Prima zi de munca

Te trezesti inaintea alarmei. Te ridici energic din pat pentru ca esti pur si simplu prea entuziasmat(a) in dimineata asta. Azi e ziua ! Si totul trebuie sa decurga perfect. De ce? Pentru ca tocmai ai inceput un job nou si schimbarea pare minunata! Dar evident, ceva se intampla. 

Eu sunt o persoana care a invatat in timp sa vada diverse situatii si din alte perspective. Imi pun foarte mult intrebarea "de ce?" sau "care ar fi motivul pentru care?". Spre exemplu, daca am in jurul meu persoane  (la serviciu, cercul de prieteni sau alte medii) care au o stare mai negativista sau morocanoasa mai tot timpul, incerc sa ma gandesc ca poate au fost anumite incidente care au adus persoana respectiva in starea aceea. Asta a fost una din schimbarile ce le-am facut in ceea ce ma priveste in urma cu cativa ani. A fost un proces indelungat si chiar si acum sunt in continua imbunatatire a acestei trasaturi pe care le-am antrenat. 

Revenind acum la subiectul nostru, ceea ce vreau sa articulez este ca sunt o persoana deschisa la schimbari. In special atunci cand vreau sa schimb situatia in care ma aflu pentru ca ceva nu imi mai place. Asadar, intr-o zi cumva am decis ca vreau sa lucrez altceva si altundeva, ca simt nevoia sa acumulez noi experiente si informatii: Sa schimb mediul. Am gasit jobul, pe principiul: ne-am vazut, ne-am placut, ce ramane de facut? Raspuns: demisia la viitorul vechi job, preaviz si acum sa continuam prima parte a acestui articol. Prima zi de munca la noul job. 

Entuziasmul se consuma dupa prima ora de training. "Oh nu!" Imi spun. Imi era dor de fostul job, si nu neaparat de proces, ci de siguranta cunoasterii proceselor, task-urile si existenta unei rutine. Practic ma panicam ca nu mai eram in zona de confort. Nu mai conta in momentul acela faptul ca de multe ori acea "zona de comfort" de fapt imi dadea batai de cap :

1. procesul ce il faceam la vechiul job era plictisitor si avea multe minusuri

2. oamenii din jur se plangeau zilnic de jobul lor si de problemele lor

3.  sefa mea era putin incompetenta si foarte panicoasa ori de cate ori ar fi trebuit sa facem altceva fata de ce aveam in regulament. 

4. regulamentul in sine.

Toate astea faceau parte din paradoxala "zona de confort". Evident erau si parti bune, legasem prietenii foarte frumoase cu unii colegi, ce aveau sa imi lipseasca din doza zilnica de distractie la locul de munca. Dar totusi, pe ei i-as mai fi putut vedea si in alte circumstante. 

Simplul fapt ca nu mi se mai oferea doza de ceva cu care eram obisnuita imi crea o panica fenomenala. Am avut in prima zi foarte multe sperieturi, vedeam cum lumea nu pleaca la ora la care ar fi trebuit. Depaseau cu cateva minute bune ora de plecare. Cu toate astea erau foarte relaxati, parea ca le place prea mult ce fac. Colega mea ameninta ca isi ia laptopul acasa sa mai lucreze ca sa nu avem backlog si tot asa. Sentimentele erau de-a dreptu' ca scoase dintr-un cosmar. Imi era teama a doua zi dimineata ca nu mai aveam sa cobor in statia care trebuie. Ca am sa trec pe langa noul loc de munca si ca am sa ma intorc la vechiul. Doar pentru ca acolo eram deja obisnuita cu toate partile neplacute. 

Si totusi ce am facut mai departe? Am asteptat, am mai baut o cafea, niste apa si am avut rabdare. Inca am rabdare. Zilnic descopar ca aici ar fi trebuit sa imi incep cariera. Ca e fascinant sa lucrez cu oameni carora le place ce fac si care vor sa cu adevarat sa lucreze, nu arata oboseala si vor sa lucreze ca o echipa. 

Si totusi, sunt doar la inceput :). "Luna de miere" cum zicea colega de la Resurse Umane. Ramane de vazut, aparent am multi colegi care si dupa un an se poarta ca in luna de miere. Oare voi fi ca ei? 

Un articol de: Lilouette Kira 

Nota obtinuta:
9.4 (9 voturi)
2113 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Joi, 06 Aprilie 2017

Etichete pentru acest articol:

primul job, training-uri, viata sociala, colegi noi, oameni noi, rutina, zona de comfort.


S-ar putea sa va intereseze si:

Iata cum iti dai seama ca esti la jobul potrivit: [..]
citeste si comenteaza
Din ce in ce mai multe oferte de afaceri rasar zilnic din toate colturile. Unele [..]
citeste si comenteaza
Unele persoane se grabesc sa se angajeze tocmai pentru a demonstra ca pot deveni [..]
citeste si comenteaza
De mici ne visam femei importante…mai tarziu vorbim de independenta,apoi de sot si [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Noroc? Fericire? Bani? Iubire? Sanatate? Raspunsul: Feng shui! Feng Shui a luat fiinta combinand [..]
citeste si comenteaza
Ai chef sa te rasfeti cum n-ai mai făcut-o de mult? Totusi, timpul si banii nu iti permit un [..]
citeste si comenteaza
Pentru familiile fara copii adoptia ramane una dintre alternative. [..]
citeste si comenteaza
“Te iubesc! Te-am iubit mereu! Vreau sa fi sotia mea.” W.W. Se indragostea de unica sa iubire, [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate