A fi sau a nu fi o companie de telefonie mobila?

Motto: Esti departe de casa, iti este dor de ai tai si te gandesti ca numai niste amarati de bani pe telefon pot face sa ii ai mai aproape? Da, adevarat o afirmatie prin interogatie! Insa gandeste-te: compania de telefonie pe care o folosesti  gandeste altfel decat tine.

De parca s-ar bucura si telefonia mobila odata cu tine...

Nu zic, poate ca 'empatia mobila' poate ca s-ar bucura odata cu tine, insa telefonia chiar de-ar cuprinde-o nebunia si s-ar isterica ca-i pasa, dar numai de-ar fugi din a ei casa, zacand ca a cuprins-o mila... Dar aceasta, niciodata - amabilitatea fiind doar un paravan de dupa care, daca ar fi transparent, s-ar vedea lacomia si cautarea asidua a momentului cand sa te suga de bani!

Limbajul pe care-l folosesc este doar pentru atragerea clientilor, ca in rest fac ce vor din tine...

Ea nu se bucura pentru bucuria ta, ci dimpotriva cauta ca prin slaba ta capacitate de prevedere si de veghe fata de hotii in momentele petrecute inlauntrul aceastei bucurii, ci urmareste doar sa te usureze de cat mai multi bani, iar aici au o suma de tertipuri si de cuvinte incalcite pentru a-ti sustrage cat mai multi 'ochi ai dracului' pe care ii ai pe telefon, de parca, de este telefonul tau pe o anumita retea, de ce sa mai speri sa-i ai cat mai mult timp pe ea!? Telefonul este doar al tau, dar odata ce l-ai incarcat banii sunt ai lor; bine, aceasta in Romania! Si, nu as vrea sa ma refer la toate retelele, chit ca n-as fi avut vreo problema de gen cu fiecare dintre ele (tot in ro; oare sunt subiectiv? oricum, imi ies din minti, pe cand dimineata aveam 14 euro, iar seara doar sase...), insa, cu toate acestea, vorbind numai de aceea care are cei mai multi patiti si, concret, jecmaniti, aceasta este, ca nu este alta ca ea si nu se confunda alta cu ea, caci se numeste: +4 vodafone!

Da, nu intamplator asa am pus, caci revenind cu ceea ce am spus mai sus, ei observa, de fapt sunt instiintati operatorii de unde suni si chit ca nici nu te informeaza de cum ai inceput sa initiezi un apel pentru a avea o conversatie cu un operator, precum ca acel apel se va taxa...numai si de aici se vede inselaciunea, dar posibil isi inchipuie ca esti un strain ori de nu un hot prin tari straine si ca atare de furi esti pasibil de a fi furat... asa ca taci si inghite, ar spune ei; hm, chiar este criminal si ma intreb cat vom tolera aceste treburi??

 

Limbajul de lemn!

Incepe o conversatie, aceasta dupa ce in prealabil desigur n-ai fost instiintat ca vei fi taxat, auzi melodios si frumos intonat un nume, urmand replica deja arhicunoscuta: "cu ce sa va ajut?" de vezi doamne, nu te cunoaste, dar ii pasa atat de mult. Ma si miram personal cum de raspund asa de repede, fara acele interceptari ale robotilor - oh ce dor mi-ar fi de ei! - pe cand la apelurile mele (n-am stat sa astept ca in tara, repet pentru a sublinia) din afara sau 'peste afara (din Africa) nu numai ca mi s-a raspuns rapid, insa am fost si tinut o groaza la telefon cu replica celebra "daca mai doriti o alta informatie?", 'amabil' aruncata de catre operatori, culmea operatori - la masculin, numai asa! O fi o chestie aici: ele nu pot jecmani asa datorita faptului ca sunt mai idealiste, dar tin isonul colegilor, nu zic de rau, ca doar trebuie lucrat impreuna, pentru echipa sa fie, pentru profitul comun! Pe cat alti operatori - masculini - sunt ocupati ele finut ridica receptorul... nu de altceva, decat pentru 'a avea intaietate" persoana de la receptor! Oh, iar eu, nestiind faptul ca...se taxeaza, am stat si-am stat...hm, de fapt vroiam sa vad cat poate acel operator ce a raspuns sa stea cu mana in san fara sa faca nimic.

Limbaj de lemn de-ar fi si tot ar fi mai bine, dar acesta ajunge de fier chiar foarte ruginit pe cand acesti 'stilati ai vorbelor' de la vodafone incearca sa te faca... Nu zic decat de aceia cu care am vorbit, daca pot spune asa la stupizeniile de discutii avute cu acesti macabrii ai cuvintelor ce nu numai ca fac neamul de ras, ci si limba romana  prin scurcircuitele logice pe care le produc oamenilor dandu-se ei destepti de fapt, aceasta fiind numai pentru ca reusesc sa te intoarca cum doresc ei, caci spun: "aceea se numeste..."; aceeaa nu este o optiune, ci o extraoptiune...".

 

Un caz real nu pot fi decat eu...

Dupa ce am avut o convorbire cu omul 'invizibil pe fir, acum derutat sunt iar. Binenteles, limbajul 'aferent'... si, incep cu logica sigur fiind ca sunt inteles: domnule, am avut o optiune care in momentul primirii creditului de 14 e s-a activat automat si-am observat (sigur dupa nu stiu cat timp, caci pe mari si oceane cand nu ai semnal...nu poti sti nimic) ca aceasta nu poate fi folosita decat in tara, deci va rog s-o dezactivati si daca sunteti amabil sa-mi realocati bani aferenti; d-l: "da, desigur, am sa dezactivez extraoptiunea si va realoc creditul. Alta informatie daca doriti'.

Totusi, la un calcul simplu nu-mi iesea, dupa ce...n-am primit nici mesaj de instiintare precum ca mi s-au realocat acei banuti de pe extraoptiune si ciudat, stand si pe net, mai incercam sa verific creditul, dar stupoare - nu mai aveam dreptul sa aflu - mi se raspundea ca nu este activ serviciul decat maine. A doua zi dimineata, alt soc: pentru nici o ora pe net la telefon (si-al meu telefon nu vede tot ca un apple, plus ca-l pot seta sa vada doar scris fara nimic altceva; gandeam si eu ca dupa o luna de izolare pe mare puteam sa-mi permit sa vorbesc mai mult cu prietenii, numai judecand asa dupa vreo 3 ore la un net britanic care se tot intrerupea si lua o lira pe ora...) si pentru o convorbire de 5 minute cu o ruda apropiata, unde sunt taxat cu 0,07euro, ma trezesc ca-mi lipsesc 6 euro. Calculand faptul ca mi se returnasera acei bani de pe extraoptiunea romaneasca, totusi nu iesea, chiar de puneam cate 2 euro la ora pentru net... Ciudat, incepusem sa ma invinuiesc...sun iar, intreb cu o rabdare de lemn...pardon de fier, caci limbajul a fost de lemn la inceput pana sa devina de fier, care-mi va rugini in creier dupa nu stiu cat timp!

La intrebarea mea directa precum de-ar putea sa-mi spuna si el cum mi s-a dus asa credit numai intr-o zi fara sa stiu pe ce, ii cer sa-mi explice cum a fost fiecare si incepe; da, intr-adevar pe net ati descarcat mai multe (ciudat), ati avut o convorbire de 5 minute, care este taxata cu 7 eurocenti/ minutul (stiu), ati avut o convorbire, dar ati primit un euro pentru o incarcare mai mare, ati primit bonus 50 minute nationale si internationale (care se pare ca nu pot fi folosite), 50 de minute de convorbiri cu prietenii in retea (care seara s-au dezactivat ori au disparut, primind un mesaj: mesajele cu pricina "s-au realocat sau au fost consumate"). Eu, masca fiind, mai intreb totusi, ce alta convorbire d-le, am avut o singura convorbire!; "nu, ati mai sunat sau ati fost sunat, a, nu, prima data ati sunat, apoi, v-a sunat... aa, stati ca va spun mai sigur, asteptati putin...da un alt apel.. insa bla, bla... alta informatie.."; eu": -dle, aceasta convorbire se taxeaza? Ei, directa aceasta nu a avut cum s-o evite si spune: "da, insa se taxeaza 0,50 euro indiferent de lungimea apelului.

Intr-adevar pe net aparea ca un apel se taxeaza cu 0,37euro acele convorbiri, nu cum spunea individul, dar cel mai ciudat ca si unul si altul ma tineau la telefon cu acel limbaj greu de suportat datorita intortocherilor; iar, de-ar fi sa ma gandesc ca de fapt au fost trei convorbiri absurde, in care m-au tinut de vorba pe banii mei. Sa mai fie vreo indoiala de ce ma tot intortochea si al doilea si de ce ma tinea la telefon?

Logica tinerii la receptor nu ar fi decat una singura - de a-si mai rotunji veniturile (mai ales cand nu sunt superiori de fata, ca doar acestia nu-s prosti sa-si puna tura de seara/ noapte) acum ca stiu de la companie cum, ca doar abia au prins gustul cum sa faca si de aici doar un pas catre hotie, de a se duce si ei cu colegele la un suc, nu? Caci, doar prostii ce muncesc pe branci pentru 3 dolari ora sau baietii destepti trebuiesc ei jecmaniti neaparat, nu? Ori, descurcaretii de peste hotare au ei bani si nu au ei nevoie sa le planga nimeni de mila, plus ca daca nu au inregistrat convorbirea... si, ulterior blocheaza pe cel pacalit sa nu mai vorbeasca cu nimeni din vodafone.ro nu am ce sa fac, nu? Da, dupa ce i-am rugat frumos pe e-mail sa aiba mai putina nesimtire pentru ca sunt multe treburi necurate la mijloc; oricum, si dupa acest e-mail interesant ca mi s-au sustras pana la sub 5 euro, a, bine si cu acea ultima mare convorbire. Iar, de ai un credit sub 5 euro deja esti un...si nu mai ai acces nici la net.

Am incercat acele minute cadou (pentru ca am incarcat mai mult de 7 euro) intr-o convorbire cu 'mam si de unde, tot creditul se descarca si tot alandala nu 0,24c, dar nu mai stiu nici ei deja, caci imi arata cand 4,07euro, cand creste inapoi la 4,33 si-mi mai blocheaza si o prima convorbire sa nu ne auzim unul cu altul pentru a reveni...macar de ar sti sefii ce fac 'baietii' sau echipele din schimburi dupa caz. sau de ar sti vodafone din Marea Britanie sau cel din Olanda s.a.m.d. ce face cel din Romania; normal ca nu stie, daca nici supervizorii nu stiu si nu au dovezi ca sa stie. Dar, bine ca au clientii, unii care se mai desteapta...

De altfel, cat o sa mai suportam in tara asa 'tratamente': de la medic avem conditii ca sa ajungem sa fim sanatosi, de la aceste companii sa inghitim in sec peste hotare si sa ne limitam la cele mai marunte discutii cu cei dragi, pentru c-am fi pasibili de costuri nelimitate si culmea, dupa cum se vede, este ca tot africanii sunt mai simtiti, caci pentru 3 minutr mi-au luat doar 4 euro.

Sa ne limitam numai pentru a avea dreptul si o la minima convorbire? Oare, decat sa-ti incaci un telefon cu un credit care sclipeste - de fapt rudele mele au facut aceasta, caci eu sunt in roaming - pentru vreo saptamana, poate si cateva zile), oare n-ai avea o multumire sufleteasca daca din start ai da acesti bani unui copil sarac? Ce daca ai sta ca strigoiul intr-o cabina singur vreo luna, iar atunci cand practic mai ai posibilitatea sa mai iei legatura cu ai tai; tocmai atunci te ataca sacalii care stau la caldut si la berica. Ai tace, doar pentru ca nu poti face nimic/ mie oricum mi s-a inchis gura, iar pe altcineva din tara nu l-ar crede...sau toata treaba este atat de infecta?

Oare prin pasivitate nu incurajam chiar criminalitatea, caci politichia de jecmaneala o incurajam noi de mult timp! Dar, de cele mai multe ori dam inapoi simtindu-ne slabi, de parca o companie nu este tot o persoana de-ar fi sau ca unele chestii par atat de legale incat nici nu-ti dai seama c-ar fi o ilegalitate? Poate asa confuzie o fi in capul acelora care nu au constiinta curata si ca atare se impaca usor cu ideea: castigi, castigi, dar mai si pierzi! Vorba romanului aplicandu-se in acest caz, anume ca: orice nas isi are nasul!

 

Un alt caz

Si-as mai putea reda o groaza de cazuri, insa nimeni nu mai poate face nimic uneori...

Un domn se trezeste din bun senin la factura cu 139 euro de plata. Se duce la aceeasi companie - unde era si el atunci la acea vreme abonat (iata cum se pierd clientii, desi ofertele sunt pentru atractie, odata atrasi... bine, pe cand mai sunt si astfel de angajati destepti...) - si intreaba ce s-a intamplat. La fel cu acel limbaj caracteristic i se raspunde: "d-le, sa vedem imediat ce s-a intamplat, a, arata ca ati trimis un mesaj cu costul de un euro de 139 ori la o emisiune de...; D-le, uite la mine, ma vezi atat de tampit sa trimit de o suta?; nu, d-le poate telefonul dvs.; nu, nici telefonul, uite este cu clapita, o fi mai vechi (si deci nici vorba de vreo emisiune...); "dar, cu toate acestea ati trimis!"; "nu, ia spuneti cum facem!". Operatorul: "am putea s-o dam la pace si sa plateasca compania jumate si dvs. jumate!" Nu, nu pot sa fac aceasta si jumate este mult din moment ce eu n-am trimis macar un mesaj.

Acest domn pe care-l cunosc foarte bine, daca n-ar fi avut o ruda cu o functie la o institutie importanta ca jurist, ar fi platit acea suma absurda sau cel putin jumatate...

Dar, sunt atatia oameni, care daca nu sunt saraci si ca atare nu-i baga nimeni in seama pe acestia, sunt pasibili tuturor ipocriziilor mai mult sau mai putin 'legale, desi nu sunt! Asa am ajuns!

 

Cadrul legislativ

Ce-as putea spune oare de o asa bazaconie buna pentru pentru extraterestri?! Caci, oricum in Romania nu se aplica, chit ca de curand pe mai multe televiziuni s-a difuzat o stire precum ca s-a impamantenit, uniformizat in mod legalizat si in consens cu toate standardele europene ca in orice tara membra a Uniunii Europene sa se practice aceleasi tarife) si asa si este, insa cu o singura exceptie - Romania, care totusi nu ataca strainii pe fata asa cum o fac cu confratii lor; trist, foarte trist c-am ramas in urma; de fapt, ne-am mai modernizat si noi de nevoie-voie, insa mai mult presati/ ajutati, caci cipul moralitate a ramas mult in urma, inteparea confratelui si tradarea fiind la ordinea zilei.

Pentru acei cititori care au patit-o si ei si nu stiu ce sa faca: primul pas ar fi sa suni la protectia consumatorilor; sa publici povestea ta ca cineva citind si putand face ceva sa-i traga de urechi. In acest sens, pentru a face un front comun in combaterea infractionalitatilor si daca doresti draga cititorule sa publici patania ta, te rog scrie-mi la adresa de e-mail: m_valerian@yahoo.com si in scurt timp (desi sunt marinar), am sa-ti raspund si am sa public povestea ta, dupa cum doresti. Multumesc anticipat celor ce au curajul de a spune lucrurilor pe nume!

Un articol de: Valerian Mihoc

Nota obtinuta:
9.4 (9 voturi)
2598 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 07 Octombrie 2013

Etichete pentru acest articol:

companii telefonie, telefoane mobile, abonament telefon mobil, vodafone


S-ar putea sa va intereseze si:

Un incarcator pentru laptop Acer este un element fara de care aparatul inteligent pe care [..]
citeste si comenteaza
Ei bine, uite ca deja a trecut o luna din 2016 si parca simtim gustul primaverii, care [..]
citeste si comenteaza
Esti femeie si te intrebi ce aplicatii iti sunt necesare pe smartphone, tableta? Noi iti [..]
citeste si comenteaza
Cu fiecare secunda care trece suntem cu un pas inainte. Un studiu actual ne arata cum din [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Unul dintre cele mai importante aspecte din viata animalelor il constituie alimentatia. Alimentatia [..]
citeste si comenteaza
Scapa de riduri in jurul ochilor cu avocado si papaya (contin enzime si antioxidanti pentru [..]
citeste si comenteaza
Separarea de partener este o chestiune destul de complicata pentru psihicul nostru si de cele mai [..]
citeste si comenteaza
Se cunoaste lupta apriga dintre parinti si adolescenti, dintre generatii complet diferite care au [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate