asigure apa de baut si pahare de unica folosinta (mic protocol - sucuri, dulciuri, cafea, etc. - cine doreste!! ! NU avem sponsori!!)

- CCSG pune la dispozitie, spatiul (afara), panouri mari si mici pentru expozitiile de fotografie, sonorizare - GRATUIT!

- CCDJ pune la dispozitie scaune de plastic pentru public.

- CCSG si FUNDATIA "IMPREUNA" vor cumpara baloane pentru eveniment si pentru copii.

Intrarea este libera!

Nota obtinuta:
10 (1 vot)
2071 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Joi, 10 Mai 2012

Etichete pentru acest articol:

Saptamana Nationala a Voluntariatului, Fundatia Impreuna Galati, Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, Povestea voluntarilor din comunitatea ta.


S-ar putea sa va intereseze si:

Paula Clitan, Alexandru Pop si Veronica Tomos sunt noile vedete ale designului [..]
citeste si comenteaza
Cel mai important like este cel pe care ti-l dai singura in oglinda. Cel care te face sa [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Sa ramaneti copii,chiar daca cifrele din cartea de identitate arata altceva si sa aratati grija si [..]
citeste si comenteaza
Dana Macovei mi-a atras atentia datorita unei tegole pe care chiar ea a realizat-o, fiind o [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate