Kohl - Homemade Kajal (II)
Creionul Kohl este cunoscut sub diverse nume in limbile din Asia de sud, cum ar fi sirma sau surma in Punjabi, kajal in Hindi şi Urdu, kanmashi in Malayalam, kaadige in Kannada, kaatuka in Telugu şi kan mai in Tamil.
In India, este folosit de femei ca un tip de dermatograf care se aplica in jurul ochilor. Chiar si acum, in sudul Indiei rurale, in special in Karnataka, femeile prepara Kajal-ul acasa. Acest Kajal homemade este utilizat chiar si pentru sugari. Traditia locala considera ca este un lichid foarte bun pentru ochii obositi, protejandu-i de razele puternice ale soarelui.
Cum se prepara Kajal-ul acasa?
Prepararea Kajal-ului in casa incepe prin cufundare unei carpe curate, alba, subtire, de aproximativ patru pe patru centimetri patrati, in pasta de lemn de santal, apoi se lasa la umbra pentru a se usca. Acest proces de uscare se face pe tot parcursul zilei. Dupa apusul soarelui, se face din panza un fitil, care este folosit pentru a lumina o lampa din noroi umpluta cu ulei de ricin. Un capac din alama este pus peste lampa, lasandu-se un spatiu mic, suficient pentru oxigenul care ajuta la arderea lampii. Aceasta este lasata sa arda peste noapte. Dimineata, una sau doua picături de unt pur sau de ulei de ricin se adauga la funinginea care s-a depus pe capacul de alama. Compozitia este stocata intr-o cutie uscata si curata.
Toate ingredientele folosite in acest preparat (lemn de santal, ulei de ricin, unt pur) au proprietati medicinale, ele fiind utilizate ca medicamente naturale in terapii indiene ca Ayurveda si Siddha.
În mediul rural din Bengal, Kajal-ul se face din planta "Monosha", care este un tip de cactus. Frunza de Monosha este acoperita cu ulei si se mentine deasupra unei lampi de noroi. In cateva minute frunza este acoperita cu crema de funingine neagra si moale, care este atat de naturala si sterila incat se aplica si sugarilor.
Postat de: Loredana-Fintina Joi, 24 Martie 2011
kohl, kajal, dermatograf, creion de ochi, negru intens, negru carbon, machiaj de seara, smokey eyes, medicina naturista, terapie, ayurvedic, india, lemn de santal
S-ar putea sa va intereseze si:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
De acelasi autor:
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
citeste si comenteaza
comentarii:
- Creeaza o ambianta Zen intr-un Sushi Bar: idei de amenajare si decor
- Ergoterapia si Parkinson: Cum sa imbunatatesti calitatea vietii prin activitati zilnice
- Microfoanele lavaliera vs. microfoanele shotgun: care este mai potrivit pentru podcast?
- Stilouri Pelikan: ce sa alegi pentru copilul tau?
- De ce sa alegi produse de carmangerie provenite de la ferme certificate?