Sturioni siberieni la Acvariul galatean
De la finalul saptamanii trecute Sectia Acvariu din cadrul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati ofera publicului vizitator posibilitatea de a vedea 4 exemplare de sturion siberian (Acipenser baerii), provenite de la o pastravarie din Vatra Dornei, specie prezenta pentru prima data in patrimoniul viu al Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati.
„Sturionul siberian este una din cele 30 de specii din familia sturionilor si, chiar daca nu este specific Romaniei, am ales sa-l introducem in patrimoniul viu al acvariului tocmai pentru a reliefa diversitatea acestui grup de pesti. Cele patru exemplare de sturion siberian au varsta de doi ani si, alaturi de morun, nisetru, cega si pastruga, sunt o specie periclitata,” a declarat muzeograful Gabriela Grigoras, specialist in cadrul Acvariului galatean.
Sturionul siberian (Acipenser baerii) este o specie clasificata drept vulnerabila pe lista rosie a Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii, din cauza braconajului excesiv. Cultivarea sturionului siberian a fost pusa la punct in anii 1970 pe teritoriul fostei URSS. Tot atunci au fost introduse in Franta primele exemplare, in cadrul unui program de cooperare stiintifica. Sturionul siberian a fost ales datorita faptului ca ciclul sau de reproducere este unul dintre cele mai scurte din familia din care provine (intre 7 si 8 ani, in loc de 15) si pentru ca poate fi cultivat numai in apă dulce, spre deosebire de alti sturioni care fac migratia intre mare si rau.
Programul de vizitare la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati este de miercuri pana duminica intre orele 9.00 – 17.00. Luni si marti muzeul este inchis pentru vizitare. Preţul unui bilet este de 6 lei pentru adulti si 1,5 lei pentru copii.
Foto: Florin Matei
Postat de: Silvia-Filip Marți, 23 Octombrie 2012
sturion siberian, acvariu, specii vulnerabile, crestere sturioni
S-ar putea sa va intereseze si:
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Cele mai frumoase plaje din Aruba: unde sa te relaxezi pe nisipul alb
- Curatarea pardoselilor din gresie, lemn si beton: ce detergent folosesti?
- Procedurile legale pentru import/export folosind containere maritime
- Top 5 cauze ale problemelor renale la caini si cum pot fi prevenite prin controale regulate?
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa