Retete dulciuri. Cum poti pregati o prajitura gustoasa doar din albusuri de ou

retete-pandispan

Retete dulciuri cu albusuri: pandispan. De foarte multe ori gospodinele sunt puse in situatia de a folosi pentru o reteta doar galbenusurile de ou, fie ca este vorba de o maioneza, fie ca e vorba de o crema de patiserie. In aceste situatii veti fi tentate ca albusurile sa le aruncati. Doar ca exista si retete de dulciuri pentru care se pot folosi numai albusurile, asa ca ar fi pacat sa faceti o astfel de risipa.

Pandispanul tigrat cu glazura de ciocolata

Este un desert usor de preparat si foarte delicios.

Ingrediente avem nevoie pentru aceasta reteta

► 270 g albusuriretete-pandispan.JPG

► 130 g zahar

►  2 linguri ulei

►  150 g faina

►  1plic praf de copt

► 3 linguri pline de cacao

► esenta de vanilie

► sare

► 200 gr frisca lichida

► 200 gr ciocolata neagra

 

Mod de preparare

Trebuie ca mai intai sa bateti albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati in ploaie zaharul si mixati in continuare. Adaugati uleiul, esenta, faina si praful de copt si amestecati cu dosul unei linguri.

Impartiti compozitia in trei boluri de aceleasi dimensiuni, avand grija ca intr-unul din acestea sa lasam compozitia asa cum este, iar in celelate doua sa amestecam cacao in proportii diferite. Tapetati o cratita/tava cu hartie de copt, apoi puneti o lingura de compozitie neagra, una maroniu - deschisa si una alba. Procedati in acest mod pana la terminarea intregii cantitati de alua, apoi dati tava la cuptor, la foc mic, aproximativ 40 de minute.

Lasati pandispanul sa se raceasca si intre timp pregatiti o glazura din frisca lichida si ciocolata. Nici pregatirea acestei glazuri nu neceseita foarte multa munca, ci e nevoie doar ca frisca si ciocolata sa fie topite la microunde, apoi omogenizate usor cu un tel. Glazura fierbinte se toarna peste prajitura si se lasa la scurs pe un gratar special de torturi.

Acesta este o reteta de pandispan pufos, pe care o recomand oricand aveti niste albusuri in plus.

Nota obtinuta:
5.8 (14 voturi)
6166 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alina-Paduraru Joi, 06 Octombrie 2011

Etichete pentru acest articol:

retete rapide, retete dulciuri, pandispan



S-ar putea sa va intereseze si:

Un desert rapid si gustos cu un timp de preparare foarte scurt: salam de biscuiti. Pofta [..]
citeste si comenteaza
Prajitura acesta este pentru orice pofticios si orice gospodina incepatoare!. Pofta Buna [..]
citeste si comenteaza
Vrei sa faci un tort rapid? Alege aceasta reteta de tort de biscuiti! Un desert rapid [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Retete dulciuri cu albusuri. De foarte multe ori gospodinele sunt puse in situatia de a folosi [..]
citeste si comenteaza
Fursecurile sunt intotdeauna pretextul dulce servit langa o ceasca aburinda de cafea, alaturi de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate