Retete culinare: prajitura tiramisu cu sirop de caramel

tiramisu-retete

Cele mai multe persoane cunosc retete de tiramisu care au la baza cafeaua. Va propun un desert delicios, un alt tip de tiramisu: cu caramel.

Iata de ce aveti nevoie pentru a prepara 8 portii de tiramisu:

 

Ingrediente:retete-tiramisu1.jpg

Blat:

20 de piscoturi pe care le preparati din:

2 galbenusuri de ou

3 albusuri

50 gr zahar

50 gr faina

30 gr zahar pudra

Sirop:

25 gr zahar

150 ml lapte

Crema:retete-tiramisu2.jpg

3 galbenusuri

250 gr smantana

60 gr zahar

250 gr unt

 

Mod de preparare:

Se bat albusurile si zaharul. Apoi se adauga galbenusurile. Se adauga faina, cernuta in prealabil si se amesteca usor. Puneti acest aluat intr-o punga stil cornet si incepeti sa faceti betigase de 10 - 12 cm lungime. Asezati-le intr-o tava pe care ati pus hartie de copt. Presarati-le cu zahar vanilat. Lasati-le sa se "odihneasca" 10 minute. Se dau apoi pentru 10 - 12 minute la cuptorul incalzit bine.

retete-tiramisu3.jpgretete-tiramisu4.jpg

retete-tiramisu5.jpgretete-tiramisu6.jpgretete-tiramisu7.jpg

Pregatirea siropului:

Intr-o tigaie se caramelizeaza 30 de grame de zahar, peste care se toarna cateva linguri de apa clocotita. Vasul se da de pe foc si se adauga 150 ml lapte. Se poate adauga si o lingurita de lichior de migdale.

retete-tiramisu8.jpgretete-tiramisu9.jpg

Pregatirea cremei:

Galbenusurile se bat cu zaharul intr-un vas pe aburi (aprox. 7 minute), pana devin o compozitie groasa. Se adauga 2-3 cuburi de gheata si se amesteca pana ce intreaga compozitie se raceste. Se adauga smantana treptat si se amesteca. In final se adauga si untul, mixandu-se foarte bine intreaga compozitie.

retete-tiramisu-crema_10.jpgretete-tiramisu-crema_11.jpgretete-tiramisu-crema_12.jpg

Cum se "asambleaza" prajitura?

Intr-un vas potrivit de mare se aseaza biscuitii trecuti prin sirop. Peste acest prim strat se adauga jumatate din crema, apoi iarasi un rand de biscuiti insiropati, si iar crema. La final, daca doriti, puteti presara migdale sau alune.

retete-tiramisu-asamblarea_13.jpgretete-tiramisu-asamblarea_14.jpgretete-tiramisu-asamblarea_15.jpg

Tineti prajitura la frigider pentru minim 6 ore.

Pofta buna!:)

Nota obtinuta:
8.4 (22 voturi)
7107 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Sâmbătă, 23 Octombrie 2010

Etichete pentru acest articol:

retete culinare, retete rapide, derserturi, reteta-tiramisu, prajitura-tiramisu, retete-prajituri, prajituri cu crema, caramel.


S-ar putea sa va intereseze si:

Va doriti un desert elegant, rapid si foarte savuros? Avem musafiri, iar prajiturile nu [..]
citeste si comenteaza
Incercati sa faceti urmatoarea reteta, este si distractiv, o puteti face impreuna cu [..]
citeste si comenteaza
Iata un tort delicios pe care il poate face oricine, oricand, cu mare usurinta. [..]
citeste si comenteaza
Daca aveti pofta de ceva dulce si timpul nu va permite sa va apucati de preparat [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Doriti sa aratati mai tanara si sa uimiti prin stralucire, frumusete si prospetime? Tineti cont de [..]
citeste si comenteaza
Femeia stie si merita sa aiba o zi doar a ei! [..]
citeste si comenteaza
Tai Chi este o arta a miscarii aparuta in China acum cateva secole. Fiind la inceputuri o arta [..]
citeste si comenteaza
Catalog coafuri 2011. Aflati care sunt tendintele in materie de coafuri pentru toate tipurile de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate