Retete culinare: prajitura tiramisu cu sirop de caramel

Cele mai multe persoane cunosc retete de tiramisu care au la baza cafeaua. Va propun un desert delicios, un alt tip de tiramisu: cu caramel.

Iata de ce aveti nevoie pentru a prepara 8 portii de tiramisu:

 

Ingrediente:retete-tiramisu1.jpg

Blat:

20 de piscoturi pe care le preparati din:

2 galbenusuri de ou

3 albusuri

50 gr zahar

50 gr faina

30 gr zahar pudra

Sirop:

25 gr zahar

150 ml lapte

Crema:retete-tiramisu2.jpg

3 galbenusuri

250 gr smantana

60 gr zahar

250 gr unt

 

Mod de preparare:

Se bat albusurile si zaharul. Apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina, cernuta in prealabil si se amesteca usor. Puneti acest aluat intr-o punga stil cornet si incepeti sa faceti betigase de 10 - 12 cm lungime. Asezati-le intr-o tava pe care ati pus hartie de copt. Presarati-le cu zahar vanilat. Lasati-le sa se "odihneasca" 10 minute. Se dau apoi pentru 10 - 12 minute la cuptorul incalzit bine.

retete-tiramisu3.jpgretete-tiramisu4.jpg

retete-tiramisu5.jpgretete-tiramisu6.jpgretete-tiramisu7.jpg

Pregatirea siropului:

Intr-o tigaie se caramelizeaza 30 de grame de zahar, peste care se toarna cateva linguri de apa clocotita. Vasul se da de pe foc si se adauga 150 ml lapte. Se poate adauga si o lingurita de lichior de migdale.

retete-tiramisu8.jpgretete-tiramisu9.jpg

Pregatirea cremei:

Galbenusurile se bat cu zaharul intr-un vas pe aburi (aprox. 7 minute), pana devin o compozitie groasa. Se adauga 2-3 cuburi de gheata si se amesteca pana ce intreaga compozitie se raceste. Se adauga smantana treptat si se amesteca. In final se adauga si untul, mixandu-se foarte bine intreaga compozitie.

retete-tiramisu-crema_10.jpgretete-tiramisu-crema_11.jpgretete-tiramisu-crema_12.jpg

Cum se "asambleaza" prajitura?

Intr-un vas potrivit de mare se aseaza biscuitii trecuti prin sirop. Peste acest prim strat se adauga jumatate din crema, apoi iarasi un rand de biscuiti insiropati, si iar crema. La final, daca doriti, puteti presara migdale sau alune.

retete-tiramisu-asamblarea_13.jpgretete-tiramisu-asamblarea_14.jpgretete-tiramisu-asamblarea_15.jpg

Tineti prajitura la frigider pentru minim 6 ore.

Pofta buna!:)

Nota obtinuta:
8.4 (22 voturi)
7290 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Sâmbătă, 23 Octombrie 2010

Etichete pentru acest articol:

retete culinare, retete rapide, derserturi, reteta-tiramisu, prajitura-tiramisu, retete-prajituri, prajituri cu crema, caramel.


S-ar putea sa va intereseze si:

Iti doresti sa petreci anul nou in familie, cu cateva bucate alese si ceva mai multa [..]
citeste si comenteaza
Reteta tarta cu fructe. Sa lasam ciocolata pentru moment si sa incercam si alte deserturi [..]
citeste si comenteaza
Daca vreti sa savurati o clipa din aroma Greciei aceasta prajitura simpla si rapida va va [..]
citeste si comenteaza
Ciocolata este o sursa de energie . Consumata cu moderatie, contribuie la un stil de [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

in care biserica reprezinta doar intalnirea celor care se considera credinciosi, in care seful [..]
citeste si comenteaza
Cel mai frumos dar primit de femeie de la Dumnezeu este acela de a da viata. Nimic nu poate fi mai [..]
citeste si comenteaza
Colectie de ochelari de soare - imagini. Ochelarii de soare din colectia de primavara - vara 2011 a [..]
citeste si comenteaza
A fost adata o familie ce avea doua odrasle: o fata isteata si vicleana si fratele ei, foarte [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate