Prajitura "Casuta" (Acoperis)

Retete prajituri. Iata o prajitura frageda si cremoasa pentru zilele de sarbatoare. Este o reteta incercata din cartea de retete a mamei mele.

 

 

Ingrediente pentru foi

250 gr zahar, 50 gr untura, 600 gr  faina, 3 linguri miere, 5 linguri lapte, 2 oua intregi, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita amoniac

 

Ingrediente pentru crema

1 litru lapte, 3 budinci vanilie, 250 gr zahar pudra, 1 Rama (250 gr margarina)

 

Mod de preparare pentru foi

Se amesteca toate ingredientele pentru foi, faina se pune putin cate putin, pe urma se framanta. Compozitia se imparte in doua bucati. Din prima parte se fac 2 foi care se intind pe fundul unei tavi cu folie de copt si dupa ce s-au asezat se taie in 3 parti pe lungime.

Se coc la foc potrivit fiind atenti datorita foilor subtiri. Se procedeaza la fel si cu cea dea doua foaie. Se obtin 6 foi lunguiete.

In a doua compozitie se pun 2 linguri mari de cacao, se framanta si se fac 12 bastonase lungi, de marimea tavii care se coc tot pe fundul tavii.

 

Mod de preparare pentru crema

Pentru crema fierbem cele 3 budinci de vanilie intr-un litru de lapte fara zahar si se lasa sa se raceasca complet. Separat, se freaca bine margarina cu zaharul pudra. Cand s-au racit complet cele 2 compozitii se amesteca si se umplu foile.

Din cele 2 foi impartite in 3, cea din mijloc se pune pe o tava, se pune un strat de crema, 3 bastonase, iar un strat de crema, 2 bastonase, crema si deasupra inca un bastonas care se acopera si el cu crema. Cele 2 foi ramase se ung putin cu crema si se pun pe margine. Aveti grija la gestionarea cremei. Sa va ajunga! Optional se poate glazura si presara cu cocos. Se lasa cateva ore in frigider sau intr-un loc racoros pentru a se inmuia foile. Se feliaza, pe latime desigur, in bucati groase de un deget-doua.

Pofta buna! :)

O reteta magica de: Ioana Neculaie

Nota obtinuta:
8.2 (15 voturi)
3717 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Marţi, 29 Mai 2012

Etichete pentru acest articol:

prajitura, vanilie, cacao, sarabatori, craciun, paste, Acoperis, Casuta


S-ar putea sa va intereseze si:

Va propun sa ne mai bucuram, atat cat mai avem posibilitatea, de zilele friguroase de [..]
citeste si comenteaza
De fiecare data cand trec pe langa o cofetarie ma gandesc la Amandine. Nu stiu daca sunt [..]
citeste si comenteaza
Vreti un desert delicios, gata oricand? Pregatiti-va sa aflati secretul ciocolatei de [..]
citeste si comenteaza
Timp de preparare: 15 min Numar de portii: 24 de portii [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Periajul corect al dintilor Cei mai multi dintre noi obisnuiesc sa isi perieze dintii in sens [..]
citeste si comenteaza
Atmosfera de Craciun deja isi croieste drum pe cararile timpului. Printre aroma de brad, beteala si [..]
citeste si comenteaza
Draga mea, stiu prin ce treci. Odata ce intri in posesia mult asteptatului inel si depasesti [..]
citeste si comenteaza
Increderea de sine sta la baza succesului tau personal. Poti realiza aproape orice iti doresti [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate