Comunicarea controverselor - Internetul
Exista o controversa in ceea ce priveste puterea de comunicare a Internetului. El reprezinta cel mai puternic mod de informare pe care l-a cunoscut omenirea, pornind de la publicitate si pana la relatiile interpersonale. Desi atat de daunator pentru natura umana, totusi atat de util in epoca in care traim si raportat la cerintele societatii. Ce se intampla de fapt?
Din punct de vedere al schimbului de informatii, raportul cost-beneficiu este unul avantajos, diminuandu-se distanta dintre parteneri si implicit timpul alocat comunicarii. Reversul medaliei consta in dilema daca informatiile transmise ajung la interlocutor in modul si sub forma in care s-au dorit a fi emise. Regula ce se aplica si in cazul publicitatii. Desi se spune ca nu exista publicitate buna sau rea, reclama sa fie, este o conceptie eronata sau valabila doar in cazul celor pentru care, nu brandul sau notorietatea conteaza, cat impactul si castigurile pe termen scurt. Cultural vorbind, mediatizarea online duce la lenevirea creierului, creandu-se in acelasi timp o superficialitate acuta a personalitatii umane. Valorile se cultiva prin intermediul experientelor reale si nu intr-un mediu virtual. Dualitatea pe care o ofera Internetul priveaza oamenii de lucrurile esentiale, necesare sensibilizarii. Cei care aleg o astfel de metoda de comunicare la nivelul relatiilor, in vederea legarii unor prietenii durabile, fug de reponsabilitati, se ascund dupa paravane, refuza contactul direct, privirea in ochi, temperatura mainilor, mimica, gestica, intr-un cuvant, sentimentele.
Uilizarea Internetului provoaca o reactie in lant, mai ales in randul adolescentilor care nu stiu sa mentina cuiul balantei, trec de la divertisment, la necesitate, ca mai apoi sa devina inevitabil dependenti de acest microb. Nici la un nivel mai matur nu este mare diferenta, daca nu se reuseste a se mentine distanta intre folosirea acestuia in scopuri business si obsesie, se trece bariera unui alt mod de viata. Un stil pe care majoritatea l-a adoptat fie din nestiinta, nepasare sau din vointa proprie, ceea ce este si mai trist, contribuind astfel la mistificarea naturii umane.
Prin urmare, controversa asupra Internetului consta si in complexitatea acestuia. Atat avantajele, cat si dezavantajele pe care le ofera, creeaza imaginea unei lumi ce participa la un proces normal de evolutie sociala. Eu l-as numi mai degraba o revolutie scapata de sub control, cu consecinte grave asupra generatiilor ce vor urma.
Un articol de: Doriana Paunoiu
Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 30 Aprilie 2012
interenetul, avantaje interenet, dezavantaje internet, probleme sociale
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa