Tiramisu, desertul italian

Prajitura Tiramisu este un desert traditional italian, un desert delicios apreciat in toata lumea. Ceea ce o deosebeste de alte prajituri este aroma intensa de cafea si gustul branzei Mascarpone.

Exista mai multe povesti care se invart in jurul numelui si originii deliciului culinar: mai multe regiuni ale Italiei (Venetia, Lombardia, Piemonte, Toscana) isi disputa paternitatea pentru aceasta prajitura.

 

Ingrediente

 ►1 pachet piscoturi (400 gr)

►1 cutie Mascarpone (250gr)

►4 oua

►4 linguri zahar

►3 cesti cafea

►cacao

 

Mod de preparare

tiramisu.jpg

Zaharul si galbenusurile se amesteca cu mixerul . Dupa ce compozitia devine spumoasa si zaharul se topeste, se adauga cutia de Mascarpone si se amesteca bine.

Separat se bat albusurile spuma si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor cu o lingura pana la incorporare.

Atentie! Nu folositi mixerul deoarece albusurile se vor lasa.

Intr-un vas se aseaza piscoturile trecute prin cafea,unul langa altul incat sa acopere toata suprafata vasului, apoi un strat din crema obtinuta. Peste se aseaza iar un strat de piscoturi, terminandu-se cu crema, peste care se pudreaza cacao.

 

Se serveste dupa ce a fost tinuta in jur de opt ore in frigider.

Pofta buna!

Nota obtinuta:
9.8 (60 voturi)
4037 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Andreevici Miercuri, 11 Ianuarie 2012

Etichete pentru acest articol:

tiramisu, mascarpone, piscoturi, cafea, desert


S-ar putea sa va intereseze si:

De fiecare data cand trec pe langa o cofetarie ma gandesc la Amandine. Nu stiu daca sunt [..]
citeste si comenteaza
Toamna aduce fructe proaspete delicioase si mai sanatoase decat oricare altele ce apar in [..]
citeste si comenteaza
Prajitura acesta este pentru orice pofticios si orice gospodina incepatoare!. Pofta Buna [..]
citeste si comenteaza
Portii: 9 Calorii: 150 Timp preparare: 40 minute Categorie retete culinare: Desert [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Chiar daca, teoretic, sezonul rece a inceput, practic au mai existat zile destul de calduroase care [..]
citeste si comenteaza
Castravetele nu este doar un aliment potrivit pentru salate, ci si un ingredient care ajuta la [..]
citeste si comenteaza
Se stie ca toamna e vremea dovleacului. Dovleacul nu este doar un aliment foarte gustos, ci si un [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate