Infidelitate emotionala
E normal ca fiecare persoana sa isi doreasca sa nu treaca niciodata prin experienta infidelitatii. Tradarea este o manifestare ce se naste de foarte multe ori din frustrare, din nevoia de altceva sau de ceva ce nu ne ofera partenerul, din diferite motive. Normal este totusi ca atunci cand relatia de cuplu nu ne mai satisface, sa incheiem civilizat si nu neaparat sa ne aruncam in alte brate.
Multi evita infidelitatea aceasta fizica si des intalnita, recurgand insa la infidelitatea emotionala.
Ce este infidelitatea emotionala?
Infidelitatea emotionala este de fapt o relatie fie si sufleteasca sau singulara cu o persoana de sex opus. Infidelitatea emotionala se poate manifesta in diferite moduri, de la apropierea de un prieten de sex opus, fara a intretine si o relatie de natura sexuala, ci doar apropierea ca si confesare etc. Infidelitatea emotionala apare atunci cand unul dintre parteneri se detaseaza de relatia de cuplu, la intalnirea altei persoane cu care desi nu are niciun fel de contact uneori, empatizeaza.
Unele persoane manifesta infidelitate emotionala doar prin simplul fapt ca se simt atrase de altcineva decat partenerul / partenera. Barbatii in general, desi nu au o relatie extra-cuplu, se poarta ciudat, sunt imediat schimbati si doar de faptul ca le place altcineva sau ca altcineva le-a atras privirea, etc. In ei se naste acel sentiment al vinovatiei pe care nu stiu sa il mascheze tot atat de bine ca o femeie.
Semnele infidelitatii emotionale
► desi nu se intalneste neaparat cu o alta persoana, el are anumite sentimente sau stari gandindu-se la ea, lucru care o pune pe ea pe primul loc. Astfel tu incepi sa fii din ce in ce mai putin interesanta, iar el din ce in ce mai rece.
► daca apar probleme in cuplu, cel ce manifesta infidelitatea emotionala incepe sa se gandeasca imediat ca altcineva, respectiv persoana de care se simte acum atras ar fi reactionat altfel, cu ea nu s-ar fi ajuns la probleme, ar gandi altfel sau ar fi pur si simplu mai buna.
► orice problema de cuplu este lasata nerezolvata si vinovatul o discuta sau se plange persoanei de sex opus de care este atras, in cazul in care intre ei exista o prietenie, nu neaparat o relatie extra conjugala.
► infidelul emotional se raceste brusc, brusc este alt om, devine de nerecunoscut, se distanteaza, refuza in timp relatiile sexuale, se poarta ciudat si inexplicabil se declara in regula.
► infidelul emotional incepe sa aiba secrete in cuplu, nu mai discuta cu partenerul problemele, ci le tine pentru el sau le impartaseste celeilalte persoane care teoretic ii este doar prietena de care practic se simte atras.
► infidelul emotional se recunoaste tot atat de usor, ba mai usor chiar decat cel obisnuit. El se tradeaza prin gesturi, atitudine, noi obiceiuri. Se schimba brusc, dar iti spune ca ti se pare si ca de fapt asa e dintotdeauna.
► infidelul emotional gaseste in alte partenere ceva ce se pare ca partenera actuala nu are, sau isi cauta refugiu in alte persoane pentru toate frustrarile personale.
► nu mai are timp pentru tine
► nu mai gaseste in tine sprijin
► nimic din ce faci nu maie ste bine
► e posibil ca la un moment dat sa te copleseasca aproape, cu cadouri din sentimente de vinovatie.
Acestea sunt doar cateva din semnele infidelitatii emotionale. Nu uitati ca tradarea nu inseamna contact fizic neaparat, ci ideea ca exista cineva, undeva, la care cand te gandesti simti ceva ce nu mai simti pentru cel de langa tine!
Postat de: Sorina-Corneanu Luni, 21 Februarie 2011
infidelitate emotionala, tradare, sentimente
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- 3 modalitati de a optimiza spatiul de lucru de acasa
- Beneficiile otetului de mere: utilizari in bucatarie si sanatate
- Secretele unei petreceri reusite: 5 reguli de care sa tii cont
- Tipuri de saltele pentru anumite categorii de oameni si/sau obiceiuri de dormit
- Sanatatea cerebrala: care sunt investigatiile care ajuta in evaluarea acesteia?