Recomandari de lectura – martie

viata-incepe-vineri_coperta

Lumea ireala a cartilor este lumea ideala a unora dintre noi. “Cel mai bun lucru dintr-o carte nu consta in ceea ce contine, ci in gandurile pe care ti le sugereaza; la fel precum muzica nu rezida in tonalitatile ei, ci in ecourile care ajung in inima noastra.”   John Greenleaf  Whittier

 “Viata incepe vineri” de Ioana Parvulescu. Autoarea este profesoara de literatura romana moderna la Facultatea de Litere din Bucuresti. Romanul politist-fantastic, a fost publicat in anul 2009, cu o noua aparitie in 2013 a primit “Premiul Uniunii Europene pentru literatura 2013”.

Actiunea se petrece in ritm alert, intr-un timp scurt, doar treisprezece zile. Personajele sunt foarte bine conturate, par vii. Cartea o puteti gasi pe site-urile de specialitate la preturi cuprinse intre 32 lei si 22,40 lei.  

 

“Alearga” de Ana Maria Sandu, o scriitoare tanara. Ana Maria Sandu, absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti, a debutat in anul 2003 cu Din amintirile unui Chelbasan”, volum tradus si in limba franceza. Au urmat si alte roamane, texte publicate in antologii, articole in presa.

“Alearga” de Ana Maria Sandu, un roman despre viata, despre traseul pe care alergam  zi  de  zi si totusi diferit, un roman despre experiente, despre etape.  Puteti comanda cartea direct de pe internet la pretul de  aproximativ 20 de lei.

 

Lumina dintre oceane” de M. L. Stedman. Romanul este tradus din limba engleza de Anca‑Gabriela Sirbu si a fost publicat in anul 2013.  Cartea a fost  considerata un debut extraordinar al scriitoarei de origine australiana M.L. Stedman. Romanul ne relateaza experienta dramatica a doua personaje, sot - sotie, locuitoare ale unui far de pe o insula, in acelasi timp, o poveste fantastica de iubire, de dragoste, daruire. Cartea este la vanzare pe internet la pretul de 35 lei. 

 

„Intre Orient si Occident. Tarile romane la inceputul epocii moderne“ de NeaguDjuvara. Istoricul Neagu Djuvara s-a nascut in Bucuresti, pe 18 august 1916. Provine dintr o familie de origine aromana din tarile romane de la sfarsitul secolului al XVIII-lea foarte cunoscuta, o familie care a dat tarii oameni politici, diplomati si universitari.

A urmat cursurile Universitatii Sorbona, fiind licentiat in litere si istorie, iar in 1940, la Paris, devine doctor in drept.

Ministru de Externe in tara la 1943; consilier diplomatic si juridic al Ministerului francez al Afacerilor Straine si, concomitent, profesor de drept internaţional si de istorie economica la Universitatea din Niamey, Republica Niger, timp de 23 de ani; din 1984 pana 1989, secretar general al Casei Romanesti de la Paris; doctor in filozofie, diploma obtinuta la Sorbona.

Istoricul Neagu Djuvara reprezinta una dintre cele importante personalitati al vietii istorice europene contemporane.

Cartea istorica „Intre Orient si Occident. Tarile romane la inceputul epocii moderne“ a fost publicata pentru prima data in anul 1989, in Franta, iar in tara noastra in anul 1995.

Pana in prezent cartea se afla la cea de a VIII-a editie.

“Intre orient si occident”, editia ilustrata din 2013, este o aparitie de lux, cu o grafica deosebita si peste 200 de ilustratii alb-negru si color. O carte pe care trebuie sa o detineti in biblioteca, de colectie. Pretul acesteia este de 48,30lei, mult prea mic pentru valoarea ei.

 

 “30 de milenii de pictura“. Cartea ilustreaza 1000 de picturi celebre in lume. Reprezinta o calatorie prin timp si spatiu, o calatorie deosebita prin istorie si arta. Cartea ne ofera atat picturi celebre, cat si 100 de biografii ale artististilor care au influentat umanitatea, lumea culturala. Un ghid foarte bine realizat, cultural, educational, bine documentat si scris. Pretul acestuia, in perioada de reducere a unui site de specialitate, este de 96,85lei.

 

Acestea sunt recomandarile pentru luna martie. O primavara frumoasa si lectura placuta!

Nota obtinuta:
10 (4 voturi)
1467 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: DanielaVoicu Miercuri, 05 Martie 2014

Etichete pentru acest articol:

carti, recomandari carti, carti de lectura, carti de istorieS-ar putea sa va intereseze si:

Legende stravechi, fiinte supranaturale, lupte sangeroase, jocuri macabre, sentimente [..]
citeste si comenteaza
Ce faci atunci cand pretul castigului este prea mare? Lupti pana la capat sau [..]
citeste si comenteaza
Osho, unul dintre cei mai cunoscuti lideri spirituali la nivel mondial, este cu siguranta [..]
citeste si comenteaza
O carte buna va fi intotdeauna remediul perfect impotriva plictiselii si, in plus va va [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Lumea ireala a cartilor este lumea ideala a unora dintre noi. “Unele carti sunt facute pentru a [..]
citeste si comenteaza
Si copiii merg la cinema, prin programul "Minicinema"! Un cinematograf nu poate exista [..]
citeste si comenteaza
Una din umbrele zilei ce ne-apasa este tristetea, care ar trebui sa ne intareasca si nu sa ne [..]
citeste si comenteaza
Rabindranath Tagore, poetul indian cu Premiul Nobel pentru literatura, tradus in limba romana de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate