Dublarea de continut si page rank
Prezentul material nu se vrea a fi o rautate la adresa vreunui redactor / editor, ci pur si simplu am emis ipoteza ca poate unii redactori chiar nu stiu acest lucru si-mi doresc ca eu sa fiu acela care voi aduce lamuriri in activitatea multor colegi din breasla jurnalistica.
Despre "dublarea de continut"
Am sa incep chiar cu expresia din titlu, “Dublare de continut”, ce este ea si la ce ajuta sau mai bine spus cu ce ne incurca?!? Majoritatea publicatiilor online isi doresc recunoastere de la Google si nu numai, iar aceasta este data de “Page Rank” care - pe cat de greu se obtine, pe atat de usor se poate pierde.
Motorul de cautare Google te puncteaza cu zgarcenie cand adaugi text nou, original, intins pe multe pagini si cu multe etichete (tags), insa te va depuncta fara niciun preaviz cand va vedea ca ai adaugat un text (care chiar daca este tot al tau) care se mai afla si pe un alt site. Chiar si subsemnatul a avut unele probleme la inceputurile sale pe FemeiaStie.ro fiindca incarca articole proprii pe site, dar dupa aceea le incarca (aceleasi articole) si pe Wikipedia. Cum timpul pana la recenzia, corectarea si aprobarea materialului de pe Wikipedia este substantial mai redus decat cel de la FemeiaStie.ro, efectul era total invers, adica articolul meu de pe www.femeiastie.ro aparea ca fiind copiat de pe Wikipedia.
Exista solutii!
Solutia cea mai la indemana este sa adaptezi textul, astfel incat sa existe diferente evidente (chiar si pentru Google, care nu cere niciodata lamuriri) asupra textului pe care vrei sa-l adaugi pe mai multe site-uri. Fiindca unii dintre dumneavoastra nu stiti, mentionez ca obtinerea unui page rank mare presupune si un mai mare volum de munca: corectare, verificare a originalitatii textului, alegerea cu atentie a etichetelor, optimizarea continutului etc.
La fel se intampla si in cazul creatiilor poetice pe care le facem in cadrul unor cenacluri literare si pe care ne dorim sa le vada si celelalte colege ale noastre de la FemeiaStie.ro, fiindca o poezie daca o modifici poti sa-i pierzi rima, sa-i pierzi sensul, sa-i pierzi intelesul, asa ca in opinia mea ori publici prima data poezia pe FemeiaStie.ro ori mai bine astampara-te, ca mai rau incurci.
Un exemplu
Probleme mari, trebuie sa recunosc, am avut si eu cu multe dintre articole mele in care am scris despre trupa AC/DC cand am pomenit de “Back In Black” cel mai bine vandut album heavy metal din toate timpurile, fiindca este o expresie impamantenita de peste 3 decenii si chiar e mai greu de adaptat o expresie celebra, in stilul propriu. Cum continutul acestui articol a fost creatia mea, Google nu a interpretat aceasta ca o dublare de continut.
Este foarte posibil ca unii redactori sa se simta ofensati de acest articol si sa-l considere “directionat” catre activitatea lui sau atac la persoana, insa eu imi doresc doar ca aici, la FemeiaStie.ro sa fie un loc al jurnalismului din placere si pasiune, conform cerintelor redactionale, unde plagiatul, actiunile “copy & paste” sau dublarile de continut sa nu-si gaseasca locul, iar Maria Sa Google sa treaca Enciclopedia de Lifestyle Feminin FemeiaStie.ro la un page rank cat mai mare!
Ce ziceti, se mai alatura cineva actiunii mele?!?
Postat de: Robert-Codescu Miercuri, 29 Ianuarie 2014
page rank, pozitionare motoare de cautare, seo, indexare google
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?