Retete culinare: prajitura tiramisu cu sirop de caramel

tiramisu-retete

Cele mai multe persoane cunosc retete de tiramisu care au la baza cafeaua. Va propun un desert delicios, un alt tip de tiramisu: cu caramel.

Iata de ce aveti nevoie pentru a prepara 8 portii de tiramisu:

 

Ingrediente:retete-tiramisu1.jpg

Blat:

20 de piscoturi pe care le preparati din:

2 galbenusuri de ou

3 albusuri

50 gr zahar

50 gr faina

30 gr zahar pudra

Sirop:

25 gr zahar

150 ml lapte

Crema:retete-tiramisu2.jpg

3 galbenusuri

250 gr smantana

60 gr zahar

250 gr unt

 

Mod de preparare:

Se bat albusurile si zaharul. Apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina, cernuta in prealabil si se amesteca usor. Puneti acest aluat intr-o punga stil cornet si incepeti sa faceti betigase de 10 - 12 cm lungime. Asezati-le intr-o tava pe care ati pus hartie de copt. Presarati-le cu zahar vanilat. Lasati-le sa se "odihneasca" 10 minute. Se dau apoi pentru 10 - 12 minute la cuptorul incalzit bine.

retete-tiramisu3.jpgretete-tiramisu4.jpg

retete-tiramisu5.jpgretete-tiramisu6.jpgretete-tiramisu7.jpg

Pregatirea siropului:

Intr-o tigaie se caramelizeaza 30 de grame de zahar, peste care se toarna cateva linguri de apa clocotita. Vasul se da de pe foc si se adauga 150 ml lapte. Se poate adauga si o lingurita de lichior de migdale.

retete-tiramisu8.jpgretete-tiramisu9.jpg

Pregatirea cremei:

Galbenusurile se bat cu zaharul intr-un vas pe aburi (aprox. 7 minute), pana devin o compozitie groasa. Se adauga 2-3 cuburi de gheata si se amesteca pana ce intreaga compozitie se raceste. Se adauga smantana treptat si se amesteca. In final se adauga si untul, mixandu-se foarte bine intreaga compozitie.

retete-tiramisu-crema_10.jpgretete-tiramisu-crema_11.jpgretete-tiramisu-crema_12.jpg

Cum se "asambleaza" prajitura?

Intr-un vas potrivit de mare se aseaza biscuitii trecuti prin sirop. Peste acest prim strat se adauga jumatate din crema, apoi iarasi un rand de biscuiti insiropati, si iar crema. La final, daca doriti, puteti presara migdale sau alune.

retete-tiramisu-asamblarea_13.jpgretete-tiramisu-asamblarea_14.jpgretete-tiramisu-asamblarea_15.jpg

Tineti prajitura la frigider pentru minim 6 ore.

Pofta buna!:)

Nota obtinuta:
8.4 (22 voturi)
7064 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Sâmbătă, 23 Octombrie 2010

Etichete pentru acest articol:

retete culinare, retete rapide, derserturi, reteta-tiramisu, prajitura-tiramisu, retete-prajituri, prajituri cu crema, caramel.



S-ar putea sa va intereseze si:

Ai pofta de ceva dulce, dar nu vrei sa pierzi prea mult timp in bucatarie? Incearca tarta [..]
citeste si comenteaza
Clasicul orez cu lapte este un desert delicios si mult mai sanatos decat alte prajituri, [..]
citeste si comenteaza
Desi de-abea a inceput luna februarie indragostitii, cuplurile au inceput sa se gandeasca [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca tot se apropie Craciunul, iata o reteta de fursecuri, numai bune de gustat in [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Actiunea filmului se petrece in secolul al-IV-lea d.Hr., in Alexandria, Egipt. Schimbarea majora [..]
citeste si comenteaza
Seria de carti Cronicile Wardstone scrisa de autorul britanic Joseph Delaney a aparut in Romania [..]
citeste si comenteaza
Cu zeci de ani in urma a fi profesor insemna a fi intelectual. La sate profesorul / invatatorul [..]
citeste si comenteaza
Machiajul arabic se potriveste perfect persoanelor cu tenul in nuante inchise si cu ochii mari. [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate