Proiect educational - Cine isi face cuib si cine locuieste in parcurile noastre?

poster

In perioada 18 martie - 30 aprilie 2013, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati demareaza proiectul educational „Cine isi face cuib si cine locuieste in parcurile noastre?”.

poster_copy_opt.jpg

Aceasta actiune a fost initiata inca din anul 2007 de Sectia Muzeu din cadrul institutiei galatene si reuneste elevi din clasele V-VIII de la mai multe unitati scolare din Galati. In fiecare an, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati are alaturi Inspectoratul Scolar Judetean Galati si Societatea Ornitologica Romana. Inscrierile pentru participare la proiect vor avea loc in perioada 18 – 22 martie 2013 la sediul muzeului galatean, toate clasele V-VIII cu profil de bilogie fiind asteptate sa ia parte la acest adevarat maraton de educatie si stiinta.

 

„Proiectul va dura pana pe 30 aprilie 2013, si va debuta cu desfasurarea unor activitati preliminare de cunoastere a pasarilor, coordonate de profesorii de biologie si se va finaliza cu selectarea unui numar de 5 elevi din fiecare scoala, pe baza unor criterii bine stabilite. In prima etapa, echipajele scolilor participante se vor familiariza cu viata pasarilor prin lectiile teoretice pe care le vom tine cu ei, de unde vor afla si ce specii de pasari sunt prezente in spatiile verzi din Galati,” a declarat muzeografa Viorica Arcan, coordonatoarea proiectului.  

 

Educatia ecolologica prin acest gen de activitati reprezinta o preocupare constanta la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati. „CMSN Galati dezvolta, conserva si gestioneaza colectiile stiintifice de stiintele naturii, valorificandu-le prin calitatea programelor de cercetare si de educatie a unui public cat mai variat pentru cunoasterea naturii, sensibilizandu-i asupra importantei conservarii ei”, a declarat Emil Strunga, managerul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati.

Cursantii vor avea si cateva deplasari in teren (Gradina Botanica, Gradina Publica, Faleza Dunarii) unde vor incerca sa determine speciile de pasari cu ajutorul binoclului dar si dupa cantecul lor. Organizatorii isi propun sa ofere informatii suplimentare elevilor care vor participa la acest proiect educational, care vin in completarea cunostintelor impuse prin programa  scolara de biologie cu date stiintifice, teoretice si aplicate, de zoologie, ecologie si muzeologie.  

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
1444 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Joi, 21 Martie 2013

Etichete pentru acest articol:

educatie, ecologie, muzeologie, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati.


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Mehrzad Moghazehi s-a nascut in Iran-Teheran, pe 19 octombrie 1980, insa din 1991 locuieste in [..]
citeste si comenteaza
Poate ati auzit pana acum de jocul numit GO, dar nu ati avut ocazia sa-l jucati. Iata ca a venit [..]
citeste si comenteaza
Sa ramaneti copii,chiar daca cifrele din cartea de identitate arata altceva si sa aratati grija si [..]
citeste si comenteaza
Suntem in noiembrie acum.Mai e suficient timp pana ne bat la usa dragile sarbatori de iarna.Si , [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate