Cafeaua si savoarea ei

Se zice ca originea cafelei a fost inregistrata prin secolul IX, in Africa, in Nord – Estul Etiopiei. Descoperirea a fost facuta de catre un pastor, care a observat intr-o noapte un comportament ciudat al caprelor sale (nu mai dormeau si erau agitate) dupa ce au mancat fructele unor arbori necunoscuti.

Cafeaua a fost initial consumata ca fruct alaturi de carne, iar mai tarziu ca si bautura; a fost recunoscuta ca avand un leac miraculous de diminuare a oboselii si de crestere a energiei.espresor-cafea.jpg

Odata cu trecerea timpului, aceasta s-a facut cunoscuta in toate colturile lumii, iar astazi este una dintre cele mai consumate bauturi. Contine antioxidanti, iar unii cercetatorii sustin ca o cana de cafea pe zi poate reduce aparitia unor anumite tipuri de cancer si a afectiunilor cardiovasculare (consumata moderat). Cofeina, principalul component, simleaza sistemul nervos si creste activitatea intelectuala; reduce temporar starea de oboseala si favorizeaza digestia, are un efect benefic impotriva migrenelor si protejeaza neuronii.

Dar, consumata in mod exagerat, cafeaua nu mai are deloc un efect pozitiv asupra organismului; aceasta provoaca tulburari la nivelul tubului digestiv, dureri de cap, palpitatii, insomnii, stari depresive, tremurat, neliniste etc. De aceea trebuie sa o consumati moderat, intr-o cantitate modesta.

De la aparitia cafelei si pana acum, s-au mai introdus pe piata si alte delicatese cu compozitie asemanatoare: espresso, cappuccino, frappe, ciocolata si bomboane cu aroma de cafea etc. Toate vin sa mangaie placerea gustului consumatorilor, astfel ca industia cafelei s-a dezvoltat rapid si a atins cote inalte de consum.

Cafeaua este un deliciu dimineata, servita cu cativa biscuiti proaspeti sau fursecuri (speciali pentru cafeluta), ii dau un gust aparte. 

Aveti grija sa o depozitati in recipiente ermetice si opace, la temperatura camerei, pentru a-si pastra prospetimea!

Nota obtinuta:
10 (7 voturi)
3007 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Alexandra-Apostol Marţi, 22 Februarie 2011

Etichete pentru acest articol:

cafea, istoria-cafelei, beneficii-cafea


S-ar putea sa va intereseze si:

Apa ramane cea mai la indemana sursa de hidratare, dar iti poti potoli setea cu multe [..]
citeste si comenteaza
Anotimpul rece cere intotdeuna adoptarea unor noi obiceiuri. Cand afara este frig simitim [..]
citeste si comenteaza
Pentru ca e vara sau pur si simplu pentru ca vrem sa experimentam arme inedite, alegem de [..]
citeste si comenteaza
Toamna are farmecul sau unic. Cu seri racoroase, foc in soba, ploaie privita prin geam, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Care parte a corpului tau reprezinta intre 1% si 3% din totalul greutatii tale si utilizeaza 20% [..]
citeste si comenteaza
"De ce iubim femeile” “[…] pentru ca au fete cu trasaturi dulci ca ale copiilor, pentru [..]
citeste si comenteaza
Maria-Adelina Baciu, este o tanara de 21 de ani care traieste o frumoasa poveste de dragoste. Se [..]
citeste si comenteaza
E acolo cand ti-e bine, Cand ti-e rau sau cand zambesti, Cand simti ca se nasc in tine, Aripi, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate