Cardul de credit! Invata sa il folosesti in mod inteligent!

Fiecare dintre noi avem cel putin un card de credit. Avem beneficii de pe urma lui sau doar o grija in plus? Il folosim corect sau doar ne indatoram din ce in ce mai mult?


Ce este cardul credit?

Cardul de credit este un instrument de plata cu ajutorul caruia putem face plati in tara si in strainatate. In momentul in care utilizam cardul de credit, ne indatoram bancii. Cardul de credit ofera o perioada de gratie in care putem returna toti banii si astfel nu se percepe niciun fel de dobanda.

 

Cand trebuie sa folosim cardul de credit?

Majoritatea cardurilor de credit ofera perioada de gratie doar platilor facute cu cardul, nu si retragerilor direct de la bancomat. Pentru retrageri se retine un comision de retragere si dobanda din prima zi.

Cardul de credit trebuie privit ca o rezerva financiara si nicidecum nu trebuie folosit permanent pentru ca atunci vom fi vesnic indatorati. Multe persoane ajung sa foloseasca cardul de credit la limita maxima si de cele mai multe ori nu au cum sa returneze toata suma in perioada de gratie si astfel ajung sa plateasca dobanda si se indatoreaza si mai mult. 

Daca ajungem in situatia in care nu mai facem fata ratelor, putem sa aplicam pentru un card de credit prin care ne rambursarm toate celelalte carduri de credit, descoperiri de cont sau credite mai mici. Plata acestei datorii se poate face intr-un anumit numar de rate fara dobanda sau se poate apela la o perioada de gratie de cateva luni, perioada in care nu se mai plateste nimic, iar dupa aceea se achita toata datoria. Bineinteles, ca pentru a putea obtine o refinantare, clientul nu trebuie sa fie inregistrat ca rau platnic in Biroul de Credite.

Este de recomandat sa aplicati pentru un card de credit la banca unde va este virat si salariul, pentru ca veti avea mai multe beneficii. De obicei clientii care isi incaseaza salariile la o anumita banca sunt scutiti de anumite comisioane in momentul in care aplica pentru un card de credit si nu numai. Bineinteles ca si analiza financiara dureaza mai putin.

Asadar, cardul de credit trebuie folosit intr-un mod inteligent astfel incat sa va puteti achita intreaga datorie in perioada de gratie, fara a plati dobanda, sa nu va indatorati peste posibilitatile dumneavoastra financiare.

Inainte de a contracta un asemenea card este bine sa va ganditi la ce anume doriti sa il folositi. Daca va intereseaza sa retrageti numerar, apelati la bancile care nu percep dobanda pentru retragere numerar. Dacă doriti sa il folositi pentru cumparaturi, plati in rate fara dobanda, orientati-va spre bancile care ofera cea mai lunga perioada de gratie si cele mai multe rate fara dobanda. Daca sunteti adeptii platii cu cardul puteti folosi oricand cardul de debit unde aveti disponibili banii dumneavoastra si nu cei ai bancii, astfel evitati sa va indatorati.

Un articol de: Maria Stefanescu

Nota obtinuta:
10 (12 voturi)
2670 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Marți, 22 Ianuarie 2013

Etichete pentru acest articol:

carduri de credit, credit nevoi personale


S-ar putea sa va intereseze si:

Timpul este ireversibil, o stim cu totii. Sa rezolvi mereu tot ce ti-ai propus in fiecare [..]
citeste si comenteaza
Pentru tot mai multe firme, dinamica activitatii este variabila astfel ca exista perioade [..]
citeste si comenteaza
Uitandu-ne in jurul nostru, vedem zilnic studenti, someri, freelanceri, ba mai nou, chiar [..]
citeste si comenteaza
Cum este criza si cum un salariu mediu pe economie aproape ca nu acopera chiriile, un al [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Femeia nu pare sa fie cea care sufera de o eventuala discriminare in urma departajarii sexului slab [..]
citeste si comenteaza
Foarte multe femei trec prin momente dificile pe parcursul vietii. Fie ca pierd o persoana prin [..]
citeste si comenteaza
In plin sezon estival, toate ne dorim o piele frumos bronzata, care sa ne puna in evidenta [..]
citeste si comenteaza
Femeia trebuie protejata, ajutata, iubita si mai ales inteleasa. O femeie neinteleasa nu are nici o [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate