Top 5 carti cu povesti de pe canapeaua psihoterapeutului – in care sigur te vei regasi

Intr-o societate civilizata, se spune, cu totii ar trebui sa mergem saptamanal la psihotrapie. Pentru un stil de viata mai organizat, pentru o mai buna intelegere a actiunilor si alegerilor noastre, pentru relatii mai sanatoase si un nivel mai scazut de stres.
Prejudecatile insa nu ne lasa, multe persoane inca privesc terapia ca pe o rusine – considerand ca se adreseaza doar persoanelor ”cu probleme psihice”.
Pentru a spulbera parte din aceste mituri si a te ajuta sa intelegi mai bine ce presupune o sedinta de terapie, cum te poate ajuta, cate persoane se confrunta cu exact aceleasi emotii si griji ca si tine, dar si pentru a intelege mai bine unde gresesti – si, de ce nu, pentru a fi propriul tau psihoterapeut si a incepe sa schimbi lucruri, iti recomand un top carti cu povesti de pe canapeaua psihoterapeutului – care te vor ajuta sa te analizezi mai atent, mai in profunzime, si sa intelegi cum poti imbunatati lucrurile: singur sau cu ajutorul unui terapeut.
Top carti cu povesti de pe canapeaua psihoterapeutlui
1. Barbatii de pe canapeaua mea – David Rensin, Brandy Engler: ”Povesti adevarate despre sex, dragoste si psihoterapie”
2. Femei care iubesc prea mult – Robin Norwood: ”Femeile care iubesc prea mult acorda prea putina importanta integritatii lor personale intr-o relatie de dragoste. Isi concentreaza toata energia asupra schimbarii comportamentului sau sentimentelor partenerului fata de ele, prin actiuni disperate”.
3. Efemeride si alte povesti de psihoterapie” – Irvin Yalom: „Pentru mine, unul dintre cele mai amenintatoare lucruri despre moarte e acela ca, dupa ce mor, intreaga mea lume – adica lumea amintirilor mele, acea lume bogata populata de toate persoanele pe care le-am cunoscut vreodata, acea lume care pare sa aiba radacinile infipte in granit – va disparea odata cu mine.”
4. Calaul dragostei – Irvin Yalom: “In aceasta carte voi spune povestile a zece pacienti care au apelat la psihoterapie si care, pe parcursul acestui demers, s-au luptat cu durerea existentiala. Dar nu acesta a fost motivul pentru care mi-au cerut ajutorul; dimpotriva, toti zece sufereau de problemele obisnuite ale vietii cotidiene: singuratate, dispret fata de sine, impotenta, migrene, compulsivitate sexuala, obezitate, hipertensiune, tristete, o mistuitoare dragoste obsesiva, oscilatii bruste ale starii de spirit, deprimare.
5. Povestiri de psihoterapie romaneasca – Vasile Dem. Zamfirescu: „Mi se pare un gest de normalitate, in conditiile in care toate psihoterapiile au un scop comun (acordarea de ajutor psihic), diferite fiind doar metodele, iar piata de psihoterapie din România fiind, poate pentru cateva decenii de acum inainte, inca putin acoperita. Invitatiile de colaborare le-am adresat celor mai reprezentativi psihoterapeuti ai momentului – lideri de scoala, formatori si supervizori, dar si candidati promitatori, toti apartinand asociatiilor si societatilor de psihoterapie recunoscute de Colegiul Psihologilor din Romania“, declara coordonatorul acestui volum, Vasile Dem. Zamfirescu, directorul Editurii Trei.”
Incearca si ”Cum sa fii propriul tau psihoterapeut”. E o carte care te invata sa te privesti cu alti ochi si sa ai mai mutla rabdare cu tine. Iar rabdarea incepe inca de la decizia de a citi cartea si a lucra singur – cu tine. Nimic nu se schimba peste noapte, iar lucrurile bune presupun munca serioasa si dorinta de a fi mai bun.
Photo by: pixabay.com
Postat de: Sorina-Corneanu Marți, 11 Februarie 2020
recomandari carti, psihoterapie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa