Povestea macilor
Am aflat aceasta frumoasa poveste a macilor si vreau sa o impartasesc cu voi.
“Se spune ca pe vremuri, traia o vaduva intr-o casuta la marginea padurii, si avea un baiat cuminte si bun. Erau foarte saraci. Intr-o zi, biata mama nu mai avea ce pune pe masa, asadar si-a trimis baiatul in satul vecin la un var pentru a imprumuta ceva de mancare. Femeia i-a dat baiatului un stergar frumos, ca sa nu il trimita cu mana goala. Baiatul s-a grabit sa plece, nu avea mult de mers: trebuia doar sa treaca prin padure, apoi peste un camp, iar la marginea campului era satul vecin. Mama si-a sarutat feciorul si l-a trimis cu "Doamne ajuta!". Apoi ea s-a apucat de dereticat prin curte.
Timpul a inceput sa se scurga. Au trecut cateva ore, dar copilul nu se mai intorcea. Apoi s-a facut seara. Deja femeia a inceput sa se ingrijoreze. Si a pornit in cautarea lui. A trecut prin padure strigandu-l. A ajuns la marginea campului si tot nu a zarit baiatul. Inima ii batea cu putere, iar lacrimi fierbinti ii curgeau pe obraji. A inceput sa alerge pe camp, strigandu-l si cautandu-l cu ochii in toate partile. De atata graba, opincile se rupsera de tot, dar femeia nu mai simtea ghimpii si maracinii campului ce-i intepau picioarele la fiecare pas. Se gandea doar la copil si se ruga necontenit Maicii Domnului sa nu fi patit baiatul ceva. Si fiecare strop de sange unde cadea se preschimba intr-o floare mare si rosie, de culoarea sangelui. Si asa s-a umplut campul de maci. Intr-un tarziu, l-a gasit. Zacea, dragul de el, intins, caci slabit si nemancat cum era nu avusese putere sa ajunga pana in celalalt sat. Bucuroasa ca in sfarsit l-a aflat, femeia si-a luat copilul in brate si l-a adus inapoi acasa, multumind cerului ca si-a gasit baiatul. Si de atunci au ramas macii pe campuri!
Macii amintesc de dragostea oricarei mame si de efortul si sacrificiile pe care aceasta le face pentru copiii ei. Se mai zice ca nimeni nu a putut vreodata sa numere toti macii de pe un camp, asa cum nimeni nu poate numara sacrificiile si eforturile pe care le face o mama pentru copiii ei”.
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 25 Mai 2015
povesti despre mama, dedicatie pentru mama
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?