Sprancene ca la Hollywood
Ochii reprezinta oglinda sufletului, iar sprancenele iti eticheteaza frumusetea. Daca nu ai apucat sa mergi la un specialist ca sa-ti dea o forma potrivita sprancenelor, poti sa incerci sa te pensezi singura in fata oglinzii. O mana priceputa si putina imaginatie iti schimba imediat chipul.
Cum se ajunge la forma perfecta?
Pasul 1: Lipeste vertical un creion de exteriorul unei nari si observa unde se intalneste acesta cu spranceana. De aici ar trebui ea sa inceapa. Penseaza spatiul astfel obtinut dintre cele doua sprancene.
Pasul 2: Pentru a gasi arcada perfecta muta creionul astfel incat el sa treaca prin partea exterioara a pupilei. Locul in care creionul intalneste spranceana va fi partea cea mai inalta a arcadei.
Pasul 3: Deplaseaza creionul astfel incat el sa treaca prin coltul exterior al ochiului. Acesta este locul in care spranceana trebuie sa se termine.
Pensat sau epilat?
Epilarea sprancenelor este o tehnica care se practica in India. Aceasta metoda este riscanta pentru ca o mana neformata produce in timp „caderea pleoapei”. Cosmetica actuala evita practicarea epilarii, iar esteticienii sustin ca este o metoda care afecteaza arcada prin diminuarea tonusului muscular periocular.
Cum ne pensam in functie de forma fetei?
Forma rotunda: Sprancele nu trebuie rotunjite, ci trebuie sa urmeze o linie ascendenta. Nu le subtia foarte mult pentru ca te vor face sa pari mult mai in varsta.
Forma patrata: Sprancenele potrivite sunt cele groase si orizontale. Trebuie doar sa subtiezi usor din grosime si sa arcuiesti urmand forma arcadei.
Forma de triunghi: Sprancenele trebuie distantate intre ele, punctul cel mai arcuit sa fie dreptul centrului pometilor.
Forma ovala: Persoanele cu fata ovala sunt cele mai norocoase pentru ca li se potriveste orice forma de sprancene. Nu trebuie sa fie rotunjite si in niciun caz arcuite excesiv. Ele trebuie sa fie subtiate si arcuite usor.
Cum ne pensam in functie de forma ochilor?
Ochi apropiati: indeparteaza punctul de luminozitate maxima, prin indepartarea punctului de pensare a sprancenelor de la baza.
Ochi departati: corectia lor se poate executa in special prin machiaj, iar spranceana trebuie sa porneasca mai aproape de baza nasului.
Ochi rotunzi: renunta la sprancenele arcuite si da-le o forma a mai plata si mai orizontala.
Vopsirea sprancenelor
Regula: Nuanta sprancenelor trebuie sa fie cu un ton mai inchisa decat nuanta parului. Diferentele majore de culoare dau o nota de artificial si un aspect care „irita”.
Cum ne vopsim sprancenele acasa?
Intr-un recipient mic, amesteca putina vopsea de sprancene cu 3-4 picaturi de oxidant. Apoi cu ajutorul unui betisor aplica vopseaua in directia creșterii firelor de par, de la varful sprancenelor spre coada lor, atat la suprafata lor cat si spre radacina.
Vopseaua se tine pe sprancene 5-10 minute, apoi o indepartezi cu discuri demachiante umezite in apa si stoarse bine.
Pentru vopsirea sprancenelor vom folosi intotdeauna vopsea speciala pentru sprancene.
Pentru blonde cea mai buna nuanta a sprancenelor este maro deschis.
Roscatelor li se recomanda maro inchis sau nuante de castaniu, in timp ce brunetelor le sta bine cu sprancene negre sau tonuri de maro inchis.
Tips
► Inainte sa te apuci de treaba, poti face un dus ca sa ti se deschida porii, astfel nu-ti vor mai lacrima ochii de durere.
► Daca te-ai mai pensat inainte si nu esti multumita de rezultate, foloseste masajul cu ulei de ricin. Acesta ajuta la regenerarea firelor de par.
► Folosind penseta, smulgeti firele ratacite printr-o miscare ferma, in directia cresterii firului de par.
► Prima oara penseaza spranceana care ti se pare ca are o forma mai buna. In felul acesta vei avea un model pentru cealalta spranceana.
► Pentru pastrarea formei in timpul zilei poti folosi gel de par.
► Pudra de sprancene este o inventive extraordinara, pentru ca da iluzia unei sprancene mai definite.
Postat de: Loredana-Fintina Luni, 12 Aprilie 2010
sprancene, creion, vopsea, pensat
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?
- Top 5 experiente de neratat in Dubai: de la safari in desert la cumparaturi de lux
- 5 ingrediente de evitat in samponul tau si de ce
- Cat dureaza o interventie pentru implantarea unei proteze de genunchi?
- Sfaturi pentru un zambet de invidiat: cat de des e bine sa mergi la dentist?