„Inviere si Lumina”- Salon National de Arta Naiva (Pictura si Sculptura)

In spiritul Sarbatorilor Pascale, Centrul Cultural „Dunarea de Jos” Galati, organizeaza in perioada 11 aprilie – 22 mai 2012, cea de a IX-a editie a Salonului National de Arta Naiva „Inviere si Lumina!”, manifestare derulata prin programul „Innocens”.

La acest eveniment desfasurat sub egida Consiliului Judetului Galati si in parteneriat cu Arhiepiscopia Dunarii de Jos si Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniul National Galati, participa, pe langa pictorii si iconarii deja consacrati, si pictori naivi si iconari care expun pentru prima oara pe simezele Centrului Cultural „Dunarea de Jos”.

La editia din acest an a Salonului National de Arta Naiva „Inviere si Lumina” au raspuns invitatiei Centrele Culturale Judetene din Giurgiu, Timisoara, Caras–Severin, Bacau, Iasi, Braila, Bucuresti si Galati.

In ceea ce priveste juriul, acesta este alcatuit din specialisti cu o bogata experienta in arta plastica in general, pictura naiva si icononografie, precum si in realizarea de expozitii nationale si internationale: pc. pr. Ionel Eugen Buruiana (Protoieria Galati) – presedinte, Mariana Buruiana (Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Galati), Olimpia Stefan si Ionut Mitrofan (Scoala de Arta a CCDJ) si Anisoara Stefanuca (sef Sectia Cercetare, Conservare si Valorificare a Creatiei si Traditiei Populare a CCDJ Galati).

In cadrul Salonului National de Arta Naiva „Inviere si Lumina” vor fi acordate premiile I, II si III, atat pentru icoana, pictura naiva, cat si pentru sculptura, in functie de calitatea lucrarilor expediate.

Pentru a intregi atmosfera de sarbatoare si pentru a pune astfel in valoare specificul etnofolcloric al zonei noastre, la vernisajul Salonului de Arta Naiva „Inviere si Lumina!”, vor participa grupurile folclorice „Cununita Satului”, din comuna Liesti, coordonat de parintele Gabor Titi si din Odaia Manolache –comuna Vanatori, coordonat de Ecaterina Hulea.

De asemenea, in aceeasi zi, Sala Ronda a Centrului Cultural „Dunarea de Jos” Galati va gazdui si vernisajul expozitiei personale a pictorului naiv Ioan Maric, expozitie care include lucrari realizate in ulei pe panza, intr-o tusa inconfundabila a autorului. Aceasta expozitie de autor este premiul oferit de CCDJ, in cadrul editiei a VIII–a a Salonului National de Arta Naiva „Inviere si Lumina!”- 2011.

 

Vernisajul Salonului National de Arta Naiva „Inviere si Lumina”, va avea loc pe data de 11 aprilie 2012, ora 13,00, in Miercurea Mare, la sediul Centrului Cultural „Dunarea de Jos” Galati.

Nota obtinuta:
10 (3 voturi)
1984 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Marţi, 10 Aprilie 2012

Etichete pentru acest articol:

Salonul National de Arta Naiva -Inviere si Lumina, Centrul Cultural Dunarea de Jos Galati, sarbatori pascale, pictura naiva, iconografie, sculptura, pictor naiv Ioan Maric, expozitii, arta, vernisaj.


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

"Imi reprosa cineva odata ca nu prea stau locului, cu gandirea, in principal. De ce? Pentru [..]
citeste si comenteaza
Ai asteptat cu nerabdare sa pleci in concediu…Se apropie data de plecare si tot stai cu ochii pe [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate