Uleiul de argan, secretul frumusetii
Uleiul de argan este si un foarte bun hidratant, antiinflamator si cicatrizant, reusind sa protejeze pielea impotriva radicalilor liberi.
In ultimii ani, uleiul de argan a devenit extrem de popular, fiind tot mai prezent in rutina de ingrijire a femeilor din intreaga lume. Desi localnicele din Maroc il folosesc de sute de ani, abia recent i s-au dezvaluit proprietatile antioxidante si continutul bogat de vitamina E si acizi grasi (omega 3, omega 6 si omega 9). Dincolo de aceste particularitati, uleiul de argan este si un foarte bun hidratant, antiinflamator si cicatrizant, reusind sa protejeze pielea impotriva radicalilor liberi. Cu atat de multe caracteristici, este lesne de inteles de ce doamnele apeleaza cu incredere la acest produs natural!
Uleiul de argan in cosmetica
Pentru ca s-a demonstrat ca are un puternic efect anti-rid, uleiul de argan a fost repede introdus in ritualul de frumusete, obtinandu-se rezultate excelente. Aplicat in stare naturala, hidrateaza pielea si ii ofera elasticitate. Proprietatile antioxidante si regeneratoare ajuta la diminuarea ridurilor sau chiar la disparitia lor.
Acizii grasi esentiali si Vitamina E din componenta sa lupta impotriva uscarii cutanate, prevenind imbatranirea pielii si pierderea elasticitatii acesteia. De asemenea, impiedica formarea vergeturilor si grabeste vindecarea celor deja formate.
Textura usoara a acestui ulei favorizeaza absorbtia rapida, nelasand pelicula grasa in urma sa. Pentru un rasfat total al pielii si al simturilor, poate fi folosit si in combinatie cu alte uleiuri esentiale, cum ar fi cel de mosc, ambra sau flori de portocal. Industria cosmetica ofera astazi o gama foarte variata de produse de ingrijire pe baza de ulei de argan, de la creme de fata si de corp, pana la sampoane, balsam de par si diverse alte lotiuni, produse 100% naturale, fara parabeni, ce pastreaza cu fidelitate, nealterate, toate beneficiile acestui ulei miraculos si le ofera intr-o prezentare mai accesibila.
Uleiul de argan este recomandat si pentru ingrijirea unghiilor subtiri, casante si moi, ajutand la fortifierea acestora si grabind procesul de crestere.
Dincolo de toate aceste intrebuintari, uleiul de argan este recunoscut, mai ales, pentru efectul extraordinar asupra parului. Cu fiecare folosire, reuseste sa-i redea firului de par stralucirea si naturaletea, lasandu-l mult mai usor de aranjat si mai sanatos. Scalpul este, de asemenea, hidratat si hranit cu nutrienti esentiali, intr-un proces complet de ingrijire.
Uleiul de argan in medicina
Abundenta de substante nutritive a facut ca pe piata sa apara repede foarte multe cosmetice cu ulei de argan, insa nu trebuie neglijat faptul ca acest ulei poate ajuta si la vindecarea sau ameliorarea anumitor afectiuni. Consumat zilnic, pe stomacul gol, ajuta la reducerea nivelului colesterolului rau si a hipertensiunii si sprijina lupta impotriva obezitatii.
Exista studii cu privire la efectele pozitive ale uleiului de argan in tratarea artritei, reumatismului si chiar a cancerului.
Tocmai pentru ca este eficient in multe situatii, uleiul de argan a inceput sa fie contrafacut si vandut la preturi foarte mari. De aceea este bine sa verificati cu atentie autenticitatea si provenienta produsului, pentru a putea beneficia de toate proprietatile sale! Noi va recomandam cu incredere magazinul on-line Argana Shop, de unde puteti achizitiona ulei de argan pur sau diverse alte produse de ingrijire pe baza de ulei de argan. Toate sunt fabricate si ambalate in Maroc (tara de provenienta a uleiului de argan), sunt naturale si nu contin parabeni.
Introducand uleiul de argan si in rutina dumneavoastra de ingrijire, veti observa ca frumusetea inseamna, in primul rand, sanatate si naturalete!
Un articol realizat de: Andreea Ristea
Postat de: A-Editor Marţi, 11 Iunie 2013
ulei de argan marocan, ulei de argan pur, cosmetice, ingrijire, hidratare, piele, sanatate, frumusete, ulei esential, antioxidant, vitamina E, vergeturi, anti-rid
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Lista celor mai eficiente plante medicinale in tratarea metroragiei
- La plaja alaturi de copii - ce trebuie sa avem cu noi in geanta
- Importanta unui control regulat al vederii pentru imbunatatirea sanatatii ochilor
- Cum poate fi diagnosticata narcolepsia ("boala somnului")?
- Pesto de leurda: Reteta perfecta pentru un pranz rapid