Zilele Filmului Polonez la Muzeul de Arta Vizuala Galati

Afis_Polonez_opt

Muzeul de Arta Vizuala Galati si Institutul Polonez din Bucuresti au placerea sa va invite la Zilele Filmului Polonez, eveniment ce se va desfasura in perioada 22-24 martie, orele 17.00 si 19.00.

Editia din acest an a fost intitulata "Filme cu Sot", cele 6 lungmetraje fiind grupate cate doua pe zi, pornind de la o baza comuna.

 

"Canalul" (regia Andrzej Wajda) si "In Bezna" (regia Agnieszka Holland) ce vor fi difuzate pe 22 martie au in comun nu doar locul actiunii, ci si modul in care a fost construita aceasta, amandoua povestind despre curaj, speranta si dedicare. 

 

"Copoii" (regia Władysław Pasikowski) si Cartita (regia Rafael Lewandowski) abordeaza pe 23 martie, subiectul securistilor si al dosarelor in spatele carora se ascund tragediile atator oameni.

 

Pe 24 martie, "Lege si Pumn" (regia Jerzy Hoffman, Edward Skórzewski)  si "Rόźa" (regia Wojciech Smarzowski), avand acelasi fundal istoric, ating problema responsabilitatii fata de raul provocat de razboi si fata de cei lipsiti de aparare.

 

Zilele Filmului Polonez, ce se vor desfasura pentru ultima data in sala Ioan Simion Marculescu, debuteaza vineri 22 martie, ora 17.00, odata cu proiectia filmului lui Wajda, "Canalul".

 

Mai multe detalii despre program si filmele ce vor fi difuzate, pot fi obtinute accesand site-ul muzeului: www.mavgl.ro, sau prin intermediul programului de sala, pus la dispozitia publicului, gratuit.

 

Filmele sunt subtitrate in limba romana, iar intrarea este libera.

 

Daca esti din Galati, Brasov, Timisoara, Iasi, Oradea, Targu Mures sau Cluj Napoca, urmareste cu atentie afisul, intrucat te poti bucura de aceste filme chiar la tine in oras!

Nota obtinuta:
10 (2 voturi)
1957 vizite
Noteaza si tu acest articol:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Postat de: Silvia-Filip Luni, 25 Martie 2013

Etichete pentru acest articol:

Institutul Polonez din Bucuresti, Zilele filmului polonez, Filme cu Sot, Muzeul de Arta Vizuala Galati.


S-ar putea sa va intereseze si:

De acelasi autor:

Iubita bonita M-ai invatat sa joc Samba in jurul trupului Tau minunat, Sa-ti sarut guritele Si ele [..]
citeste si comenteaza
Din graba, neatentie, te-ai lovit la mana si s-a format un mic chist, de forma unui ou de [..]
citeste si comenteaza

comentarii:

Adauga comentariu

Care este varsta ta, cititoare a portalului www.femeiastie.ro?

  • - 10 ani
  • 11 - 14 ani
  • 15 - 18 ani
  • 19 - 24 ani
  • 25 - 30 ani
  • 31 - 35 ani
  • 36 - 40 ani
  • 41 - 45 ani
  • 46 - 50 ani
  • 50 + ani

vezi rezultate