Ceaiul de iarna

Cum s-a racit vremea si a inceput sa ninga ca in povesti cu fulgi mari de catifea, imi vin in minte clinchete de zurgalai, colinde si mirosul inconfundabil al Craciunului. Daca va intrebati cum miroase Craciunul, el imbina cu dibacie esenta tare a bradului, aerul tare de afara si mirosul bucatelor traditionale, delectand simturile olfactive.

Daca nu v-am convins, va recomand sa beti o cana de ceai de iarna si imediat veti fi purtate in acea mirifica atmosfera. Acesta are arome de sarbatoare cat mai imbietoare rezultate prin combinatii de fructe.

Ceaiul de iarna contine un amestec savuros de macese, mere, coji de portocale, scortisoara, cuisoare, flori de hibiscus si arome naturale de care ne putem bucura intr-o seara geroasa de iarna alaturi de familie. Licoarea a sarbatorilor de iarna ne poate seduce prin deliciul unei cani cu vin fiert aromat cu un pliculet de ceai..

Acestea nu contin cafeina si nici coloranti sintetici. Culoarea rosie a bauturii este data de culoarea naturala a ingredientelor sale, in special a florilor de hibiscus si a frutelor de maces.

Vanilia si scortisoara sunt unele din ingredientele principale care nu trebuie sa lipseasca din casa ta, ele avand efecte benefice asupra metabolismului slabit si obosit de vremea geroasa. O seara relaxanta incepe prin aprinderea unor betisoare parfumate cu aroma seducatoare a vaniliei si prin savurarea unei cani delicioase de ceai in care presari coaja de scortisoara maruntita.

Se prepara foarte usor si repede: se toarna 200 ml de apa clocotita peste un plic de ceai pe care l-ati pus intr-o cana si apoi se lasa 10 minute acoperit. Se indulceste cu miere si pentru un plus de savoare se adauga si o felie de lamaie.

Pentru ca iarna avem o alimentatie mai saraca in vitamine, minerale si pentru ca se intuneca mai repede cuprinzandu-ne o stare de melancolie, ceaiurile de iarna ne ajuta sistemul imunitar si ne tonifica intreg organismul.

Acestea sunt bune si pentru afectiunile de sezon cum ar fi raceala sau gripa. Ceaiul de macese este bun pentru metabolism, iar ceaiul de capsuni, lamaie, mango, fructul pasiunii este bun pentru guturai. Ele pot fi gasite la orice farmacie si supermarket.

Este important sa incercati sa beti macar o cana pe zi de ceai in perioada rece a iernii pentru ca acesta incalzeste atat trupul cat si sufletul. 

Un articol de: Loredana Fîntînă

Nota obtinuta:
10 (13 voturi)
2783 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: FemeiaStie Vineri, 15 Martie 2013

Etichete pentru acest articol:

ceai de iarna, ceai de macese, capsuni, lamaie, imunitate, vitamine, minerale, miere de albine


S-ar putea sa va intereseze si:

Rucola este planta ierboasa, cu frunzele crestate si rotunjite la margini, preluata din [..]
citeste si comenteaza
Ce tipuri de miere sunt? Ce este mierea de albine? Este produsul apicol obtinut prin [..]
citeste si comenteaza
Bunica si-a dorit sa revina,de data aceasta cu o piele mai fina. Dar ,ce-ar fi un ten [..]
citeste si comenteaza
Cosurile care apar pe fata, pe spate ocazional, dar si cosurile care apar tot timpul pe [..]
citeste si comenteaza

De acelasi autor:

Pentru o zi...sau pentru o seara romantica: melodii de dragoste pentru voi. Yanny - Reflections of [..]
citeste si comenteaza
Reteta rapida tort delicios Timp de preparare: 1 ora si 10 minute. Numar portii: 8-10 [..]
citeste si comenteaza
Intr-o lume condusa mai mult de aparente decat de adevaruri crude si tot mai rare, talentul [..]
citeste si comenteaza
Patria piperului negru este India. De-a lungul timpului, de aici piperul negru s-a raspandit mai [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate