Obiecte din bucatarie pline de microbi

Data trecuta am vorbit despre obiectele din baie care au microbi, insa bacteriile nu stau doar in baie, ci si in bucatarie (de fapt, le cam gasim prin toata casa). Dar cu multa rabdare si indemanare, putem sa ne protejam de ele. Asadar, in randurile urmatoare vom vorbi despre obiectele din bucatarie pe care se dezvolta microbii si cum le putem curata.

Buretele de vase – probabil este cel mai contaminat loc din casa, putand gazdui chiar miliarde de microbi. Fiind mai tot timpul umed, ofera

bacteriilor un loc ideal de “locuit”. De aceea este recomandabil sa fie inlocuit des. De asemenea, pentru a-l curata, se poate introduce cateva minute la cuptorul cu microunde. Temperaturile ridicate si uscarea distrug microbii.

Chiuveta – trebuie si ea curatata des, mai ales ca de aici se pot imprastia bacterii in toata bucataria. De aceea, dupa fiecare spalare a vaselor, curatati chiuveta de toate resturile care raman in ea si din trei in trei zile spalati-o cu o solutie pe baza de clor.

Masina de spalat vase – la fel ca si cea de spalat haine, este plina de spori de mucegai. Cel putin o data pe luna puneti clor in ea, selectati un program lung de spalare si cu o temperatura inalta si lasati-o asa, sa se curate. Intre spalari lasati-i capacul sau hubloul deschis pentru a se usca interiorul.

 

Blatul de lucru (tocatorul) – din lemn sau plastic, ascunde nenumarati microbi. Trebuie inlocuit lunar sau ori de cate ori vedeti ca s-au facut taieturi pe el (de la cutit), asta pentru ca in acele adancituri se vor dezvolta cei mai multi microbi.

Plita si hota – gatitul mancarurilor favorizeaza dezvoltarea germenilor, pentru ca aburii si grasimea se depoziteaza pe ele, apoi intra in contact cu praful si gata microbii! Curatati-le imediat dupa folosire cu otet sau solutii speciale.

 

Frigiderul – poate sa gazduiasca si el nenumarati microbi. Asadar, verificati zilnic mancarea din el si nu o lasati sa se strice acolo, iar saptamanal curatati-l cu otet si lasati-l sa se usuce inainte de a-l folosi din nou. Daca vreti ca in interiorul frigiderului sa nu existe niciun fel de miros, agatati un absorbant de mirosuri (se gasesc in supermarketuri) sau puneti putin amoniac pe o farfurioara si lasati-o cel mult o saptamana in frigider. Apoi o puteti inlocui.

 

Cosul de gunoicred ca este evident ca este foarte contaminat. Dezinfectati-l saptamanal, atat pe el, cat si locul in care este asezat. Si folositi saci menajeri ca sa nu-l atingeti toata ziua.

Nota obtinuta:
8.9 (15 voturi)
5069 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Andreea-Ristea Marţi, 08 Martie 2011

Etichete pentru acest articol:

bucatarie, microbi, bacterii, igienizare, dezinfectare, otet, frigider, hota, chiuveta, burete de vase


S-ar putea sa va intereseze si:

Cu varsta, somnul este diferit la femei. Modelul de somn se modifica odata cu inaintarea [..]
citeste si comenteaza
Daca vrei sa fii mereu pregatit pentru orice situatie in gospodaria ta, trusa de scule si [..]
citeste si comenteaza
Inca de mica ai auzit o vorba spusa de parinti: “sa te vad si pe tine la casa ta”. [..]
citeste si comenteaza
Tehnologia este o moda cu care trebuie sa tinem pasul. Evolutia ei foarte rapida ne ofera [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Copiidevis.ro este un magazin online pentru copii si mamici, unde gasim tot ce avem nevoie pentru a [..]
citeste si comenteaza
Trebuie sa recunosc ca nu ma dau in vant dupa tecile de fasole. Le mananc doar atunci cand sunt [..]
citeste si comenteaza
Vara aceasta, rochiile maxi vor deveni un “must have” in garderoba femeilor care vor sa fie in [..]
citeste si comenteaza
Transpiratia este un proces normal si natural, prin care eliminam toxinele din organism. Adesea, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate