La Carturesti, pe Lipscani

La pomul laudat sa nu te duci cu sacul. Am asteptat cu totii sa se deschida Carturesti - Carusel. De un an de zile se tot vorbeste, se tot promoveaza, se tot povesteste despre cum va fi, unde va fi marele palat al cartilor, ce va aduce nou.

L-am asteptat ca pe o paine calda si ne-am ingramadit – mai mult sau mai putin – in ziua deschiderii, sa descoperim povestea. Numai ca dezamagirea a fost mai mare decat ateptarea.

Un spatiu mare, gol, neprimitor, cu peretii albi ca de spital, deloc prietenos. O hala imensa si goala, asemeni unei gari, iar cartile erau undeva pe margineile peretilor, putine, rasfirate...si foarte scumpe.

Un spatiu ca acesta mi l-as fi imaginat cu biblioteci imense pe mijloc, incarcate cu carti frumos asezate pe domenii, eventual organizate in asa fel incat sa poti studia acolo ce te intereseaza (mai exact cam ceea ce se intampla in Carturesti Verona, care ramane un loc cu adevarat de poveste)

Ei, comparativ cu Carturesti Verona – care este splendid - ma asteptam ca aici sa fie de doua ori ma frumos. Si surpriza: sa nu ai asteptari, cum se spune. La fel de bine incape aici si vorba aceea cu „pomul laudat”...

Foarte putine carti, foarte scumpe (mai scumpe decat de obicei) pentru ca si spatiul are o chirie scumpa. Cateva obiecte decorative marca snobism la Carturesti si cateva zeci de trepte catre un spatiu gol. Pe langa „amabilitatea” debordanta a celor are supravegheau spatiul. Dar nu aceasta ne interesa, oricum. Ne interesa lumea cartilor care...lipseste. Acest Carturesti este un mall scump destinat adeptilor snobismului care cumpara de acolo doar pentru ca este Carturesti.

Asadar, Carturesti Verona din Piata Romana este cu adevarat un loc al cartilor care s-a extins si la mansarda pentru ca realmente nu mai aveau spatiu. Acolo te poti simti cu adevarat in lumea cartilor, ceea ce nu se poate spune si despre Caruselul de pe Lipscani.

Mult zgomot pentru nimic, cum ar spune Shakespeare.:(

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
1315 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 23 Februarie 2015

Etichete pentru acest articol:

carturesti, librarii carturesti


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Fiecare dintre noi avem propria perceptie asupra frumusetii si feminitatii si asta este foarte [..]
citeste si comenteaza
Scriam in articolele anterioare ca se poarta croseturile anul acesta, dar ca evident…si atunci [..]
citeste si comenteaza
Informatia nu mai este o problema, astazi poti gasi oriunde o carte, o pagina web sau o conferinta [..]
citeste si comenteaza
Am senzatia tot mai pregnanta ca oamenilor nu le plac cosurile de gunoi, ca le sunt peste mana, ca [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate