Pasca cu ciocolata

pasca_in_forma_rotunda

Reteta pasca de ciocolata - este o reteta usor de facut, specifica pentru Paste. Sarbatoarea Invierii Domnului se apropie cu pasi repezi, iar gospodinele stiu deja cu ce sa se pregateasca pentru traditionala masa de Paste.

Faimoasa pasca cu branza nu trebuie sa lipseasca, insa daca adori ciocolata poti incerca si o reteta care sa te binedispuna si care sa-ti satisfaca toate poftele: pasca cu o savuroasa umplutura de ciocolata.

                                                                                                                                       

Ingrediente pentru aluat:ciocolata.jpg

►500 gr faina

►125 gr zahar

►50 gr unt

►2 linguri ulei

►250 ml lapte

►3 oua

►1 lingura rom

►1 esenta de vanilie

►25 gr drojdie

►1 lingurita rasa de sare

 

umplutura.jpg

 

Ingrediente pentru umplutura:

►50 gr cacao

►100 gr ciocolata

►4 oua

►1 esenta de vanilie

►3 linguri lapte

►100 gr unt

►100 gr migdale

►3 linguri smantana

 

Mod de preparare

Blatul

Se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si putin zahar. Se fierbe putin lapte cu 3-4 linguri de faina, amestecand continuu pentru a nu face cocoloase. Dupa racire se amesteca cu drojdia, se acopera cu un servet si se pune la dospit. Galbenusurile se amesteca cu sarea, apoi cu restul de zahar pana se transforma intr-o crema spumoasa.

Dupa ce drojdia cu faina au crescut,  peste, se toarna restul de faina, galbenusurile, putin lapte caldut si albusurile batute spuma. Intreaga compozitie se framanta jumatate de ora, adaugandu-se treptat uleiul, romul, untul topit. Daca aluatul este prea tare se mai toarna lapte cald. Se lasa la caldura pentru a creste, aproximativ 1 ora. Dupa ce a crescut suficient, aluatul se imparte in doua jumatati. Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda, de marimea formei in care se va coace. Se unge forma cu unt apoi se aseaza foaia de aluat. A doua jumatate se aseaza deasupra umpluturii de ciocolata.                                                                                       

Umplutura de ciocolata

Se bat ouale cu zaharul si se pun pe foc. Se adauga faina, ciocolata topita, praful de cacao, vanilia si laptele treptat. Compozitia se amesteca pana se ingroasa. Dupa racire se adauga smantana si untul. Apoi se toarna in forma rotunda, presarandu-se deasupra migdale maruntite. Se acopera cu cea de-a doua jumatate de aluat, se unge cu albus si se lasa la copt aproximativ 40 de minute. Se serveste dupa racire. Pofta buna!

Nota obtinuta:
9.6 (21 voturi)
6609 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Andreevici Duminică, 05 Mai 2013

Etichete pentru acest articol:

reteta de pasca, pasca de ciocolata, pasca cu ciocolata, retete pasca


S-ar putea sa va intereseze si:

O reteta foarte usor de facut si care nu necesita mult timp de preparare este Pasca fara [..]
citeste si comenteaza
Dupa ce ai terminat de impodobit bradul si ai cumparat cadourile pentru cei dragi, dupa [..]
citeste si comenteaza
Pentru Valentine’s Day vrem sa iti propunem un meniu pentru desert, bineinteles foarte [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca marea sarbatoare se apropie si ne gandim printre altele ce preparate sa mai [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Vremea frumoasa si caldura si-au facut aparitia mult mai devreme anul aceasta, lasand la o parte [..]
citeste si comenteaza
Odata cu venirea primaverii cand ne bucuram de soare, caldura, timp frumos, aer proaspat si [..]
citeste si comenteaza
Chiar daca, teoretic, sezonul rece a inceput, practic au mai existat zile destul de calduroase care [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate