Renuntarea la fumat, tehnici ale dr. Dmitri Avdeev
Dmitri Alexandrovici Avdeev - personalitate de origine rusa - este psihiatru, psihoterapeut si specialist in psihologie medicala. Desi interesele lui privind sanatatea psihica, emotionala si fizica este vasta, renuntarea la consumul tutunului face parte din preocuparea acestuia.
In cartea Depresia ca patima si ca boala (2016), autorul dr. Dmitri Avdeev face o incursiune in captivanta realitate a depresiei. Cartea este scrisa in ton psihologic, iar informatiile despre cercetarile facute de-a lungul timpului au concluzionat importanta studierii depresiei in vederea vindecarii.
Scopul cunoasterii depresiei este pentru a sti sa ii facem fata zi cu zi, autorul prezinta si ajutor alternativ precum: medicatia cu ceaiuri naturiste, sportul, drumetiile, terapia, consilierea, schimbarea alimentatiei etc.
Unele dintre sfaturile Dr. Avdeev priveste renuntarea la fumat. Fragment din carte:
“1. Obiceiurile noastre rele depind in mare masura de nevrozitate, anxietate, tensiune emotionala excesiva.
2. Delimitati cele mai importante tigari ale zilei, analizati motivele psihologice pentru care fumati si eliminati „tigarile de prisos”. Dupa aceea micsorati numarul tigarilor importante cu una la trei zile si fixati-va termenul la care veti renunta total la fumat.
3. Dimineata straduiti-va sa amanati cat mai mult momentul cand fumati prima tigara.
4. Daca vi s-a facut pofta de fumat nu scoateti tigara din pachet, nu luati tigara in maini, macar vreme de cateva minute.
5. Nu fumati pe stomacul gol.
6. Daca v-ati lasat de fumat cu totul, amintiti-va ca dupa o vreme (2-3 saptamani) poate aparea un disconfort de tipul sindromului de abstinenta, intrucat organismul a ramas lipsit de produsul de consum ale carui componente au patruns deja in profunzimea proceselor metabolice. [...]
Se mai poate recomanda clatirea cavitatii bucale cu solutii de bicarbonat de sodiu (o lingurita la jumatate de pahar de apa), cu o solutie diluata de permangant de potasiu sau cu ceai de musetel. In primele 7-10 zile de la incetarea fumatului, clatirea trebuie repetata la fiecare 3-4 ceasuri.”
Renuntarea la fumat este inca considerat un sport extrem, la fel si suma total anunala investita in tigari. Tehnicile prezentate mai sus au ajutat intr-adevar la renuntarea totala, daca au fost respectate intru totul instructiunile.
Postat de: Cristina-Nechita Miercuri, 29 Martie 2017
renuntarea la fumat, tutun, depresie, tehnici pentru renuntarea la tigari, psihologie
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
Prima librarie virtuala de carti electronice. Au inceput vanzarile de carte digitala pe CorectBooks!
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa