Retete culinare: prajitura tiramisu cu sirop de caramel

Cele mai multe persoane cunosc retete de tiramisu care au la baza cafeaua. Va propun un desert delicios, un alt tip de tiramisu: cu caramel.

Iata de ce aveti nevoie pentru a prepara 8 portii de tiramisu:

 

Ingrediente:retete-tiramisu1.jpg

Blat:

20 de piscoturi pe care le preparati din:

2 galbenusuri de ou

3 albusuri

50 gr zahar

50 gr faina

30 gr zahar pudra

Sirop:

25 gr zahar

150 ml lapte

Crema:retete-tiramisu2.jpg

3 galbenusuri

250 gr smantana

60 gr zahar

250 gr unt

 

Mod de preparare:

Se bat albusurile si zaharul. Apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina, cernuta in prealabil si se amesteca usor. Puneti acest aluat intr-o punga stil cornet si incepeti sa faceti betigase de 10 - 12 cm lungime. Asezati-le intr-o tava pe care ati pus hartie de copt. Presarati-le cu zahar vanilat. Lasati-le sa se "odihneasca" 10 minute. Se dau apoi pentru 10 - 12 minute la cuptorul incalzit bine.

retete-tiramisu3.jpgretete-tiramisu4.jpg

retete-tiramisu5.jpgretete-tiramisu6.jpgretete-tiramisu7.jpg

Pregatirea siropului:

Intr-o tigaie se caramelizeaza 30 de grame de zahar, peste care se toarna cateva linguri de apa clocotita. Vasul se da de pe foc si se adauga 150 ml lapte. Se poate adauga si o lingurita de lichior de migdale.

retete-tiramisu8.jpgretete-tiramisu9.jpg

Pregatirea cremei:

Galbenusurile se bat cu zaharul intr-un vas pe aburi (aprox. 7 minute), pana devin o compozitie groasa. Se adauga 2-3 cuburi de gheata si se amesteca pana ce intreaga compozitie se raceste. Se adauga smantana treptat si se amesteca. In final se adauga si untul, mixandu-se foarte bine intreaga compozitie.

retete-tiramisu-crema_10.jpgretete-tiramisu-crema_11.jpgretete-tiramisu-crema_12.jpg

Cum se "asambleaza" prajitura?

Intr-un vas potrivit de mare se aseaza biscuitii trecuti prin sirop. Peste acest prim strat se adauga jumatate din crema, apoi iarasi un rand de biscuiti insiropati, si iar crema. La final, daca doriti, puteti presara migdale sau alune.

retete-tiramisu-asamblarea_13.jpgretete-tiramisu-asamblarea_14.jpgretete-tiramisu-asamblarea_15.jpg

Tineti prajitura la frigider pentru minim 6 ore.

Pofta buna!:)

Nota obtinuta:
8.4 (22 voturi)
7762 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Sâmbătă, 23 Octombrie 2010

Etichete pentru acest articol:

retete culinare, retete rapide, derserturi, reteta-tiramisu, prajitura-tiramisu, retete-prajituri, prajituri cu crema, caramel.


S-ar putea sa va intereseze si:

Retete prajituri rapide de toamna. Prajituri cu blat si crema. Dragele mele incercati un [..]
citeste si comenteaza
S-a racit bine vremea si gripa se invarte pe toate strazile, astfel incat serile nu mai [..]
citeste si comenteaza
Deserturile sarate, ciocolata neagra si mousse-urile de ciocolata sunt cele mai in voga [..]
citeste si comenteaza
O reteta dulce - Trufe de ciocolata. Este o reteta simpla ce nu necesita multe [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Catalog moda femei. Ce se poarta in primavara 2011? Fusta - creion este in tendinte si se [..]
citeste si comenteaza
Colectia de genti - moda primavara - vara 2011. Se mizeaza pe un stil elegant, clasic, deosebit, [..]
citeste si comenteaza
Te simti mai stresata ca de obicei? Este bine stiut ca stresul ne afecteaza pe toti, intr-o mai [..]
citeste si comenteaza
La ce folosesc banii fara fericire, zambetul fara sentimente si frumusetea fara inteligenta? [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate