Obiecte din bucatarie pline de microbi
Data trecuta am vorbit despre obiectele din baie care au microbi, insa bacteriile nu stau doar in baie, ci si in bucatarie (de fapt, le cam gasim prin toata casa). Dar cu multa rabdare si indemanare, putem sa ne protejam de ele. Asadar, in randurile urmatoare vom vorbi despre obiectele din bucatarie pe care se dezvolta microbii si cum le putem curata.
Buretele de vase – probabil este cel mai contaminat loc din casa, putand gazdui chiar miliarde de microbi. Fiind mai tot timpul umed, ofera
bacteriilor un loc ideal de “locuit”. De aceea este recomandabil sa fie inlocuit des. De asemenea, pentru a-l curata, se poate introduce cateva minute la cuptorul cu microunde. Temperaturile ridicate si uscarea distrug microbii.
Chiuveta – trebuie si ea curatata des, mai ales ca de aici se pot imprastia bacterii in toata bucataria. De aceea, dupa fiecare spalare a vaselor, curatati chiuveta de toate resturile care raman in ea si din trei in trei zile spalati-o cu o solutie pe baza de clor.
Masina de spalat vase – la fel ca si cea de spalat haine, este plina de spori de mucegai. Cel putin o data pe luna puneti clor in ea, selectati un program lung de spalare si cu o temperatura inalta si lasati-o asa, sa se curate. Intre spalari lasati-i capacul sau hubloul deschis pentru a se usca interiorul.
Blatul de lucru (tocatorul) – din lemn sau plastic, ascunde nenumarati microbi. Trebuie inlocuit lunar sau ori de cate ori vedeti ca s-au facut taieturi pe el (de la cutit), asta pentru ca in acele adancituri se vor dezvolta cei mai multi microbi.
Plita si hota – gatitul mancarurilor favorizeaza dezvoltarea germenilor, pentru ca aburii si grasimea se depoziteaza pe ele, apoi intra in contact cu praful si gata microbii! Curatati-le imediat dupa folosire cu otet sau solutii speciale.
Frigiderul – poate sa gazduiasca si el nenumarati microbi. Asadar, verificati zilnic mancarea din el si nu o lasati sa se strice acolo, iar saptamanal curatati-l cu otet si lasati-l sa se usuce inainte de a-l folosi din nou. Daca vreti ca in interiorul frigiderului sa nu existe niciun fel de miros, agatati un absorbant de mirosuri (se gasesc in supermarketuri) sau puneti putin amoniac pe o farfurioara si lasati-o cel mult o saptamana in frigider. Apoi o puteti inlocui.
Cosul de gunoi – cred ca este evident ca este foarte contaminat. Dezinfectati-l saptamanal, atat pe el, cat si locul in care este asezat. Si folositi saci menajeri ca sa nu-l atingeti toata ziua.
Postat de: Andreea-Ristea Marți, 08 Martie 2011
bucatarie, microbi, bacterii, igienizare, dezinfectare, otet, frigider, hota, chiuveta, burete de vase
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?