Caderea parului, cauze si tratament

Caderea parului poate fi cauzata de o multitudine de factori, de la nutritie deficitara, stres, tulburari hormonale, factori genetici, pana la probleme de sanatate grave. Este considerata normala pierderea intre 50-100 de fire de par, zilnic, insa depasirea acestei limite este un semnal de alarma.

Vezi aici: tratamente naturiste impotriva caderii parului

Primul pas este intotdeauna diagnosticarea cauzei caderii parului de catre un specialist dermatolog. Odata ce este descoperita cauza pierderii podoabei capilare, exista o diversitate de tratamente ce pot ajuta la stoparea caderii parului.

Prea putine proteine. Procesul de crestere al parului este incetinit, iar regenerarea este blocata, in momentul in care corpul nu primeste suficiente proteine. Asadar, include in alimentatie cat mai multe alimente bogate in proteine, cum sunt: pestele, ouale sau carnea.

Deficienta de fier. Una din 10 femei cu varste cuprinse intre 20 si 49 de ani sufera de anemie, care este cauzata de lipsa acuta de fier in organism. Lipsa fierului este o cauza comuna a pierderii parului si din acest motiv trebuie sa faci o serie de analize de sange care pot determina nivelul de fier din sange. Daca rezulta ca ai aceasta deficienta e necesar sa ai un regim bogat in fier, consumand ficat de pasare, mere, spanac si galbenus de ou si sa iei cateva suplimente cu fier administrate pe o perioada de timp indicata de medicul specialist. Atentie sa nu exagerezi cu suplimentele pentru ca fierul in exces este extrem de periculos pentru organism.

Slabitul brusc. O dieta drastica si in special infometarea priveaza organismul de vitaminele si mineralele necesare, ceea ce afecteaza dramatic organismul, deseori acest lucru ducand si la caderea semnificativa a parului. In acest caz, parul tau isi va reveni greu din trauma suferita, va dura cel putin sase luni ca organismul sa isi refaca stocul de nutrienti pierduti in urma regimului alimentar haotic.

Afectiuni ale tiroidei. Hormonii contribuie la reglarea functiilor din organism, inclusiv cresterea parului. Administrarea tratamentului corespunzator in cazul afectiunilor tiroidiene contribuie la controlarea caderii parului.

Anumite socuri fizice sau psihice. In acest caz putem fi indusi in eroare de faptul ca parul poate sa nu cada imediat, si, poate incepe sa cada la un interval de 2-4 luni fata de momentul evenimentului.

Uleiul de ricin, galbenusul de ou si uleiul de masline extravirgin fac adevarate minuni pentru podoaba capilara. Amesteca doua lingurite de ulei de ricin cu doua lingurite de ulei de masline, apoi adauga galbenusul si omogenizeaza. Aplica acest amestec la radacina firului de par, masand usor si lasa sa actioneze minim 40 de minute, apoi clateste. Pentru rezultate cat mai bune, utilizeaza aceasta masca de doua- trei ori pe saptamana, timp de trei luni.

Schimbarile si dereglarile hormonale, cum ar fi sarcina, nasterea, administrarea de anticonceptionale sau menopauza pot cauza caderea temporara a parului.

Anumite boli de piele, cum ar fi dermatita seboreica, eczemele si psoriazisul pot cauza caderea parului. De asemenea, caderea parului poate fi cauzata si de afectiuni autoimune cum ar fi diabetul zaharat si lupusul eritematos. 

Sampoanele impotriva caderii parului sunt eficiente numai ca tratament complementar solutiilor locale, nu separat, ele neputand penetra pielea pana la radacina firului de par.

Evita ingrijirea agresiva a parului prin folosirea dispozitivelor de coafat fierbinti si a incarcarii parului cu prea multe produse de styling, care pot duce la deteriorarea si caderea firelor de par.

Un articol de: Catalina Tudorache

Nota obtinuta:
10 (12 voturi)
2250 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Redactor-Colaborator Luni, 07 Decembrie 2015

Etichete pentru acest articol:

despre caderea parului, cauze caderea parului, tratament caderea parului


S-ar putea sa va intereseze si:

Parul tau are o personalitate puternica si insista sa o scoata la iveala de fiecare data [..]
citeste si comenteaza
Bucle naturale? Stim ca placa este deja o boala greu de vindecat, insa parul intins a [..]
citeste si comenteaza
Catalog coafuri de ocazie pentru 2011. Fie ca ai parul lung, mediu sau scurt, la un [..]
citeste si comenteaza
Pregateste-te sa intampini vara in stil mare! Surprinde-i pe cei din jur si, de ce nu, [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Interviu realizat in Arizona, cu Elsa Easton, despre compatibilitati si diferente [..]
citeste si comenteaza
Brasovul, este poate unul din cele mai frumoase orase din Romania. Aerul de munte, peisajele, [..]
citeste si comenteaza
„Biblioteca este cea mai democratica institutie, e simbol al democratiei americane” Mrs. Toni [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate