Conferinta de constituire a Asociatiei Judetene de Stiintele Naturii Galati

Vineri, 5 aprilie 2013, ora 17.00, la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati va avea loc Conferinta de constituire a Asociatiei Judetene de Stiintele Naturii Galati (ASJNG), al carui scop este acela de angrenare a  tinerilor in activitati practice, de cunoastere a fenomenelor naturii si de protejare a mediului.

Initiativa infiintarii acestei asociatii apartine directorului general al Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati, Emil Strunga.

61 de specialisti din diferite domenii ale stiintei – fizica, biologie, chimie, botanica, horticultura – vor face parte din viitoarea structura stiintifica.

„Cred ca era necesara infiintarea unei asemenea asociatii la Galati pentru a reuni specialisti din toate domeniile stiintei. Va fi o modalitate prin care vom colabora in interesul stiintei si pentru a transmite mai departe tinerei generatii pasiunea si interesul pentru stiinta,” ne-a declarat Emil Strunga.

 

La conferinta de constituire va fi desemnat un presedinte interimar si un comitet de initiativa pentru redactarea statutului asociatiei. De asemenea, se va propune un program lunar de conferinte, organizate in ultima  zi de vineri a fiecarei luni, in prima sedinta de dupa constituire urmand a fi ales presedintele, comitetul de conducere si se va adopta statutul AJSNG.

 

In cadrul asociatiei vor functiona mai multe cluburi practice, cu studentii si elevii interesati, pe urmatoarele domenii de activitate: biologie si ecologie, biochimie, biofizica, horticultura, astronomie si acvaristica.

 

Cluburile practice isi vor desfasura activitatea in cadrul CMSNG, conform unor programe prezentate de indrumatori. Semestrial, la nivelul acestor cluburi, se vor organiza sesiuni de comunicari pe domenii de activitate in care, comisii desemnate in acest scop, vor premia lucrarile meritorii.

   

Tot vineri, 5 aprilie 2013, inainte de sedinta de constituire a ASJNG, de la ora 16.00, va avea loc vernisajul unei expozitii de instrumente optice - „O lentila, un Univers”, manifestare care se constituie intr-o adevarata istorie a utilizarii instrumentelor optice in activitati care au legatura cu domeniul stiintelor naturii.

 

 Vor fi expuse 15 obiecte vechi – ocheane, lunete, microscoape, stereo-microscoape, aparate de fotografiat, lupe si binocluri – din patrimoniul Muzeului de Istorie „Paul Paltanea” Galati si din colectiile particulare a unor persoane fizice.

„Este o expozitie care vine sa prezinte publicului instrumentele folosite in munca lor de oamenii de stiinta in activitatile de cercetare. Sunt doar instrumente foarte vechi, nu de ultima generatie, prin care vrem sa aratam cu ce au reusit multi specialisti sa-si aduca de-a lungul timpului contributii insemnate in domeniul stiintelor naturii”, a declarat Emil Strunga, managerul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati.

 

Expozitia „O lentila – un Univers” va ramane deschisa la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati in perioada 5 – 19 aprilie 2013.

Nota obtinuta:
0 (0 voturi)
2296 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Luni, 08 Aprilie 2013

Etichete pentru acest articol:

O lentila- un Univers, Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati, ecologie, biochimie.


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Daniel Luca iubeste cuvantul si isi dedica intreaga energie slujirii lui, fara a simti in vreun fel [..]
citeste si comenteaza
Unghiile vorbesc despre sanatatea ta, asadar studiaza-le cu atentie. Unghiile sanatoase sunt de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate