Proiecte educationale „Cine isi face cuib si cine locuieste in parcurile noastre?”

poster_cuiburi_opt

In perioada 1 martie - 30 mai 2012, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati demareaza proiectul educational, organizat anual, „Cine isi face cuib si cine locuieste in parcurile noastre?”, manifestare care are ca obiectiv principal conservarea avifaunei spatiilor verzi din judetul Galati. Aceasta actiune a fost initiata inca din anul 2007 de Sectia Muzeu din cadrul institutiei galatene si reuneste elevi din clasele V-VIII de la mai multe unitati scolare din Galati. In fiecare an, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati are alaturi Inspectoratul Scolar Judetean Galati si Societatea Ornitologica Romana.

Inscrierile pentru participare la proiect vor avea loc in perioada 1 – 10 martie 2012, la sediul muzeului galatean, toate clasele V-VIII cu profil de bilogie fiind asteptate sa ia parte la acest adevarat maraton de educatie si stiinta.   

 „Proiectul va dura pana pe 30 mai 2012, si va debuta cu desfasurarea unor activitati preliminare de cunoastere a pasarilor, coordonate de profesorii de biologie si se va finaliza cu selectarea unui numar de 6 elevi din fiecare scoala, pe baza unor criterii bine stabilite. In prima etapa, echipajele scolilor participante se vor familiariza cu viata pasarilor prin lectiile teoretice pe care le vom tine cu ei, de unde vor afla si ce specii de pasari sunt prezente in spatiile verzi din Galati,” a declarat muzeografa Viorica Arcan, coordonatoarea proiectului. Educatia ecolologica prin acest gen de activitati reprezinta o preocupare constanta la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati. „CMSN Galati dezvolta, conserva si gestioneaza colectiile stiintifice de stiintele naturii, valorificandu-le prin calitatea programelor de cercetare si de educatie a unui public cat mai variat pentru cunoasterea naturii, sensibilizandu-l asupra importantei conservarii ei”, a declarat Camelia Burluc managerul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati.

Cursantii vor avea si cateva deplasari in teren (Gradina Botanica, Gradina Publica, Faleza Dunarii) unde vor incerca sa determine speciile de pasari cu ajutorul binoclului dar si dupa cantecul lor.

Organizatorii isi propun sa ofere informatii suplimentare elevilor care vor participa la acest proiect educational, care vin in completarea cunostintelor impuse prin programa scolara de biologie cu date stiintifice, teoretice si aplicate, de zoologie, ecologie si muzeologie.

 

Foto - Florin Matei

(Responsabil Relatii Publice CMSN Galati) 

    

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
2379 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Luni, 05 Martie 2012

Etichete pentru acest articol:

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, Societatea Ornitologica Romana, 30 mai 2012, Cine isi face cuib si cine locuieste in parcurile noastre?, ecologie, muzeologie.


S-ar putea sa va intereseze si:

In cazul in care nu stiai ce festivaluri isi vor desfasura activitatea si anul acesta in [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Ai devenit parinte si esti implinit…Totusi, pe masura ce prichindelul tau creste, simti permanent [..]
citeste si comenteaza
Se va trage cortina peste Zilele Filmului Polonez, eveniment ce se va incheia sambata, 31 martie, [..]
citeste si comenteaza
Moda Vintage te-a gasit asteptand-o de mult timp. Actritele anilor '40, '50, '60 au avut un loc [..]
citeste si comenteaza
Cum oare poti sa il determini pe cel mic sa imparta jucariile pe care le are ? Nu poti sa ii faci [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate