Magia Martisorului intr-un zambet, o floare si un pic de culoare

Miercuri, 27 februarie 2013, cu incepere de la ora 11.30, la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati se va deschide publicului expozitia „Un zambet, o floare si un pic de culoare”, manifestare care se constituie intr-un adevarat salon international al Martisorului, fiind expuse sute de martisoare si felicitari din Romania, Polonia, Turcia, Anglia, Bulgaria, Ucraina, Italia, Croatia, Spania si Republica Moldova.

Actiunea este un proiect educational, intitulat “Natura inspira si daruieste”, coordonat de inv. Chirosca Angela (Scoala Gimnaziala nr. 29) si prof. Onofrei Cornelia (Scoala Gimnaziala nr. 3 “I. L. Caragiale”), in colaborare cu institutia gazda, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, cu implicarea Inspectoratului Scolar Judetean Galati, Casa Corpului Didactic Galati si Palatului Copiilor si Elevilor din Galati.

Pe langa scopul educativ de pastrare a traditiei Martisorului in Romania, organizatorii si-au propus sa dea un caracter umanitar acestei manifestari prin vanzarea tuturor martisoarelor expuse, banii rezultati urmand a fi donati Ioanei, o fetita de 6 ani, care are nevoie de doua operatii la picioare (una din ele trebuie facuta in strainatate). Orice felicitare de 1 Martie sau de 8 Martie, orice martisor facut cu drag de mainile pricepute ale sutelor de scolari din Galati sau din tarile mentionate mai sus, o pot ajuta pe Ioana. Anul trecut, expozitia de Martisor l-a ajutat pe Adrian, un baietel de 6 ani, care acum este elev in clasa I. Invata si se joaca alaturi de copiii de varsta lui datorita interesului pe care publicul l-a aratat acestei actiuni umanitare.    

 

„Traditia Martisorului este una de suflet pentru romani. Martisorul inseamna Primavara iar noi vrem sa aducem in acest an Primavara si in sufletul Ioanei. Îi invit pe galateni sa viziteze acest Salon al Martisorului,” a declarat Madalin Serban, director stiintific al Complexului Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati.

                                                                                                           

Culoarea din lucrari si veselia lucrarilor expuse in aceasta expozitie sunt o dovada ca traditia de Martisor are “adepti” de nadejde in copiii care le-au realizat. “Prin acest proiect noi avem posibilitatea sa valorificam atat lucrarile elevilor cat si cele ale cadrelor didactice. Adevarate sarbatori ale ochiului si frumosului, expozitiile scolare, cu o mare rezonanta in sufletele copiilor, devin o adevarata forta stimulatoare, indemnandu-i pe acestia la o fructuoasa intrecere. Tot mai multi copii imbratiseaza arta din dorinaa lor de a comunica si de a se exprima,” a adaugat inv. Angela Chirosca, coordonatoarea actiunii.

La deschiderea manifestarii va avea loc un program artistic sustinut de elevii Scolii nr. 29, Liceului de Arta “Dumitru Cuclin” si Gradinita “Licurici”, coordonati de Nicoleta Lacusta, Delia Cocos si Florentina Paraschiv.

 

Expozitia va fi deschisa la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati pana pe data de 10 martie 2013.

                                                                                    

Foto- Florin Matei (Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati)

Nota obtinuta:
10 (5 voturi)
2978 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Miercuri, 27 Februarie 2013

Etichete pentru acest articol:

martisor, proiect educativ, manifestare cu caracter umanitar, culoare, arta, copii.


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Prima carte scrisa de Alina Ilioi este Asa vei sti ca l-ai intalnit pe EL, o poveste despre iubire, [..]
citeste si comenteaza
"Imi reprosa cineva odata ca nu prea stau locului, cu gandirea, in principal. De ce? Pentru [..]
citeste si comenteaza
Daniel Luca iubeste cuvantul si isi dedica intreaga energie slujirii lui, fara a simti in vreun fel [..]
citeste si comenteaza
„Aroma ta ce-mi persista-n nari profund, contopita cu gustul tau, de pe limba-mi avand forma unei [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate